Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Façana d'edifii d'un pis a Barcelona
Foto: Shutterstock

Nou rècord històric del lloguer a Barcelona: el preu es dispara un 10% en el tercer trimestre

El preu del lloguer a la ciutat no ha parat de créixer des de l'any 2021

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Si agafeu el transport públic o aneu a comprar al supermercat segurament ja haureu notat la pujada de preus. L'encariment de la ciutat no és cap secret i, tot i que la majoria dels sectors han hagut d'adaptar-se a aquest augment, un dels més afectats ha estat el de l'habitatge. Només en l'últim trimestre d'aquest 2023, el preu del lloguer a Barcelona s'ha disparat un 10% i ha marcat un nou rècord històric de 1.171 euros al mes de mitjana.

Segons les darreres dades de les fiances de lloguer dipositades a l'Incasòl, aquest augment d'un 10% es tracta de 47,72 euros més al mes que durant el segon trimestre del mateix any, quan ja es va marcar un màxim històric. Des del 2021, el preu del lloguer a la ciutat no ha parat de créixer, en canvi, la signatura de contractes ha seguit la tendència contrària i ha anat de nou a la baixa, amb un 15,4% de firmes menys, 30.152 en total.

Infografia: ACN

Si ens fixem en el conjunt de Catalunya, la mitjana entre juliol i setembre s'ha situat en els 848,39 euros, 18,05 euros més que el trimestre anterior i un 8% més que fa un any. Pel que fa als contractes a tot el territori, el nombre també ha baixat un 9,9%, 102.577 contractes en total.

Pujada de preus a altres sectors

Malgrat que s'allargaran els descomptes del transport públic durant el 2024, l'ATM va anunciar que els preus dels títols integrats, com la T-Jove i la T-Casual, es dispararan un 6,75% l'any vinent per compensar la pujada de costos dels darrers anys.

Infografia: ACN

Davant aquesta situació, el govern espanyol ha plantejat un nou paquet anticrisi que estén la rebaixa de l'IVA en els aliments de primera necessitat i prorroga la suspensió dels desnonaments, tot i que no inclou cap mesura de regulació dels preus de l'habitatge.

NO T'HO PERDIS: Els pobles més bonics de Catalunya

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Comparteix la història

Un email que realment t'encantarà

Loading animation
Aquest mail ja està registrat. Prova'n un altre!

🙌 Genial, ja t'has subscrit!

Gràcies per subscriure't! Descobreix la primera newsletter a la teva safata d'entrada molt aviat!

Últimes notícies

    Publicitat