Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

4.000 persones viatjaran gratis amb la T-mobilitat des del mòbil

Es posen en marxa les proves per validar el bitllet del transport públic amb 'smartphone', del 5 al 16 de juliol

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) distribueix entre dilluns 5 i dimarts 6 de juliol la versió 'demo' de la nova aplicació per validar el bitllet des del mòbil a 4.000 usuaris, que podran viatjar de forma il·limitada entre els 36 municipis de l'àmbit metropolità fins al 16 de juliol. Tindran preferència les persones que ja estiguin registrades per aconseguir la targeta T-mobilitat i a partir de dilluns 5 es farà una crida a través de les xarxes socials d'ATM perquè hi puguin participar més usuaris. 

Per fer-ho, caldrà inscriure's al web des d'on es podrà descarregar l'app (de moment només disponible per a dispositius Android i amb tecnologia NFC) i activar el títol virtual. Els detalls s'actualitzaran a T-mobilitat/PrimerContacte, a partir del mateix dilluns. 

T-mobilitat
Foto: ATMT-mobilitat

La prova pilot 'T-mobilitat Primer contacte' arriba després de la prova que es va fer la setmana passada de la nova targeta digital 'contactless' coincidint amb el Mobile World Congress i té com a finalitat la implementació progressiva del nou sistema de bitlletatge digital del transport públic de l'àrea de Barcelona. En aquest sentit, recentment també s'ha començat a implementar el pagament del bitllet senzill amb targeta bancària als autobusos de Barcelona. 

Què és la T-mobilitat?

És un nou sistema que permetrà calcular el preu del transport públic a partir de l'ús real que en faci cada usuari. Serà una targeta personal que anirà substituint progressivament tota la resta de títols de transport (actualment a l'àrea de Barcelona n'hi ha 88) i permetrà unificar el sistema tarifari, que deixarà d'aplicar-se per zones i tindrà en compte els quilòmetres, recorreguts, freqüències i rutines de cada usuari. També es preveu que bonifiqui les persones que més utilitzin el transport públic amb l'objectiu de desincentivar l'ús del vehicle privat. El nou sistema entrarà en funcionament el gener de 2022. 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al juliol

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat
 

Més de Ciutats del futur

    Últimes notícies

      Publicitat