Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

4 punts per seguir (presencialment) la Copa Europea de Triatló a Barcelona

L’esdeveniment reunirà els millors triatletes del panorama europeu a la platja de la Mar Bella

Escrit per
Julen Chavarrías
Publicitat

Barcelona no es podria entendre sense el vincle que comparteixen esport i ciutat. La capital catalana, reconeguda internacionalment pel seu caràcter cosmopolita i pel respecte a qualsevol pràctica esportiva, albergarà aquest cap de setmana una de les proves de la Copa Europea de Triatló en la modalitat d’sprint. Aquest esdeveniment suposa una de les cites importants del calendari internacional de triatló pels reputats professionals que es reuniran a la platja de la Mar Bella. L’hora d’inici de la Copa està programada el diumenge 25 d'octubre a les nou del matí.

La prova s’ha dissenyat amb un recorregut al voltant de la platja de la Mar Bella. En el tram de natació, els triatletes hauran de nedar 750 metres sota els 18 graus de temperatura que sol tenir l’aigua en aquesta època de l’any. Un cop executin la transició sobre la bicicleta, els hi esperen un total de quatre voltes de cinc quilòmetres cadascuna a la vora del passeig marítim. Finalment, s’enfrontaran al tram de carrera on es decidirà el campionat. Aquest recorregut consistirà en dues voltes amb les quals sumaran cinc quilòmetres de distància.

Barcelona torna a rebre una Copa Europea de Triatló
Foto: Shutterstock

Des d'on es podrà veure la competició?

Els assistents a aquesta competició podran seguir l’evolució de la carrera des de tota la longitud de la Platja del Bogatell, la Platja de la Nova Icària,  la Platja de la Mar Bella i la Platja de Llevant. D’aquesta manera, es pretén poder mantenir les distàncies de seguretat necessàries entre el públic present.

La competició, que es disputarà aquest cap de setmana enmig de les múltiples restriccions ja imposades a la ciutat, comptarà amb el suport logístic i organitzatiu de l’Ajuntament de Barcelona, la FETRI, la Federació Espanyola de Triatló i la col·laboració de la European Triathlon Union (ETU) i la Federació Catalana de Triatló. El protocol sanitari establert aglutina el preceptiu qüestionari mèdic previ, el control de la temperatura, l'obligatorietat de l'ús de mascaretes i la distància de seguretat prèvia i posterior a la competició. A més, els participants s'hauran de sotmetre a un test covid.

Després de 29 anys, torna el triatló europeu a Barcelona

El món del triatló, de fet, ja ha demostrat encerts a l’hora d’organitzar i regular les seves competicions, de forma que els protocols sanitaris emprats de moment a competicions nacionals com les disputades a Pontevedra, Banyoles o Bilbao han suposat un èxit organitzatiu i no han hagut de lamentar cap contratemps. En aquesta nova edició, l'organització anima als barcelonins a acompanyar la constel·lació d’estrelles que es donaran cita en una edició de la Copa d'Europa que no es donava a la nostra ciutat des del 1991. 

NO T'HO PERDIS: La Marató de Barcelona es passa al món virtual en una edició inèdita

Últimes notícies

    Publicitat