Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

8 videoclips per recordar Pau Donés i Jarabe de Palo

De 'La flaca' a 'Eso que tú me das': repassem els èxits de la banda barcelonina

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Penseu-hi. Segur que les cançons de Jarabe de Palo han estat presents en algun moment de la vostra vida. Heu cantat 'Bonito' al karaoke, li heu dedicat 'Te miro y tiemblo' a la persona que més estimeu, us sabeu de memòria la lletra de 'La flaca' i fins i tot la versió italiana de 'Tiempo', i 'Depende' forma part de la banda sonora de la vostra adolescència.

Costa moltíssim triar només uns pocs videoclips per recordar Jarabe de Palo i Pau Donés. Hem fet aquesta llista amb alguns dels hits imprescindibles que recorren la carrera d'aquesta gran banda barcelonina. Deixeu que l'emoció i el bon rotllo sonin sense parar. 

1. Eso que tú me das

Va ser un regal de comiat. Aquest cant ple d'agraïment forma part de 'Tragas o escupes', disc que publicaven per sorpresa a finals de maig i que és un himne a la vida. Escolteu bé la lletra. 

2. La flaca

Aquesta "tremendísima mulata" li va canviar la vida a Pau Donés, a la seva banda, i també al pop espanyol. És un 'hit' atemporal ple de sensualitat que va conquerir Nova York al videoclip i també casa nostra. La resta és història. 

3. Depende

Intenteu dir 'depende' sense pensar immediatament en aquesta cançó. Difícil, oi? Això és un signe de la magnitud i la volada d'aquest tema que també donava nom al segon disc de Jarabe de Palo. 

4. Bonito

I si 'Depende' és un himne, què és 'Bonito'? La definició de bon rotllo, positivisme i esclat d'alegria. I la de kilòmetres que es va fer Pau Donés al videoclip! 

5. El lado oscuro

'La flaca', a més del seu tema de presentació, també és com es deia el primer disc de Jarabe de Palo, un compendi de grans temes que inclou 'El lado oscuro'. Si no heu fet servir la lletra d'aquesta cançó per seduir algú, ja aneu tard! 

6. Qué bueno, qué bueno

Al llarg de la seva carrera, Pau Donés va compartir temes amb uns quants grans intèrprets. En aquesta cançó d'amor –que pertany al seu disc '1 m2'– ho fa amb Jorge Drexler, però recupereu també els temes amb Giovanotti i la Mari de Chambao.

7. Agua

Pot ser de les cançons més boniques i emotives de Jarabe de Palo. Sense gaires floritures, directa al cor com una fletxa. Igual que el videoclip (també en blanc i negre) on ens demostra que l'amor no entén d'edats, colors, procedències ni mides. 

8. Grita ('50 palos')

'50 palos' es va publicar el 2017 (igual que el llibre homònim), vuit anys després del disc anterior i amb la notícia del càncer de Pau Donés ja present. En aquest àlbum revisitava cançons dels seus discos anteriors, com aquest enorme 'Grita' que ens posa la pell de gallina. 

NO T'HO PERDIS:  10 cançons que et posaran de bon humor i que potser no coneixes

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat