Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 coses que no sabies de BLACKPINK i et sorprendran

Escrit per
Savina Muros
Publicitat

El trobem a tot arreu: en grups de joves que assagen les seves coreografies davant dels miralls del CaixaForum, en les festes K-Pop de Sukeban Team a la sala Wolf i als concursos de ball del Saló del Manga. El K-Pop, la música pop de Corea del Sud, cada vegada ressona amb més força per les parets de Barcelona i el pròxim dimarts 28 de maig arriba al Palau Sant Jordi de la mà de Blackpink, una de les ‘girlbands’ del moment.

Després de llançar el seu últim EP anomenat ‘Kill This Love’, el quartet ha donat el tret de sortida a la seva primera gira mundial i ha elegit Barcelona com a única data del país. Serà la primera vegada que la ‘girlband’ passa per la ciutat comtal per fer-nos vibrar amb la fusió de pop, rap i R&B de les seves cançons i la increïble sincronització de les seves coreografies. A més, acostumats a gaudir de concerts d’aquest gènere musical en petites sales, serà la primera vegada que un grup femení de K-Pop actuï a Barcelona en un recinte de dimensions tan grans com la del Palau Sant Jordi.

Pantalles gegants, llums, foc i una posada en escena espectacular serà el que es podrà veure el pròxim dimarts 28, i, per anar preparant el concert, us expliquem 5 coses que us sorprendran d’aquest grup que està fent la volta al món.

1. Primers passos (i ben forts!)

Després d’estar formades en cant, ball, rap, actuació i protocol durant més de 5 anys sota l’agència YG Entertainment, les quatre membres del grup, Rosé, Jisoo, Jennie i Lisa, van debutar a la televisió pública coreana el 14 d’agost de 2016 amb ‘Whistle’ i ‘Boombayah’. Només una setmana després de la seva primera aparició televisiva, Blackpink va rebre el seu primer premi al programa musical Inkigayo, convertint-se així en el primer grup femení a aconseguir aquest reconeixement a tan pocs dies del seu debut.

2. Quatre anys de 'hits'

Des del single ‘Whistle’ fins a l’últim llançament amb ‘Kill This Love’, el grup sud-coreà no ha fet més que treure cançons que s’han fet virals arreu del món. Mesos després del seu debut, van reaparèixer amb el tropical house de ‘Playing With Fire’, que va arribar a dalt de tot de la llista d'èxits digitals de Billboard. A meitat del 2017 van sorprendre amb el canvi d’estil de la cançó ‘As If It’s Your Last’, una fusió de house i reggae, i no va ser fins al 2018 que el grup va llançar el seu ‘hit’ més famós, ‘Ddu-du Ddu-du’, una explosiva barreja de trap, rap i pop.

3. Trencant rècords

Ja des del videoclip viral de ‘Gangnam Style’, els artistes del K-Pop han demostrat que són els reis de YouTube, i és que tot el que Blackpink penja en aquesta plataforma digital embogeix les xarxes. Aquest any, amb el llançament de ‘Kill This Love’, el videoclip es va convertir en el vídeo més vist de Youtube en només 24 hores amb un total de 56,7 milions de reproduccions. No obstant això, al cap de pocs dies el rècord va ser superat pels també sudcoreans BTS i el seu súper èxit ‘Boy With Luv’.

4. Una col·laboració única

Si sou nous en el món del K-Pop, us hem de dir que potser aquesta no és la primera vegada que escolteu Blackpink. Us sona ‘Kiss and Make Up’ de Dua Lipa? Va ser la primera vegada i única vegada que el grup sud-coreà col·laborava amb una artista internacional. Però estem segurs que no serà l’última, perquè des de llavors tant Dua Lipa com Blackpink han expressat les ganes de fer noves col·laboracions en un futur.

5. Una actuació sense precedents

El 19 d’abril del 2019, Blackpink va ser protagonista d’un fet històric: la primera vegada que un grup de K-Pop pujava a l’escenari del Coachella, un dels festivals de música i arts més importants dels Estats Units. BLACKPINK va compartir cartell amb artistes de la talla d’Ariana Grande, Childish Gambino i Tame Impala, i va ser l’oportunitat perfecta per acostar la seva música a nous públics.

6. Descobriu molt més K-Pop!

Si ja esteu ballant i cantant al ritme de Blackpink, us presentem altres artistes de K-Pop que també us poden interessar. El quartet femení 2NE1 també va debutar sota l’agència YG Entertainment i, tot i que ja està dissolt, ‘hits’ com ‘I Am The Best’ o ‘FIRE’ continuen sonant. De fet, a causa de les similituds entre aquests dos grups, els fans veuen Blackpink com les successores de 2NE1. Un estil totalment oposat a la força de BLACKPINK, el trobareu a TWICE i la dolçor i innocència de cançons com  ‘TT’ o ‘FANCY’. Això sí! Si busqueu l’autèntica competència de Blackpink, la trobareu en els ja esmentats BTS, la ‘boyband’ que està fent història i que ja porta acumulats tres premis Top Artist de Billboard, un premi que, des del 2011, només havia guanyat Justin Bieber.

NO T'HO PERDIS: Els concerts de la setmana

Últimes notícies

    Publicitat