Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Rosa de Sant Jordi
Foto: Shutterstock

Es crea la web per enviar roses a domicili per Sant Jordi

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

A mitjans del mes passat ens sorprenia la decisió del gremi de llibreters d'ajornar, en una data encara per determinar, la diada de Sant Jordi. Per dolorós i estrany que sigui aquest pròxim 23 d'abril no veurem, per primer cop en dècades, riuades de gent al carrer, intercanvi de roses i explosió d'amor en tots els racons del país.

Tot i que la festa com la coneixem s'ajorna, els llibreters i floristes, els sectors més afectats per la decisió, saben bé que el dia segueix allí i que es pot seguir "celebrant" complint amb les restriccions. És per això que els llibreters han impulsat propostes com la web Llibreries Obertes, per tal de minimitzar els efectes econòmics del confinament, i els floristes presenten la iniciativa 'La rosa de Sant Jordi a casa'.

Sant Jordi als balcons
Sant Jordi als balconsFOTO: Gremi de Floristes

Roses a domicili

La web compta amb un mapa per poder localitzar la teva floristeria més propera i de moment ja en té un centenar arreu de Catalunya i s'espera que vagi creixent el nombre d'establiments que ofereixin la compra en línia o per encàrrec. El Gremi ven cada any una mitjana de set milions de roses, mentre que les previsions per a aquest 2020 són assolir unes 300.000 roses venudes (només el 15% és producció de proximitat), el que no arriba ni al 5% de les vendes habituals. Des del gremi estan convençuts que "no és una campanya rentable però no és aquest l'objectiu. Més que mai la rosa transmetrà emoció i empatia en uns moments difícils per a tothom", destaca el president, Joan Guillén.

Sant Jordi als balcons
Sant Jordi als balconsFOTO: Gremi de Floristes

Els balcons com a protagonistes

Aquests dies de confinament han donat valor, més que mai, als balcons. Són molts els barcelonins que hi surten cada dia per aplaudir als sanitaris i animar als veïns amb concerts improvisats. El gremi de floristes i llibreters també volen aprofitar-se de l'ús que en fem aquests dies i llança la campanya #santjordialsbalcons. La idea és engalanar-los amb dibuixos de dracs, roses, contes o portades de llibres fets pels més petits de la casa. A més, tots aquells que pengin la fotografia del balcó guarnit, entraran en un concurs per guanyar un lot de llibres infantils gentilesa del Gremi de Llibreters.


NO T'HO PERDIS: La Casa Batlló sorprèn amb aquesta idea original per celebrar Sant Jordi

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat