Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 novetats que incorporarà el nou Bicing

Mar Vallverdú
Escrit per
Mar Vallverdú
Publicitat

L'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha presentat avui les novetats que incorporarà el Bicing a partir del 2019.

1. Nous models de bicicleta  

Totes les bicicletes de Bicing que hi ha ara a Barcelona seran substituïdes per bicis noves amb un model diferent. A partir del 2019 podrem utilitzar bicicletes més robustes, segures i ergonòmiques. A més, també augmentarà el nombre disponible de bicis, fins a 7.000 repartides arreu de la ciutat.

2. Més bicis elèctriques

Un dels canvis més grans que arriba amb el nou Bicing és la seva forta aposta per les bicicletes elèctriques. Tot i que actualment ja té servei de bicicletes elèctriques, a partir de l'any que ve es preveu que el seu ús es multipliqui fins al milió d'usos anuals. Per això, 1.000 de les noves bicis seran elèctriques i disposaran d'una bateria que permetrà recórrer fins a 60 km. Si hi ha una alta demanda d'aquest tipus de bicis, ja es té previst poder-ne augmentar el nombre fàcilment incorporant un dispositiu a les bicicletes mecàniques. 

3. Abonament únic 

Si fins ara hi havia dos abonaments anuals diferents, un de 47,16 euros per les bicis mecàniques i un de 61,16 euros per les elèctriques, ara passarà a haver-n'hi un d'únic de 50 euros que et permetrà utilitzar tots dos tipus de bicicletes.  

4. Sense restriccions 

El servei de bicis de la ciutat deixarà de tenir limitacions horàries i passarà a tenir una disponibilitat total. Les bicicletes estaran ara disponibles les 24 hores del dia durant els 365 dies de l'any

5. Més estacions 

La ciutat acollirà 95 estacions noves, així que passarem de les 424 estacions actuals a tenir-ne a 519. La majoria d'estacions se situaran en zones on s'havia localitzat un buit que ara serà cobert. Els barris que més estacions noves tindran seran Horta-Guinardó (amb 17 estacions noves),  Nou Barris (amb 16), Gràcia (amb 14) i Sant Martí (amb 13). Les 35 estacions restants se situen en barris on fins ara no hi arribava el Bicing, com Vallcarca, Trinitat Nova o Ciutat Meridiana.  

No només es crearan noves estacions, sinó que les actuals seran remodelades per adaptar-hi l'aparcament també de les noves bicis elèctriques. Les obres s'inciaran el 8 de gener i finalitzaran a l'abril, de totes maneres, s'intentarà que això no suposi una aturada del servei. Es recomana, però mirar amb antelació quines estacions es troben afectades i utilitzar el servei de reserva. Tot i que pot ser una mica incòmode el període de transició, la teva paciència serà premiada amb un mes gratuït si renoves el teu abonament durant el 2019.  

Últimes notícies

    Publicitat