Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Escape room
Foto: ShutterstockEscape room

4 escape rooms virtuals per jugar a casa

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

No es tracta d'escapar de la policia ni d'aquell veí que observa amagat al balcó qui surt massa al carrer. Ens referim a escape rooms tradicionals que s'han reinventat i que ens permeten viure una aventura sense sortir de casa i, en la majoria de casos, gratis.

Pots consultar el nostre article actualitzat amb una selecció dels millors escape rooms virtuals per posar-te a prova a casa

 

Apocalipsis higiénico

Sabíem que la bogeria desfermada amb el paper higiènic donaria molt de joc. Apocalipsis higiénico l'han creat The Paradox Room –sala de Santiago de Compostel·la– i Exit Room Escape, de Fuerteventura, i és gratis. El joc ens situa l'any 2043, en una societat on, després d'una crisi mundial el 2020 (ejem!), les borses van caure i es va instaurar una nova moneda: el paper higiènic. Un bé que només està a l'abast de les persones més poderoses. "Un Ferrari es podia canviar per dos paquets de 6 rotlles a Wallapop. Doble capa, per descomptat", diuen a la sinopsi del joc.

Però, quina és la nostra missió en tot això? Us heu assabentat que ha mort el príncep africà Jones Dimka i ha deixat als seus hereus una gran fortuna que consta d'un palet de paper higiènic i heu decidit fer-vos passar per un dels seus descendents. Ho aconseguireu? Quilos i quilos de cel·lulosa estan en joc!

Podeu jugar en solitari o amb qui us hagi tocat estar confinats i recomanen fer-ho des d'un ordinador amb connexió a Internet, ja que des del mòbil no podreu visualitzar tot el contingut, i també tenir a mà paper on apuntar les coses que vagin passant durant el joc i que puguin ser importants per aconseguir l'objectiu.

El joc no té límit de temps com als escape rooms habituals, i l'argument es va explicant de forma més senzilla perquè el jugador no s'emboliqui amb tantes coses extres que van apareixent gairebé a cada moment, com als jocs normals. Si us quedeu bloquejats o voleu alguna pista, poseu-vos en contacte amb ells a través dels comptes d'Instagram dels dos creadors.

Escape room virtual Apocalipsis higiénico
Apocalipsis higiénico
Foto: Apocalipsis higiénico

Hora 26

L'empresa barcelonina Simulacre Vuit ha creat Hora 26, un joc d'escapament en viu, també gratuït, que han fet amb allò que tenen a mà al confinament i que vosaltres haureu de resoldre exactament amb el mateix: un ordinador amb connexió a internet, un programa per descomprimir arxius (WinZIP, Unrar...) i paper i boli. No és un examen, així que podeu fer servir Google i mapes si us fa falta per ajudar el professor Altarribia, el protagonista de tot això. Ha arribat del futur en una màquina del temps per crear una tecnologia que necessita a la seva època, però –oh, sorpresa!– hi ha hagut complicacions, la màquina del temps només li permetia estar un dia al nostre moment i ja porta 26 hores. Per no interferir en els esdeveniments i crear un efecte papallona mundial, s'ha quedat confinat, però no té accés a tot allò que necessita per tornar a posar la màquina en marxa regressar a la seva època. Aquí és on entrem nosaltres. El joc comença amb un vídeo a Youtube i diversos documents que us haureu de descarregar. Tampoc teniu un límit de temps per aconseguir l'objectiu.

La cura del virus

Com el seu nom indica, @cazadoresdeescapes són una parella apassionada pels escape rooms, els enigmes i tots aquells jocs que posin a prova el seu enginy i coneixement. I ara, per fer que passem el confinament el millor possible, han creat Escape: La cura del virus, una escape room web col·laborativa i gratuïta. La partida la porten dos personatges –un investigador espanyol i un altre xinès que estan investigant la vacuna contra el coronavirus–, així que podeu jugar dues persones o dos equips repartits en aquests personatges. Heu de fer servir dos dispositius –ordinador, mòbil, tableta–, un per personatge, i és important que us aneu comunicant allò que trobeu/descobriu, ja que és indispensable per poder avançar. 

Com als altres casos, podeu demanar pistes si la cosa es complica i, fins i tot, una pista extra o la solució i esteu molt molt bloquejats. Poseu-vos la mascareta i els guants i a investigar!

Escape room La cura del virus
Escape room La cura del virus
Foto: La cura dle virus

Escape Room Estelar

Aquest és un escape room multiconferència, pensat per jugar en un grup de fins a 6 persones i té dues opcions –una tercera està en procés–, totes de pagament. La més fàcil és 'Perdidos en el espacio', costa només un euro i s'ha de resoldre en un màxim de 50 minuts. 'Descompresión inminente' és el joc que la segueix en dificultat –mitja– i costa 5,99 euros i, per guanyar, heu d'acabar-lo en 70 minuts o menys. Segons diuen, els jocs es van actualitzant i millorant força habitualment.

NO T'HO PERDIS: Les millors app per jugar online amb amics.

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva.

Més de Time In

    Últimes notícies

      Publicitat