Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

  • Museus i institucions
  • El Raval
CCCB
Foto: CCCB
Publicitat

Time Out diu

El centre cultural va obrir en 1994 a la Casa de la Caritat, antic hospici construït en 1802 en el que un dia va ser un monestir medieval. Es conserven la façana i part del pati de l'edifici original, la resta va ser reconstruïda amb cristall i acer pels arquitectes Piñon i Viaplana, coneguts per dissenyar també el centre comercial Maremàgnum.
El CCCB organitza i produeix exposicions, debats, festivals, concerts, programa cicles de cinema, cursos i conferències i fomenta la creació a partir de les noves tecnologies i llenguatge.

Detalls

Adreça
Montalegre, 5
El Raval
Barcelona
08001
Preu
6 €. 4 € per a jubilats, menors de 25 anys, famílies nombroses, famílies monoparentals i visites en grup (mínim 15 persones). Entrada gratuïta per a menors de 12 anys, Amics del CCCB, jubilats titulars de la Targeta Rosa, aturats, carnet de Docent de la Generalitat de Catalunya, i diumenges de 15 a 20 h.
Horaris
De dt. a dg. i festius, d'11 a 20 h. Dl., tancat

Què hi ha ara mateix

Cervell(s)

Quan Einstein va morir, un científic va robar el seu cervell, el va esbocinar i el va enviar a laboratoris d’arreu del món perquè provessin d’esbrinar en quin lloc de l’òrgan hi havia la genialitat. Va ser una empresa fallida, que demostra com ens ha fascinat el cervell i, alhora, les incògnites que aquest òrgan amaga. Ara, el CCCB, dedica al cervell tota una exposició. La mostra ‘Cervell(s)’ combina anècdotes com la d’Einstein, robots, experiments, il·lusions òptiques i instal·lacions artístiques per explicar-nos què sabem i què no, del cervell. Som els únics éssers humans amb consciència? Podran les màquines replicar el pensament humà? El nostre cervell sempre ha sigut una font d’incògnites que l’art, la ciència i la filosofia han intentat respondre. L’exposició aborda diferents temes que fan referència al cervell: la consciència, el pensament abstracte, el llenguatge, la imaginació, els somnis i la memòria. També indaga en altres ments més enllà de la humana: les intel·ligències artificials, animals i col·lectives, i les d’organismes sense cervell. Ho fa a través de 300 peces entre les quals hi ha disset instal·lacions d’art contemporani, obres audiovisuals, peces històriques i resultats de projectes de recerca científica.  L’exposició combina les mirades d’artistes actuals com Tomàs Saraceno, Patrick Tresset, Shona Illingworth, Joaquim Jordà, Joan Foncuberta, Stefan Kaegi i Xavi Bou, entre d’altres, amb el còmic i el cinema. Entre el material històric, hi ha dibuixos orig

Publicitat
També t'agradarà