Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
roses de paper
Foto: Maria Dias

5 idees per fer una rosa de Sant Jordi a casa

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Tot i que ens agraden les flors naturals i les podem encarregar, per Sant Jordi també reivindiquem fer-te tu mateix la rosa. Han de servir per guarnir balcons, i podeu compartir-les amb la  família i els amics sense patir per si es marceixen... a banda, pot ser un altre dels treballs manuals que ens ajudi a passar l'estona en cas d'avorriment. La xarxa està plena de tutorials i recursos per fer la rosa d'abril, i nosaltres en triem cinc guiant-nos pels materials, les tècniques utilitzades i el nivell de dificultat.

1 - D'origami

La rosa de Kawasaki és una meravella d'origami que posa a prova la nostra habilitat amb el paper. Però l'origami és temps i paciència, per tant potser heu de fer i desfer unes quantes vegades abans d'obtenir una flor semblant a la que proposa l'autor del tutorial. Si en comptes d'un vídeo preferiu l'explicació pas per pas, també podeu provar sort amb els exercicis d'Origami Flower, amb propostes de roses per a tots els nivells.

2 - Tallar i enganxar

Sant Jordi és la festa del llibre i de la rosa, per això ens agrada la proposta de Papiromates: fan una flor a partir de quatre pàgines d'un llibre del qual us pugueu desprendre. Al seu canal de Youtube trobareu altres creacions florals més senzilles.

3 - Caragolar amb gràcia

No cal un gran desplegament de material per fer aquesta rosa, però sí una certa habilitat a les mans per convertir les tires de paper en una flor (a partir del segon 35). Podeu utilitzar paper més consistent o paper de seda, molt més suau i semblant al teixit; si us animeu a construir més d'una flor, sempre podeu fer-vos una corona, com la que ha creat l'estilista floral Violeta Gladstone seguint el repte proposat per la firma Alexander McQueen (#mcqueencreators).

4 - Cosim?

Si teniu feltre, fil, agulla i cola, aquesta rosa és senzilla de fer: es tracta de tallar els pètals i cosir-los per obtenir una tira que després embolicareu, com en la flor anterior. Si teniu ganes d'experimentar amb altres teixits i formes, feu una ullada altres propostes de rosa 'diy'. 

5 - Modelar

Aquest tutorial és molt indicat per a la canalla, però també resulta entretingut per a adults. Hi explica sense paraules com modelar una flor amb fang o plastilina. El més complicat del procés és fer la corol·la de la rosa, així que arremangueu-vos.

NO T'HO PERDIS: propostes per gaudir de Sant Jordi des de casa.

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat