Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
botellón
Foto: Shutterstock

5.500 persones amonestades per fer 'botellón' a Barcelona en només una setmana

La Guàrdia Urbana posa 200 denúncies per beure al carrer i 100 per no portar la mascareta

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

La manera de combatre la pandèmia en aquesta fase estival és molt diferent als dies més durs del confinament. Amb l’oci nocturn clausurat, els esforços se centren en les activitats de contacte que més risc poden suposar, com per exemple les reunions de joves que beuen alcohol al carrer, les botellades o 'botellons'

En només una setmana, del 10 al 16 d’agost, la Guàrdia Urbana ha desallotjat unes 5.500 persones que bevien al carrer fent cas omís de recomanacions i normatives, algunes que ja prohibien aquesta pràctica a Barcelona fins i tot abans de la crisi sanitària, amb la vigent ordenança de civisme.

Pel que fa a les sancions, 200 han estat les denúncies per la practica del ‘botellón’ a Barcelona, a les que s’han de sumar 30 més per diferents conflictes a la via pública. Les sancions van dels 15.000 euros que preveu el Departament de Salut fins als 600 que imposa la normativa a la ciutat.

La mascareta, també motiu de sanció

Un altre dels punts conflictius és l’ús de la mascareta. Tot i que la majoria de la població n'acata la utilització obligatòria als espais públics, la Guàrdia Urbana ha hagut de fer 8.600 advertiments a ciutadans que no la portaven; d’aquest total, unes 100 intervencions han acabat en denúncia, o bé per negar-se a posar-se-la o directament per no tenir mascareta.

NO T'HO PERDIS: Aquestes són les restriccions que es prorroguen 15 dies més a Barcelona

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva 

Últimes notícies

    Publicitat