Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Habitatge denunciat al carrer Ample
Foto: Ajuntament de BarcelonaHabitatge denunciat al carrer Ample

420.000 euros de multa a un propietari reincident de pisos turístics il·legals

L'habitatge denunciat per l'Ajuntament es troba al número 24 del carrer Ample, a Ciutat Vella

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Amb el preu del lloguer situant-se en un nou rècord, l'habitatge és un dels problemes que més preocupa a la ciutadania de Barcelona. La demanda de pisos turístics i el negoci que això comporta tampoc ajuda, menys encara quan es tracta de negocis il·legals.

La propietat d'un edifici al carrer Ample número 24, al districte de Ciutat Vella, ha rebut una multa de 420.000 euros de l'Ajuntament de Barcelona per llogar il·legalment com a allotjaments turístics la majoria dels habitatges del bloc.

La comunitat de béns familiar propietària d'aquest edifici havia posat en lloguer fins a 14 apartaments que oferien com a allotjaments turístics a través de plataformes com Booking i Airbnb, sense cap mena d'autorització oficial per a aquesta activitat. Malgrat els intents dels inspectors municipals per aturar aquesta pràctica des de l'any 2018 i requerir la retirada dels anuncis il·legals, els responsables anaven alternant noms, fotos i titulars dels anuncis per evitar la detecció de l'administració.

Llogaters falsos

Després d'una investigació extensa que involucrava la Direcció de Serveis d’Inspecció, el districte de Ciutat Vella i la Guàrdia Urbana, es va descobrir que la propietat havia evitat sancions presentant els habitatges com si estiguessin llogats legalment a inquilins que, en realitat, eren els responsables de gestionar els allotjaments turístics il·legals. Això els permetia eludir les repercussions de les autoritats canviant els titulars dels contractes quan s'apropava el final del procés sancionador de l'Ajuntament de Barcelona.

Durant una inspecció realitzada el passat abril, es va confirmar que 14 dels 15 habitatges de l'edifici estaven ocupats per turistes, funcionant com a allotjaments sense la llicència necessària per a aquest ús. L'únic habitatge restant tenia com a resident una llogatera de renda antiga que coordinava les arribades i sortides dels hostes dels allotjaments turístics de l'edifici. Aquesta situació ha dut a una sanció econòmica considerable que vol ser tot un exemple per a qualsevol altra propietat que vulgui fer negoci il·legals amb el lloguer de pisos turístics a Barcelona.

Stop turisme
© Maria Dias

NO T'HO PERDIS: Nou rècord històric del lloguer a Barcelona: el preu es dispara un 10% en el tercer trimestre

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

 

Últimes notícies

    Publicitat