Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

3 llocs de platets i tapes a Barcelona que us faran perdre el sentit

Escrit per
Òscar Broc
Publicitat

Les bicicletes són per a l'estiu i els platets són per als amics. Adoro aquesta fórmula, m'encanta veure la taula plena de llaminadures i la gent feliç picant aquí i allà. Els platets aporten exuberància al mantell i apropen els comensals. Tots coneixem els grans restaurants que aposten pel format reduït, però n'hi ha de molt bons que fan un gran treball a l'ombra dels flaixos. Aquí en van tres, a tres barris diferents.

Endinsem-nos al Born, fins al misteriós carrer d'Assaonadors, un tros de barri que sembla impermeable al pas del temps i encara planta cara a la invasió guiri. En aquest budell fantasma s'amaga Tapeo Bar (Assaonadors, 25), un espai que no vol cridar l'atenció. És un lloc petit, amb poques taules i les incomoditats pròpies d'una bodega. De la seva cuineta s'enlairen plats minúsculs, la mida dels quals és inversament proporcional a la seva qualitat. Escabetxos, conserves i fumats conviuen amb tapes i platets molt competitius (i una carta de vins sensacional). Tripa amb anguila: excel·lent. Entrepà de peus de porc: suuuh! Coca de sardina: obligatòria. I el meu favorit: un sandvitx de cua de bou, amb una salsa miraculosa per sucar l'artefacte; un hit que no trobareu a cap altre lloc del barri. Petit? Sí. Letal, també.

A Gràcia, on abans estava el mític Shhh... No Se Lo Digas A Nadie, s'aixeca des de fa un temps un bar de tapes i platets molt reivindicable: El Bandarra (Torrijos, 53). El xef David Guizy ha donat vida a una carta dinàmica, amb producte de mercat, espurnes creatives i petites influències foranies. No digueu no a l'ou a baixa temperatura, la gyoza de botifarra, el tiradito de corbina, les coques, els mini canelons d'ànec o l' steak tartar amb xips de xurrero. Per cert, tenen una terrassa que cotitza molt alt.

Cap a l'Eixample. A la barra Fast Bar del restaurant Bicnic (Girona, 68), del mateix ideòleg del Betlem, es menja millor que a moltes taules de suposats restaurants amb pedigrí. Juguen amb plats de pes adaptats a visites curtes, amb un producte suprem i receptes sense floritures o sortides de to. La galta de vedella brasejada amb fricandó i xiitake és una pinyata de melositat i gust concentrat. Les llenties amb foie són tant meravelloses com contundents, una bomba en cassoleta. La rajada amb suquet us farà ballar claqué: un altre petit gran plat. Per acabar d'adobar-ho, ens avancen coses de la nova carta: les croquetes de marisc i la cavalla marinada passen amb escreix el control de qualitat. Definitivament, al pot petit hi ha la bona confitura.

Últimes notícies

    Publicitat