Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Festival de musica
Foto: Shutterstock

8 drets que els festivals de música no et poden negar (que no t'enganyin!)

Un decàleg de normativa perquè no ens aixequin la camisa en esdeveniments culturals de qualsevol classe

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Estiu, època de festivals. La proliferació d'esdeveniments musicals és evident i ens convé a tots estar al corrent dels nostres drets com a consumidors.

Fa pocs dies comentaven les queixes de Facua respecte un esdeveniment de Barcelona. L'associació de consumidors havia denunciat al Reggaeton Beach Festival de Barcelona per aplicar un sobrecost per tornar a entrar al recinte, entre altres pràctiques que considerava il·legals.

Repassant el següent llistat de drets us sorprendran alguns dels punts que Facua identifica com a males pràctiques, perquè són normes tan esteses que molts de nosaltres les havíem interioritzat. Preneu nota i que no us tornin a aixecar la camisa en cap festival.

Festival Accés
Goto: Nikola Spasenoski / Shutterstock

Els 8 drets que tot festivaler hauria de conèixer

1. No permetre l'entrada amb menjar ni beguda
Pràctica molt estesa i segons Facua il·legal. Es tractaria d'un exercici abusiu del dret d'admissió que va en contra de la legislació sobre espectacles públics. Si trobeu aquesta pràctica, podeu fer un full de reclamació i conservar tots els tiquets d'aliments consumits a l'interior per després exigir-ne el reemborsament.

2. No aceptar aigua potable no envasada
Els festivals han d'oferir alternatives a la venda de begudes en envasos de sol ús i garantir l'accés a aigua potable no envasada. Si es cobra un dipòsit per gots reutilitzables, han d'establir mecanismes per a la seva devolució una vegada es retorni el recipient.

3. Cancel·lació d'actuacions sense compensació
Si un dels artistes cancel·la la seva participació en el festival, tenim el dret de sol·licitar la devolució de l'import de les entrades i també, atenció, tenim dret a una indemnització per les despeses econòmiques com transport i allotjament que se'n deriven, sempre segons indica Facua.

4. Cancel·lació de la totalitat del festival
Si la promotora decideix cancel·lar la totalitat de l'esdeveniment per no haver obtingut els permisos de l'administració competent o per qualsevol altre motiu, tant si la cancel·lació és definitiva com si l'organitzador anuncia noves dates per a la celebració, els consumidors tenen dret a recuperar l'import de les entrades i a reclamar danys i perjudicis.

5. Canvis d'ubicació sense dret a reemborsament
Si l'esdeveniment es trasllada a un altre recinte i ja no us va bé anar-hi podeu reclamar la devolució de tots els diners.

Polsera Cashless Festival
Foto: Sutherstock

6. No permetre pagaments en efectiu i imposar les polseres 'cashless' com a únic mètode de pagament
La llei impedeix denegar el pagament en efectiu. Així que la imposició de fer les compres als recintes dels festivals exclusivament mitjançant una polsera 'cashless' que prèviament cal adquirir i carregar amb diners és una pràctica il·legal segons Facua.

7. Cobrar per recuperar els diners de les polseres 'cashless ' és il·legal
Tampoc us poden cobrar una comissió per recuperar els diners que sobrin a la polsera o exigir un mínim de saldo pel retorn.

8. Pagament per tornar a entrar
No us poden fer pagar per tornar a entrar al recinte si per qualsevol circumstància voleu sortir, a excepció de causes de seguretat sempre que sigui una norma igual per a tots els assistents i no només per als posseïdors d'un abonament especial.

NO T'HO PERDIS: els millors festivals a Catalunya i Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat