Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Turistes en bici a plaça de Sant Jaume
© Oleg Proskurin / Shutterstock.com

4 noves multes que et poden posar si vas en bici per Barcelona

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Queda menys d'un mes per donar el tomb al calendari. Nou any, dotze mesos per davant per no complir cap propòsit i també noves normatives a tenir en compte. Si ets un Indurain per Barcelona i la bicicleta és una extensió més de tu mateix, llegeix bé, que les noves regles que entren en joc l'1 de gener t'interessen i molt.

D'entrada oblida't de les voreres, aquestes són pel vianant a excepció de:

1. Quan les voreres tinguin més de 5 metres d'amplada i hi hagi més de 3 metres lliures pel pas del vianant

2. Quan el carril bici estigui integrat en la mateixa vorera.

3. Entre les 22 i les 7 h no es multarà si circules per una vorera, sempre que aquesta tingui més de 4,75 metres d'amplada i permeti deixar-ne 3 d'espai lliure.

4. Si el ciclista en qüestió té menys de 12 anys i serà sempre acompanyat d'algun adult.

Fins ara et podien cridar l'atenció si s'ocupava amb la bicicleta una vorera però ara entrarà en vigor la possibilitat de multar amb sancions que oscil·laran entre els 100 i els 600 euros. Per suposat, infraccions com saltar-se semàfors, que els vehicles no respectin la distància de seguretat amb les bicicletes (1,5 metres) o utilitzar el telèfon mentre condueixes una bici seguiran sent susceptibles de multa.

De moment l'Ajuntament està portant a terme la campanya informativa perquè a tothom li arribi l'avís de què podran ser multats si ocupen la vorera i justifica el canvi de la normativa per una millor convivència entre vianants i ciclistes. L'enduriment de les sancions arriba pocs dies després que DGT anunciés noves mesures estatals per regular l'ús dels patins elèctrics que se sumarien a les que ja existeixen a ciutats com Barcelona. La capital té tants quilòmetres de vies pedalables (carrils bici, zones 30 i pacificades) com per anar a París, més de 1.000 km on poder traslladar-te amb el vehicle de dues rodes per excel·lència.

T'INTERESSA: 10 coses que has de saber si vas en bici per Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat