Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Vídeo Instan
Foto: Maria DiasVídeo Instan

1.000 pel·lícules de col·leccionista a 20 euros: l'emblemàtica botiga Video Instan liquida part del seu magnífic arxiu

S'atendran les peticions de tots els col·leccionistes que busquin tresors ocults

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Es tracta d'un dels comerços més singulars de tota Barcelona, una botiga on encara trobem pel·lícules en format físic, un negoci en perill d'extinció. Tot i que va tenir una època de crisi, el videoclub més antic d'Espanya va sobreviure gràcies a l'ajuda de 638 mecenes, que van donar suport a la seva transformació en el Video Instan Cafè Cinema, una reinvenció que encara sorprèn els cinèfils des del carrer Viladomat, 239.

Però, ni que sigui per espai, resulta complicat mantenir un catàleg de 47.000 referències, una varietat que ni les grans plataformes disposen. Així i tot, després de cinc anys en la nova ubicació, el negoci "passa per moments delicats" i els responsables han decidit posar a la venda part d'aquest tresor.

1.000 pel·lícules de l'arxiu de Video Instan es posaran a la venda a un preu molt baix, 20 euros per DVD. S'atendran les peticions de tots els col·leccionistes que busquin tresors ocults, però sempre es guardarà una còpia perquè el catàleg no es quedi sense referències que no es poden trobar enlloc més, una custòdia que dona sentit al negoci i a l'existència de Video Instan.

Vídeo Instan
Foto: Vídeo Instan

També s'ha obert un canal perquè tots els que vulguin donar suport al projecte pugui comprar al web de Video Instan una pel·li virtual de suport a la cultura pel mateix import. Aurora Depares, responsable del negoci, ens recorda que "fa 43 anys que treballem per conservar el format físic i, en l'actualitat, la nostra feina s'ha convertit en una cosa tan important com custodiar totes aquestes pel·lícules, ja que moltes no es troben enlloc, i sense aquesta feina desapareixerien".

La venda exclusiva es farà només fins al 15 de març, així que caldrà afanyar-se si no ens volem quedar sense alguna de les rareses més increïbles, un (auto)regal perfecte.

NO T'HO PERDIS: Habitat en liquidació: la marca de mobles tanca totes les seves botigues, inclosa la de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat