Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 coses de 'Star Wars. El ascenso de Skywalker 'que m'han emocionat molt

Escrit per
Josep Lambies
Publicitat

Res que us digui en aquestes línies podrà temperar els nervis que sentiu. En el vostre cap ja sentiu com vibren les espases làser. El dijous 19 de desembre s'estrena 'El ascenso de Skywalker', l'esperadíssim 'Episodi IX' de J.J. Abrams, èpic final de la saga 'Star Wars', que va començar fa ja 40 anys. Jo ja l'he vist i us puc dir que vaig deixar anar alguna llàgrima en més d'una escena. Us ho explico a continuació, gairebé sense 'spoilers' (tot i que, si voleu que la sorpresa sigui total, llegiu-lo després de veure-la). Ara i sempre, aquí i a qualsevol estrella de la galàxia, que la força us acompanyi.

1. La vulnerabilitat del mal. "Puc veure les esquerdes a la teva màscara. Sé que et sents torturat pel que li vas fer al teu pare". Això li diu Rei a Keylo Ren la primera vegada que es troben en la pel·lícula, empunyant l'arma Jedi. La Força li permet veure l'invisible, mirar més enllà de la cuirassa negra, i d'una careta solcada per fissures d'un vermell que batega, cap a aquest racó de l'ànima on l'ambiciós nét de Darth Vader és Ben, el fill de Han Solo, el cor plora en silenci.

2. Els espectres. Han passat quatre anys des que J.J. Abrams va estrenar 'El despertar de la fuerza', la primera part de l'última trilogia de la mitologia 'warsie', on recuperava el cèlebre càsting original, format per Harrison Ford, Mark Hamill i Carrie Fisher. Llavors ens va semblar un tribut per als nostàlgics. Ara els veiem com a herois d'un altre temps convertits en fantasmes shakespearinaos, les veus profundes i reposades acompanyen els guerrers en el camp de batalla. Aprofito per dir, també, que l'aparició de Lando Calrissian en aquesta última part em sembla molt gran.

3. Les ruïnes de l'passat. Amb l'ajuda de Leia Organa, Rei aconsegueix desxifrar un codi secret que va deixar manuscrit el mestre Luke. S'embarcarà en una missió cap al desert de Pasaana, on se celebra la Festa dels Ancestres, que té lloc una vegada cada 42 anys. Serà la primera parada d'un viatge en què hi haurà arenes movedisses, una daga jeroglífica i una escena increïble sobre les ruïnes de l'Estrella de la Mort, que apareixeran en el mar com l'esquelet de Leviatan.

4. El moment del sacrifici. "Vull veure per última vegada als meus amics", dirà C3PO en un dels moments més emotius de la pel·lícula. La idea del sacrifici es repeteix una i altra vegada a 'El ascenso de Skywalker'. Començant per la Princesa Leia, mare soferta, que en l'instant decisiu s'apareixerà al seu fill durant el combat. Continuant per Rei, que es lliurarà a una serp monstruosa per sanar una ferida sagnant. I arribant fins a un final apoteòsic del qual no us vull donar detalls.

5. L'ossera dels Siths. El més terrorífic de la pel·lícula és la presència constant de Sheev Palpatine, que levita encaputxat amb el seu hàbit negre, amb els seus dits de cendra i la cara de cadàver descompost, al vestíbul d'una gruta abismal, en la qual operen les forces més temibles del Costat Fosc, i que és com una immensa ossera de cranis antics, on els Siths esperen l'arribada d'un nou emperador que segui al tron i els faci renéixer.



NO T'HO PERDIS: El Top 5 de la cartellera

Últimes notícies

    Publicitat