Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

  • Museus i institucions
  • El Raval
Mirador CCCB
Foto: Adrià Goula
Publicitat

Time Out diu

El centre cultural acull una gran quantitat d'exposicions i activitats, i es pot visitar gratis diumenge a la tarda

Situat al barri del Raval, el CCCB és un dels millors museus de Barcelona, i organitza i produeix exposicions temporals, debats, festivals, concerts, programa cicles de cinema, cursos i conferències i fomenta la creació a partir de les noves tecnologies i el llenguatge.

El centre cultural va obrir el 1994 a la Casa de la Caritat, antic hospici construït en 1802 en el que un dia va ser un monestir medieval. Es conserven la façana i part del pati de l'edifici original, la resta va ser reconstruïda amb cristall i acer pels arquitectes Piñon i Viaplana, coneguts per dissenyar també el centre comercial Maremàgnum.

Horaris i preus del CCCB

El museu obre de dimarts a diumenge i festius d'11 a 20 h. Si voleu visitar només una exposició, l'entrada costa 6 €, i si voleu aprofitar per a veure dues, podeu fer-ho per 8 €. Persones amb el Carnet Jove, el carnet de Biblioteques, jubilats i menors de 25 compten amb una tarifa reduïda de 4 € per a una exposició i 6 € per a dues. Per als menors de 12 anys l'entrada és gratuïta.

Visitar gratis les exposicions del CCCB

Si voleu visitar el museu sense pagar el preu de l'entrada, podeu fer-ho cada diumenge de 15 a 20 h. També és gratis el Dia Internacional dels Museus, la Nit dels Museus i en les festes de la Mercè.

Ubicació i com arribar-hi

El centre cultural està situat al carrer Montalegre, 5. Es troba al centre de la ciutat, així que és molt fàcil accedir-hi amb transport públic. Podeu anar amb metro, FGC, Rodalies o autobús, que us deixaran a les parades d'Universitat o Plaça Catalunya, totes dues a tot just uns minuts del museu a peu. Just al costat trobareu un altre dels museus més destacats de la ciutat, el MACBA.

Irene Poza López
Escrit per
Irene Poza López

Detalls

Adreça
Montalegre, 5
El Raval
Barcelona
08001
Transport
Plaça Catalunya (M: L1, L3), Universitat (M: L1, L2)
Preu
6 € una exposició (4 € reduïda) / 8 € dos exposicions (6 € reduïda)
Horaris
De dt. a dg. i festius, d'11 a 20 h. Dl., tancat

Què hi ha ara mateix

IA: Intel·ligència artificial

Tots n’hem sentit a parlar. Hem tingut por o ens hem divertit jugant amb el ChatGPT. I, segurament, ens hem fet preguntes. Ara, el CCCB dedica una exposició a la intel·ligència artificial: la seva història, el seu funcionament, les seves possibilitats i els reptes a què ens aboca. L’exposició vol ser un espai d’experimentació i de coneixement d’aquesta nova realitat, que ens permeti descobrir-ne els riscos -per exemple, els biaixos racials o de gènere que pot generar-, però també les innovacions científiques i artístiques que devem a la IA. Per explorar la relació entre la intel·ligència artificial i la creativitat humana, la mostra presenta un recorregut a través d’instal·lacions artístiques interactives, una cronologia amb fites clau, obres fetes amb IA, testimonis d’experts i peces de nova creació. A més, la visita vol que ens relacionem amb la IA en primera persona, i per això podrem olorar les flors d’un arbre extingit al segle passat o posar veu a una composició musical creada amb intel·ligència artificial.

Festival BOCA

BOCA, el festival d'arts organitzat i creat per adolescents, arriba el 2 de març al Hall del CCCB. En aquesta segona edició, l'esdeveniment inclourà artistes de gran reconeixement com Santa Salut, coneguda per les seves cançons de temàtica social i feminista. Completen la programació musical artistes com Munic Hb, artista revelació a l'escena urbana; Kuu, cantant de pop electrònic, i Martigo, figura emergent que combina el reggaeton amb altres gèneres musicals. DJ Ruru i DJ Guepard faran sonar mescles de trap, afro, hip-hop, reggaeton i hits dels 2000. El festival BOCA és un espai cultural i social per joves d'entre 14 i 17 anys, on a més d'escoltar música, es fan altres activitats per potenciar la creativitat al màxim. La programació del BOCA és possible gràcies al Consell Jove, un grup format per 15 joves de 15 a 19 anys que, acompanyats per l'associació NouPOP i el CCCB, s'encarreguen de la direcció artística, de la creació de continguts, la producció i la gestió de lʼesdeveniment. Les entrades valen 5 euros i ja es poden comprar.  

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà