Love Local shopping illo
Illustration: Geo Law
Illustration: Geo Law

Love Local: per què hauries comprar en comerços locals durant aquest Nadal

Oferim suport als negocis locals, al seu menjar i a la cultura de les ciutats de tot el món i per això ens és imprescindible la teva ajuda

María José Gómez
Publicitat

Hola, Barcelona

Ha estat un any ben llarg, oi? Després dels constants confinaments i desescalades en totes les ciutats de món, per fi estem entrant en una temporada festiva esperada per tothom. El distanciament social és un fet que haurem d'acceptar en un futur immediat i, per desgràcia, això significa un perill per a les botigues i els llocs locals que fan que la vida a la ciutat valgui la pena.

Per això, durant les festes d'aquest any, us demanem que feu les compres a les botigues locals per donar suport al comerç de la vostra ciutat. Al llarg de novembre i desembre, donarem suport a les empreses locals en ciutats de tot el món, utilitzant la nostra plataforma per promoure els petits empresaris i les seves botigues locals.

A través de les nostres plataformes, durem a terme esdeveniments digitals, amb la col·laboració de petites empreses, per donar suport als diversos espais locals de les diferents ciutats.

També t'indicarem els millors regals amb els quals podràs tornar a gaudir de la teva ciutat després d'una època dura, ja sigui una llaminadura d'un productor local, un val per un dinar en un restaurant, una entrada per veure obres d'art d'una galeria independent o entrades per a un concert del 2021. (I per descomptat, també farem tot el possible per oferir-sucoses ofertes.)

Per què? Perquè els nostres editors han estat buscant el millor de la vida de la ciutat des del 1968. Sabem que les nostres ciutats no són res sense les seves botigues, restaurants, cafès, bars, pubs, teatres, locals de música, clubs nocturns, cinemes, galeries d'art –i altres locals–, tots ells administrats de forma independent i que depenen de la regularitat i la despesa dels clients.

Estem decidits a ajudar. Durant el mes de maig, vam llançar la nostra iniciativa Love Local per donar suport als petits negocis que representen l'ànima de la ciutat. I en aquesta temporada de festes, estem intensificant la campanya.

Mira què estem fent a la resta de ciutats Time Out:

New York
Chicago
Los Angeles
Miami
Boston
Montreal
London
Madrid
Singapore
Hong Kong
Sydney
Melbourne

Siguis on siguis, t'ajudarem a descobrir i donar suport als increïbles negocis locals que fan grans les nostres ciutats.

Al llarg del 2020 i 2021, ens dedicarem a donar suport i patrocinar les petites botigues i els diferents establiments de menjar, beguda, art i cultura. Els nostres editors a tot el món donaran a conèixer els negocis que necessiten la teva ajuda, promocionaran els llocs que mereixen el teu suport, donaran a les empreses una plataforma per arribar a nous clients i et descobriran els millors llocs de cada ciutat.

I, finalment, ens dirigim als negocis que ara mateix estan passant per un moment complicat: estem amb vosaltres. Entre tots plegats ens en sortirem.

Love local a Barcelona

  • Què fer
  • Ciutat
Barcelona ha perdut una de les seves llibreteres més estimades. L’activista cultural i llibretera de la llibreria Ona Llibres, Montserrat Úbeda, va morir aquest diumenge, 27 d’abril, una notícia que va arribar dies després que la llibreria no obrís per Sant Jordi.  Ona Llibres no va obrir durant la Diada pels problemes de salut de la directora, una notícia que ja va alertar els veïns i veïnes, ja que era el primer cop que l’establiment tancava per Sant Jordi des que va obrir l’any 2013.  La Montserrat era una llibretera molt estimada al barri, un sentiment que es pot veure a la persiana –encara abaixada– d’Ona Llibres, on alguns veïns s’han acostat per deixar-hi flors i dibuixos dels més petits a l’entrada del local.  “Et trobem a faltar, Montse! Molts petons” i “gràcies per haver protegit sempre el català” són alguns dels missatges que es poden llegir en alguns dels dibuixos que els nens i nenes del barri han penjat a la persiana de la llibreria.  Foto: Eugènia Güell Els missatges de condol també han arribat des de la mateixa llibreria, que ha lamentat la pèrdua amb un missatge a través del seu perfil d’X. “El nostre més sincer condol a la família i amics de la Montse Úbeda, lluitadora incansable per la cultura catalana. Tot l'equip d'Ona continuarem treballant perquè el seu llegat segueixi ben viu!”, han escrit. L’ànima de la llibreria Ona Amb més de 40 anys de carrera com a llibretera i activista, Montserrat Úbeda es va convertir en l’ànima de la llibreria Ona, un...
  • Cine
  • Cine
Amb l’arribada del bon temps, encara tenim més ganes de fer plans a l’aire lliure. A més de tots els festivals als quals podreu assistir aquest estiu a la ciutat, del 27 de juny al 6 d’agost podreu gaudir de la 23a edició de cinema a l’aire lliure Sala Montjuïc.  Però, on se celebrarà? Doncs l’organització ha avançat que enguany el Sala Montjuïc es traslladarà temporalment.  Aquest any el cinema a la fresca se celebrarà a les Tres Xemeneies, un espai que es convertirà en la futura seu del Catalunya Media City, el nou hub audiovisual de Catalunya. Durant unes setmanes d’estiu, doncs, aquest espai històric es convertirà en l’escenari que acollirà més d’una vintena de projeccions. Enguany, el Sala Montjuïc tornarà a col·laborar amb les Nits Grec del Festival Grec de Barcelona i complementarà les projeccions amb actuacions musicals en directe que s’anunciaran amb la cartellera de pel·lícules.  Foto: Sala Montjuïc Un espai que deixarà d’estar en desús Fa mig segle que les Tres Xemeneies de Sant Adrià del Besòs es van aixecar per funcionar com a central tèrmica. Durant uns 40 anys, l’equipament va acollir centenars de treballadors, fins que va tancar el 2011. Des de llavors, doncs, les emblemàtiques estructures van quedar en desús.  Foto: Manifesta 15 Barcelona Metropolitana / Arnau RoviraLes Tres Xemeneies No va ser fins al 2024 que les Tres Xemeneies es van reobrir com un dels principals espais de la Manifesta 15. A partir d’aquest moment, l’espai va acollir actes a...
Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat
Ja fa uns dies que Barcelona també s’ha sumat –com ja és tradició– a l’emblemàtica Feria de Abril andalusa. El Parc del Fòrum acull la 52a edició de la festa a la ciutat fins al 4 de maig i, malgrat que fins ara s’havia de pagar entrada, ara la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) ha fet un pas enrere.  El mal temps del cap de setmana passat no ha permès que se celebressin totes les activitats programades, per aquest motiu la Federació ha decidit que “l’accés a la Feria serà lliure a partir del dilluns 28 d’abril, donant continuïtat als dies previstos amb entrada lliure –dilluns i dimarts–, i s’ampliarà fins al 4 de maig”, ha escrit la Federació al seu perfil d’Instagram.  En el mateix comunicat, l’organització ha assegurat que la decisió també s’ha pres tenint en compte les previsions de mal temps per al cap de setmana que ve. Si sou dels que ja havien  comprat l’entrada, no us preocupeu perquè la Federació assegura que aviat comunicarà la metodologia de devolució de l’import. Ver esta publicación en Instagram Una publicación compartida de FECAC (@fecac) Pagar entrada per primer cop a la història Aquest era el primer any que es cobrava l’entrada per entrar al recinte de la festa andalusa, una decisió que l'organització justificava com una mesura per “enfortir la seguretat i la qualitat de l’esdeveniment, així com la sostenibilitat en el temps”.  En principi, cada família havia de pagar un preu “simbòlic” de 3,50 euros, un cost que...
  • Què fer
  • Ciutat
L’oci nocturn barceloní ha tornat a ser reconegut per una prestigiosa revista musical. DJ Magazine acaba de publicar la llista DJ Top100 Clubs, que reconeix els 100 millors locals d’oci nocturn d’arreu del món, i enguany n’ha inclòs un de Barcelona.  Uns mesos després d’haver estat triada la millor discoteca del món per l’Associació Internacional d’Oci Nocturn, ara Opium també es consolida com la millor de la ciutat segons el rànquing de la revista britànica per segon any consecutiu.  Aquesta llista s’elabora amb els vots dels lectors de DJ Magazine, que enguany han vingut de 226 territoris d’arreu del món, com San Marino, Guinea Equatorial, el Tadjikistan i les Fiji, entre molts altres.  “Des de fa gairebé 20 anys (el local va néixer el 2007), a Opium Barcelona reunim els millors artistes perquè tots els que assisteixin al club gaudeixin de la música en viu i dels DJ més reconeguts del moment”, ha explicat Ramón Bordas Jr., el director comercial de Costa Este, el grup al qual pertany el local.  Opium Barcelona Els millors clubs del món Pel que fa a les posicions més altes del pòdium, la primera no ha sorprès ningú. Un any més, la discoteca Hï Ibiza ha tornat a ser reconeguda com la millor del món, amb el seu espectacular sistema de llums, un excel·lent cartell d’artistes convidats i un innovador disseny de l’espai.  La discoteca té capacitat per a 5.600 persones i té sales de diferents temàtiques inspirades, per exemple, en els amfiteatres romans i la tecnologia...
Publicitat
  • Menjar
L'any 2024, Barcelona va rebre més de vuit milions de turistes, una xifra que quintuplica el de la població local. És ingenu (o maliciós) pretendre que aquests números no afecten la identitat de la ciutat, sobretot del teixit comercial i social del centre històric. Sovint de manera descarnada i dramàtica: el restaurant Pitarra, un dels clàssics de la cuina catalana al Barri Gòtic, va tancar l'any 2018 i va reobrir el mateix any reconvertit en un pub irlandès que va durar... Tres mesos! (el Gran Cafè, un restaurant centenari al mateix carrer, és a punt de reobrir com a Temple Bar Irish Club, per cert).  Però a vegades el passat agafa embranzida i salta a primera línia: el Pitarra va reobrir el passat divendres divuit d'abril. Els horrorosos plafons verd vòmit amb el dibuixet de la lira celta ("Scruffy Murphy") han desaparegut: hi veiem uns cartells amb una tipografia modernista molt similars als que van fer populars els germans Jaume i Marc Roig. Però on deia Pitarra llegim "Antic Pitarra", i on deia "Bressol del teatre català" hi veiem "Tapes Menú".  Plats pensats per al client turístic Són quarts d'una del migdia. Entro i m'assec en una taula, no sense abans preguntar si puc prendre només una tapa i una beguda en lloc del menú sencer (el del dia, a 14,90 euros i el Pitarra a 19,90 euros). Per descomptat, em diuen. Són preus amistosos, sobretot si tenim en compte el barri. Ara bé, els plats apunten descaradament al públic turístic: calamars a l'andalusa, truita de patates,...
  • Què fer
  • Ciutat
“Acabem de fer fora 30 persones guiris”, així comença el tuit que ha publicat una llibreria de Barcelona i que ja acumula més de 33.000 visualitzacions. La Llibreria Calders, al número 9 del passatge de Pere Calders, ha fet públic a través del seu perfil d’X un incident amb un grup de turistes.  Segons el tuit de la llibreria, el grup de turistes va arribar a la llibreria com si fos una parada d’un tour, no un negoci y un establiment del barri. Per salvar aquesta situació, la Isabel va anar a preguntar si “allò era un tour” i els va informar que “allò no era un lloc turístic”. Els visitants van contestar-li que, com que era Sant Jordi, la llibreria era un punt d'interès, una resposta que no va convèncer la llibretera, que els va acabar expulsant del local. La llibreria també assegura que dos dels clients que “miraven llibres tranquil·lament” li van donar les gràcies per haver fet fora el grup de turistes. La Isabel també explica a Time Out Barcelona que “no és el primer cop que ens passa” i que no és el tipus de públic que els interessa.  La publicació de la llibreria ha generat centenars de reaccions i comentaris com “ben fet! Gràcies!” i “que entrin de 3 en 3 i comprin un llibre per barba”. Entre l'onada de comentaris positius, també n’hi ha alguns d’usuaris que acusen els treballadors de la llibreria de “pensar que són superiors” i de tractar els visitants de mala manera. Bueno, acabem de fer fora a 30 persones guiris: fotos, fotos, fotos, oh, beautiful...- És un tour,...
Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat
Durant tot l’any, Catalunya acull desenes de fires medievals que converteixen els municipis en autèntiques viles de l’edat mitjana. Ara, una ciutat molt a prop de Barcelona tirarà encara més enrere per fer un homenatge al seu origen aquest cap de setmana.  Fins aquest diumenge, 27 d’abril, Badalona acollirà la vintena edició de la Magna Celebratio, una celebració que ofereix una autèntica experiència immersiva dins de l’antiga Baetulo romana. Durant aquests dies, la ciutat s’omple d’activitats per recordar la importància de Badalona durant l’època de l’Imperi romà.  Per aquesta celebració, organitzada pel Museu de Badalona i diversos espais arqueològics de la ciutat, s’ha programat un cartell que inclou tallers, espectacles de gladiadors, gastronomia típica de l’època i reconstruccions històriques, entre altres activitats.  Foto: Magna Celebratio Badalona Les activitats d’enguany Alguns dels actes destacats d’enguany són les conferències, com la Feriae: els romans i les seves festivitats, que se celebra dissabte a les 19 h. Pel que fa a les recreacions històriques, dissabte i diumenge, al voltant del Museu de Badalona es faran exhibicions d’oficis artesanals i gladiadors, així com la recreació de com era un campament militar romà.  Pel que fa als tallers familiars, n’hi haurà de tota mena: des de fer corones florals i un mosaic commemoratiu fins a com construir un aqüeducte. Per participar-hi, heu de comprar les entrades, que tenen un preu de dos euros per menor, a...
  • Menjar
"No diguis que això és un restaurant, posa millor que és un merendero", em reclama en Lito Baldovinos, mànager del Grup Confiteria. Acaba de reobrir al públic el restaurant de la Font del Gat, una obra de Puig i Cadafalch de 1925, situada dins els Jardins de Laribal, que el 1908 van esdevenir els primers jardins públics de Barcelona, allà on les classes populars anaven a fer les fontades, festes de ball, mam i teca al voltant de la font. I la intenció és que continuï així", diu Baldovinos.  Volem que això continuiï sent un lloc d'esbarjo per a les classes populars L'espai és una meravella: 700 metres quadrats, amb dues de les millors terrasses de Barcelona: una davant la façana de l'edifici de Puig i Cadafalch, l'altra un balcó amb una visió panoràmica, i tot envoltat per uns jardins de Rubió i Tudurí, paisatgista mestre del jardí noucentista. L'acció passa a fora del restaurant, esclar, amb una capacitat propera a les mil persones ("encara que si fa fred, et posarem una taula dins", em diuen).  Foto: Karla SchmotzerLa Font del Gat La Font del Gat és oberta de dimecres a diumenge: els dimecres i els dijous, en franja de tarda-nit, i divendres, dissabte i diumenge de les 12 h a la 1 de la matinada. "L'oferta gastronòmica és feta perquè t'ho passis bé, segueix l'esperit de merenderos populars de Montjuïc, com la Caseta del Migdia o el Paperines, llocs divertidíssims", subratlla Baldovinos. I això passa per una oferta d'un menú tancat de 23 amb d'espetos a la brasa, de...
Publicitat
  • Menjar
Esperit Roca, el nou restaurant dels germans Roca ubicat al castell de Sant Julià de Ramis, ha estat inclòs a la Hot List Global 2024 de la revista de luxe i viatges Condé Nast Traveler com a un dels millors nous restaurants del món. Es tracta de la 29a edició d’aquesta prestigiosa selecció internacional, que recull les millors noves obertures hoteleres i de restaurants del darrer any arreu del món. La tria s’ha fet a partir de les recomanacions d’experts de vuit redaccions internacionals: Espanya, Regne Unit, Estats Units, Índia, Alemanya, Itàlia, Orient Mitjà i la Xina. Aquest reconeixement arriba menys d’un any després de l’obertura del restaurant, que va inaugurar-se el maig passat dins una antiga fortalesa militar del segle XIX. La proposta parteix de la reinterpretació de plats icònics d’El Celler de Can Roca, però amb un enfocament totalment nou: dos menús degustació —un centrat en plats salats, l’altre en postres— i una experiència que comença abans de seure a taula. Per accedir-hi cal travessar una espectacular bodega amb més de 80.000 ampolles, situada al centre del castell, sota una gran cúpula de vidre. Foto: Esperit RocaEsperit Roca Condé Nast destaca la singularitat del projecte, tant per l’espai com per la proposta culinària, i situa Esperit Roca al costat de noves obertures de ciutats com Tòquio, Nova York, Copenhaguen o Bangkok. El restaurant també va rebre la seva primera estrella Michelin a finals de 2024, consolidant-se com un dels noms clau de la...
  • Què fer
  • Ciutat
Barcelona tindrà un nou barri amb més de 2.000 habitatges públics. Així ho ha confirmat l’Ajuntament de Barcelona, que assegura que l’acció s’emmarca dins el seu compromís d’incrementar el parc d’habitatge públic de la ciutat.  El consistori ha avançat que construirà 2.089 habitatges d’aquesta mena al futur nou veïnat a l’àmbit de Prim, a Sant Martí. En total, el barri tindrà 3.360 habitatges, dels quals quasi el 62% es destinaran a incrementar el parc públic barceloní i seran de titularitat municipal.  Malgrat que ja s’hagi aprovat el projecte, encara falta que s’iniciï  la gestió del sòl per tenir les parcel·les edificables i accelerar la transformació urbanística d’aquesta zona. L’aprovació definitiva, doncs, s’espera que arribi durant el primer trimestre de l’any 2026, per començar els enderrocs durant l’any 2027 i la redacció dels projectes i la licitació per poder posar en marxa les obres de construcció al llarg del 2029. Una zona renovada El sector Prim, que s’ubica al costat de la gran àrea de transformació de la Sagrera, i connecta amb l’entorn industrial de la Verneda i del Torrent d’Estadella, se sotmetrà a una renovació integral.  Foto: Ajuntament de Barcelona El projecte de l’Ajuntament, doncs, pretén revitalitzar la zona i connectar els districtes de Sant Andreu i Sant Martí. A més de crear un nou nucli veïnal amb habitatges públics, també es crearà un pol d’equipaments públics per oferir tota mena de serveis municipals. Malgrat la renovació, el projecte...
  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes

