Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 sèries que només podràs veure a Serielizados Fest

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

S'apropa la cinquena edició del Festival Internacional de Sèries de Barcelona. Fa un temps ja vam enumerar les conferències, entrevistes i presentacions que cap serièfil es voldria perdre. Ara posem la mirada sobre la Secció Panorama: l'estrena de sèries internacionals, inèdites a Espanya, i que durant el festival projecten gratis (no us oblideu de reservar la vostra entrada) a l'Auditori del CCCB. En total són 11, aquí trobareu una selecció de cinc imperdibles que ens han ajudat a triar els amics de Serielizados. Comencem. 

1. La amiga estupenda. El públic de la Mostra de Venècia ha aplaudit ben fort els dos primers capítols de 'La amiga estupenda', adaptació de la novel·la d'Elena Ferrante, feta sèrie de mans d'HBO, RAI Fiction i TIMVision, dirigida per Saverio Costanzo, i amb la col·laboració de la mateixa Ferrante al guió. La sèrie, ambientada al Nàpols dels anys 60, comença quan la millor amiga d'Elena Greco desapareix sense deixar rastre i posteriorment ella, ja anciana i retirada a una casa plena de llibres, comença a escriure la història de la seva amistat. Fins al novembre no arriba a HBO España, però podreu veure el primer capítol el divendres 28 a les 17.30 h a l'Auditori del CCCB. 


2. De Dag (The Day). Quant temps pot durar el segrest d'un banc? La première de 'De Dag' ens arriba des de Bèlgica i narra la història del segrest d'un banc, des de les diferents perspectives de les persones implicades: segrestadors, segrestats i negociadors de la policia. Una promesa de claustrofòbia i adrenalina, freda com un matí de gener a Alaska, que ens farà preguntar-nos pel significat dels fets segons l'angle des d'on els observem. Podreu veure els dos primers capítols diumenge 30 de setembre a les 17.30 h a l'Auditori del CCCB. 

3. Heimebane (Home Ground). Noruega. Un equip de futbol de primer nivell s'ha quedat sense entrenador just abans de l'inici de la Lliga. Una dona, Helena Mikkelsen, aprofitarà l'oportunitat històrica d'entrenar un equip masculí. Ane Dahl Torp, protagonista, l'ha definida com una sèrie de ciència-ficció, no perquè hi hagi àliens sinó per la possibilitat, encara avui remota, d'una dona fent d'entrenadora d'un equip de futbol masculí de primera. La grandesa de la sèrie, diuen, és que tracta dels problemes professionals d'una dona en un entorn purament masculí i no en els seus problemes personals. Una promesa d'un conjunt de personatges, diàlegs i situacions ben parits, producció de NRK, la televisió pública noruega, que ja en prepara una segona temporada. Podreu descobrir-la dissabte 29 a les 20.30 h a l'Auditori del CCCB.


4. Wellington paranormal. Heu vist 'What we do in the shadows', aquell fals documental hilarant sobre la vida de tres vampirs de Nova Zelanda que comparteixen casa? Si no l'heu vista i voleu riure fort, feu-ho. Wellington Paranormal és la nova sèrie dels mateixos creadors (Taika Waititi, Jemaine Clement) i va d'una parella de policies maldestres a qui assignen casos catalogats com a paranormals. Feu exercicis de mandíbula abans de la marató, diumenge 30 a les 21 h, a l'Auditori del CCCB.


5. Sleeping bears. Mentre els ósssos dormen, no ens hem de preocupar. Però, ai, si algú els desperta. El mateix passa amb els secrets, i concretament amb els de la protagonista de 'Sleeping bears', una professora de secundària a un institut d'Israel, que un dia rep una carta anònima amb extractes de les seves converses amb el psicòleg. Drama i thriller es troben en la nova sèrie de Keren Margalit (Yellow Papers, The A Word), que ve a Serielizados a presentar la sèrie, i que també impartirà una masterclass al GAC (Guionistes Associats de Catalunya). Els dos primers capítols s'emetran divendres 28 a les 20.30 h a l'Auditori del CCCB.

Últimes notícies

    Publicitat