Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

  • Museus i institucions
  • El Raval
CCCB
Foto: CCCB
Publicitat

Time Out diu

El centre cultural va obrir en 1994 a la Casa de la Caritat, antic hospici construït en 1802 en el que un dia va ser un monestir medieval. Es conserven la façana i part del pati de l'edifici original, la resta va ser reconstruïda amb cristall i acer pels arquitectes Piñon i Viaplana, coneguts per dissenyar també el centre comercial Maremàgnum.
El CCCB organitza i produeix exposicions, debats, festivals, concerts, programa cicles de cinema, cursos i conferències i fomenta la creació a partir de les noves tecnologies i llenguatge.

Detalls

Adreça
Montalegre, 5
El Raval
Barcelona
08001
Preu
6 €. 4 € per a jubilats, menors de 25 anys, famílies nombroses, famílies monoparentals i visites en grup (mínim 15 persones). Entrada gratuïta per a menors de 12 anys, Amics del CCCB, jubilats titulars de la Targeta Rosa, aturats, carnet de Docent de la Generalitat de Catalunya, i diumenges de 15 a 20 h.
Horaris
De dt. a dg. i festius, d'11 a 20 h. Dl., tancat

Què hi ha ara mateix

Constel·lació gràfica. Joves autores de còmic d’avantguarda

  • Dibuix

Les nou autores que ompliran les sales del CCCB amb les seves històries gràfiques han trencat els esquemes del còmic, qüestionant aquesta disciplina i experimentant en l’estil i en la narrativa. Totes elles tenen llenguatges diferents, registres estètics i referents culturals molt diversos, però comparteixen una mirada crítica i humorista cap a la realitat que les envolten. Els móns gràfics de Bàrbara Alca, Marta Cartu, Genie Espinosa, Ana Galvañ, Nadia Hafid, Conxita Herrero, María Medem, Miriampersand i Roberta Vázquez es reuniran en 9 instal·lacions creades expressament per les artistes per a aquesta exposició.

La Comiquera al CCCB

  • Exposicions

El CCCB presenta 'La comiquera': un espai de lliure accés que funciona alhora com a un espai de tallers i un punt de lleure per experimentar amb el llenguatge del còmic, on es pot dibuixar, participar en tallers conduïts per les autores de la mostra i altres convidats del món del còmic independent, consultar llibres i 'fanzins' i jugar en família. A l’espai pensat per dibuixar s’hi troben materials de dibuix i recursos pensats per experimentar amb el llenguatge del còmic i les possibilitats de la narració seqüenciada: una pantalla interactiva i les propostes de Núria Inés, el 'jardí de personatges' i la 'ruleta gràfica', que conviden a crear, jugar i començar a trencar la por al full en blanc dirigida a tots els públics. A la biblioteca s’hi poden consultar els llibres de les 9 autores de 'Constel·lació gràfica'. Finalment, a l’espai 'La comiquera' també hi té lloc una programació de tallers, per a adults i per a infants, amb autores de la mostra i altres convidats del món del còmic independent. Totes les activitats de son gratuïtes, excepte els tallers, que tenen un preu de sis euros.

Xcèntric 2023

  • Cine i TV

Aquest dijous 19 de gener a les 19 h, el CCCB inicia la nova temporada de l'Xcèntric 2023 amb la projecció de la sessió 'Women Light Music', un programa inspirat en la xerrada que l'artista britànica Lis Rhodes va impartir a la Fundació Joan Miró fa deu anys. La programació del festival de cinema experimental compta amb 14 projectes repartits en sis setmanes, amb projeccions els dijous i els diumenges fins al 26 de febrer. L'entrada té un cost de 4 euros. L'edició d'enguany rendeix homenatge al director i crític de cinema Jean-Luc Godard (mort aquest darrer 2022) i té la voluntat de posar especial èmfasi en el cine fet per dones. El programa destaca un conjunt de pel·lícules de culte com els diaris íntims del cineasta Ed Pincus o el collage audiovisual de Fernando Birri. Pel que fa a la sessió inaugural de 'Women Light Music', inclourà la peça 'Flight' (1981), d'Eugènia Balcells i serà interpretada en directe per la pianista i compositora Clara Lai. 

Publicitat
També t'agradarà