Farts de barallar-vos a la cua del supermercat i els seus horaris especials? No, en aquestes botigues no podreu comprar ni paper higiènic ni crema hidratant, però sí que us portaran a casa la millor matèria primera per a què podeu cuinar, beure i menjar a casa com uns reis: carn, peix, verdures, llegums, cereals, el bon menjar fresc en la seva millor versió, de temporada i proximitat. Que d'arròs i pasta seca ja en teniu! Sapigueu que estareu consumint a comerços locals, sense aixecar-vos del sofà.  

Publicitat

Als barcelonins ens encanten les terrasses. En tenim de tota mena i per tot arreu, però sovint triem la que més a prop tenim per prendre un cafetó. Aquí trobareu les més carismàtiques; terrasses amagades on pots estar pràcticament sol, terrasses on menjar paelles excel·lents i prendre canyes amb un dit d'espuma (o dos, va a gustos), terrasses amb bones vistes i a places precioses. Us hem parlat de les millors terrasses per gaudir a l'hivern i dels millors rooftops d'hotels per fer un vermut. Ara toca una selecció d'establiments on podreu gaudir del bon temps com tant ens agrada, a l'aire lliure! Comenteu-nos les vostres preferides o si ens n'hem deixat alguna a Twitter amb el hashtag #TimeOutBCN!

NO T'HO PERDIS: Passeja per 9 llocs on la vegetació triomfa


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


  • Música
  • Festival de música

ATENCIÓ: Els concerts d'aquesta llista es poden veure afectats per les cancel·lacions a causa de la situació d'excepcionalitat actual.

Si en comptes de consumir la música en viu en porcions individuals prefereixes gaudir dels concerts en gotims, l'un darrere l'altre, en jornades maratonianes de música en directe, o en cicles de concerts, no et perdis la nostra llista de festivals de música a Barcelona, i dels més importants que es fan a la resta de Catalunya. Pop, rock, jazz, electrònica, música d'arrel, clàssica i contemporània, de tot i força i tots els mesos de l'any, faci fred o calor.

NO T'HO PERDIS:  Els concerts del mes a Barcelona

Publicitat

Fins fa quatre dies, només podies encarregar per emportar sushi, pizza o hamburgueses i tots els derivats de 'street food'. Ara, la restauració de Barcelona ha trobat una sortida en el menjar per endur: restaurants que van des de l'alta cuina amb Michelin fins a la tradició basca, passant per la barbacoa i els fumats, us esperaran amb la comanda encantats: només l'haureu d'encarregar amb antelació i recollir-la.

  • Botigues
  • Decoració

Com es mesura la creativitat i l'excel·lència en el disseny? Aquestes botigues podrien ser un bon termòmetre: aquí trobareu propostes de moda, accessoris, mobles i decoració que destaquen per la seva singularitat i originalitat, la qualitat dels materials i la factura contemporània i impecable.

Publicitat
  • Botigues
  • Botigues vintage

Vestir de segona mà és una aposta estilística, econòmica, sostenible i per què no, també una forma de reivindicar la indumentària original, ben feta, amb història. En aquestes botigues saben com triar-la: la seva selecció i col·lecció esdevé una petita joia per als que busquen roba i complements diferents.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat