Els concerts de la setmana a Barcelona

Les cites més destacades de la música en viu a Barcelona
Sala Apolo
Sala Apolo
Per Marta Salicrú |
Advertising

Barcelona és parada obligada de bona part de les gires europees dels artistes internacionals, ja siguin d'estadis com de sales de concerts. Si això li afegim una activa escena local, fa que les opcions per sentir música en directe a la ciutat siguin nombroses i diverses. Aquesta és la nostra selecció per als pròxims dies.

Concerts recomanats

Música, Funk, soul i disco

Festival Mil·lenni 20: Martha Reeves & The Vandellas

icon-location-pin El Raval
icon-calendar

La nord-americana Martha Reeves, història viva del so Motown al capdavant de Martha & The Vandellas van ser una de les principals i més populars formacions del prestigiós segell discogràfic, posant veu a clàssics del soul com 'Dancing in the street', 'Heat wave' o 'Nowhere to run'. Anys després continua girant pels escenaris d'arreu amb un show on li sobra l'energia.

Música, Pop

Los Planetas

icon-location-pin El Poble-sec
icon-calendar

Los Planetas, una de les bandes més importants de l'escena musical espanyola, torna a Barcelona per celebrar els 75 anys de l'Apolo. Ho faran després d'haver publicat el 2017 el seu novè disc, 'Zona temporalmente autónoma' i de girar per vàries ciutats de la península celebrant el 20è aniversari del seu celebrat tercer disc 'Una semana en el motor de un autobús', destacant un espectacular concert a la seva ciutat, Granada, acompanyats de la Orquesta Ciudad de Granada.

Advertising
Música, Pop

Cruïlla de Tardor 2018: MGMT

icon-location-pin Sants - Montjuïc
icon-calendar

Lluny queden els temps en que el duo nord-americà MGMT va explotar comercialment de manera global amb el seu hit generacional 'Kids', inlcòs en el seu celebrat debut 'Oracular spectacular' (2007). Els seus components, Andrew VanWyngarden i Ben Goldwasser, després de fer ballar a mig món amb singles com el citat 'Kids', 'Time to pretend' o 'Electric feel' van escollir un camí menys comercial en el seu progressiu i psicodèlic segon disc, 'Congratulations' (2010), que va continuar amb seu homònim tercer àlbum, 'MGMT' (2013). Aquest 2018 han recuperat el 'mojo' perdut amb 'Little dark age' (2018), interessant retorn al pop psicodèlic més majúscul amb grans cançons com la que dóna nom al disc, 'When I die' o la gairebé paròdica ‘Me and Michael’ (atenció al seu delirant videoclip).

Música, Pop

Javiera Mena

icon-location-pin El Poble-sec
icon-calendar

Javiera Mena torna a Barcelona per presentar en format sala el seu quart disc, 'Espejo' (2018) després de fer-nos-en un petit tastet en el seu breu concert a la jornada inaugural del passat Primavera Sound. Potenciant en aquesta nova gira el format banda, una novetat respecte a les seves anteriors visites, on Javiera només es feia acompanyar del seu mini-exèrcit de ballarines, desplegarà de nou la seva llarga col·lecció de hits de pop sintètic infecciós que ha anat publicant desde que va debutar amb 'Esquemas juveniles' (2006), 'Mena' (2010) i 'Otra era' (2014) centrant-se en 'Espejo', un adictiu viatge interior amb tocs de pop dels 80 i 90 on hi han col·laborat, entre d'altres, El Guincho, Alizzz o Nico Parra i que inclou temes que ja han passat a formar part dels imprescindibles de la seva discografia com 'Espejo' o 'Intuición', on hi apareix Li Saumet de Bomba Estéreo.

Advertising
Música, Rap, hip hop i R&B

Open Mike Eagle

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample
icon-calendar

Nascut a Chicago i establert a Los Angeles, Open Mike Eagle s'està convertint en la nova sensació del rap nord-americà. Amb àlbums produïts per grans com Gold Panda o Oddisee, visita per primera vegada Barcelona per presentar la seva última obra, el conceptual 'Brick body kids still daydream (2017), on retrata les gestes Iron Hood, un súper heroi armat amb nivells extrems d'ansietat però un gran arsenal de moviments de lluita. Els seus enemics: els alegres gentrificadors que envaeixen els seus bars i els empresaris que s'encarreguen de desplaçar la comunitat negra dels seus barris.

Música, Jazz

50 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona: Chucho Valdés Jazz Batá

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

Des que el 2014 Chucho Valdés va assumir el càrrec de padrí del festival, el festival de jazz tenia clar que cada any ens proposaria una nova aventura. Aquest 2018, en l’any del centenari del naixement del seu pare, Bebo, Chucho torna amb una reformulació d’un dels projectes més especials de la seva carrera: el Jazz Batá que va enregistrar el 1972 amb Carlos del Puerto i Óscar Valdés. Passarà pel Palau en format quartet, amb dos dels percussionistes més importants del món -Yaroldi Abreu i Abraham Mansfarroll Rodríguez- i el contrabaixista Yelsy Heredia, i música que, explica Chucho, serà gairebé tota nova. Jazz boig en el sentit que va molt més enllà de les etiquetes, de les cotilles, dels marcs mentals inflexibles.

Advertising
Música, Pop

Primavera Club 2018

icon-location-pin El Poble-sec
icon-calendar

Oi que quan al Primavera Sound hi ha tants grups pels quals mataries per veure t’acabes ratllant perquè et coincideixen i no arribes a tots? Oi que quan no en coneixes tants al final t’ho passes millor, descobrint-ne, tot agradables sorpreses? Si has contestat afirmativament a les anteriors preguntes, aquest cap de setmana es fa el festival que estaves esperant. Fa anys que el Primavera Club, edició de tardor i sota cobert del festival mare, ha abandonat el model del reclam a cop de cap de cartell a favor de l’aposta pels grups que preveuen que ho petaran aquesta temporada, alguns dels quals ja acumulen milions d’escoltes en alguns hits (encara que penseu que no els coneix ni sa mare). Per gaudir en les distàncies curtes de bandes que potser d’aquí a no gaire tocaran davant de milers –alguns potser al Primavera Sound–, i a preu de gran ganga.

Música, Rumba i flamenc

CLUB Circuit: Alba Molina

icon-location-pin Ciutat Vella
icon-calendar

Artistes amb dilatades carreres professionals tornen als locals que els van veure néixer per oferir uns concerts únics i sentir el públic ben a prop. Aquesta és la premissa Club Circuit, el nou projecte de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya, per posar en valor les sales d'aforament reduït, espais fonamentals per al teixit cultural. El cicle comença amb tres cites consecutives amb Alba Molina recordant en format íntim l'imprescindible llegat dels seus pares, el duo flamenc Lole i Manuel. Acompanyada només per la guitarra de Joselito Acedo, la cantant interpretarà peces de 'Alba Molina canta a Lole y Manuel' i del seu disc més recent, 'Caminando con Manuel', on rescata peces tan icòniques com 'El garrotín' que el seu enyorat pare va crear per al grup pioner de rock andalús Smash.

Advertising
Clap Your Hands Say Yeah
(c) Michael Regan
Música, Pop

RazzLive 2018: Clap Your Hands Say Yeah + The Crab Apples

icon-location-pin El Parc i la Llacuna del Poblenou
icon-calendar

El projecte musical del nord-americà Alec Ounsworth Clap Your Hands Say Yeah, un dels últims indies de veritat que ha donat l’escena rock d’Estats Units després d'aparèixer en escena amb el seu celebrat disc homònim el 2005 presenta a Barcelona el seu cinquè disc, 'The tourist' (2017), que va arribar 3 anys després del seu anterior disc, 'Only Run' (2014).

Música, Jazz

50 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona: The Bad Plus

icon-location-pin El Raval
icon-calendar

Cada concert del trio The Bad Plus és una proposta oberta a l’aventura. Després de la despedida d'un dels seus fundadors, el pianista Ethan Iverson (a qui veurem també al festival a duo amb Mark Turner), amb el seu substitut, Orrin Evans, la banda ha canviat significativament, però en essència continua sent The Bad Plus. Presentaran el seu últim disc, 'Never Stop II', el primer amb Evans al piano. Hi trobarem la seva habitual intensitat, màgia i exuberància.

Mostra'n més
Tots els concerts
Advertising
Aquesta pàgina ha migrat al nostre nou disseny de manera automàtica. Si hi veus res d'estrany, avisa'ns a feedback@timeout.com