Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Love Local shopping illo
Illustration: Geo Law

Love Local: per què hauries comprar en comerços locals durant aquest Nadal

Oferim suport als negocis locals, al seu menjar i a la cultura de les ciutats de tot el món i per això ens és imprescindible la teva ajuda

María José Gómez
Escrit per
María José Gómez
Publicitat

Hola, Barcelona

Ha estat un any ben llarg, oi? Després dels constants confinaments i desescalades en totes les ciutats de món, per fi estem entrant en una temporada festiva esperada per tothom. El distanciament social és un fet que haurem d'acceptar en un futur immediat i, per desgràcia, això significa un perill per a les botigues i els llocs locals que fan que la vida a la ciutat valgui la pena.

Per això, durant les festes d'aquest any, us demanem que feu les compres a les botigues locals per donar suport al comerç de la vostra ciutat. Al llarg de novembre i desembre, donarem suport a les empreses locals en ciutats de tot el món, utilitzant la nostra plataforma per promoure els petits empresaris i les seves botigues locals.

A través de les nostres plataformes, durem a terme esdeveniments digitals, amb la col·laboració de petites empreses, per donar suport als diversos espais locals de les diferents ciutats.

També t'indicarem els millors regals amb els quals podràs tornar a gaudir de la teva ciutat després d'una època dura, ja sigui una llaminadura d'un productor local, un val per un dinar en un restaurant, una entrada per veure obres d'art d'una galeria independent o entrades per a un concert del 2021. (I per descomptat, també farem tot el possible per oferir-sucoses ofertes.)

Per què? Perquè els nostres editors han estat buscant el millor de la vida de la ciutat des del 1968. Sabem que les nostres ciutats no són res sense les seves botigues, restaurants, cafès, bars, pubs, teatres, locals de música, clubs nocturns, cinemes, galeries d'art –i altres locals–, tots ells administrats de forma independent i que depenen de la regularitat i la despesa dels clients.

Estem decidits a ajudar. Durant el mes de maig, vam llançar la nostra iniciativa Love Local per donar suport als petits negocis que representen l'ànima de la ciutat. I en aquesta temporada de festes, estem intensificant la campanya.

Mira què estem fent a la resta de ciutats Time Out:

New York
Chicago
Los Angeles
Miami
Boston
Montreal
London
Madrid
Singapore
Hong Kong
Sydney
Melbourne

Siguis on siguis, t'ajudarem a descobrir i donar suport als increïbles negocis locals que fan grans les nostres ciutats.

Al llarg del 2020 i 2021, ens dedicarem a donar suport i patrocinar les petites botigues i els diferents establiments de menjar, beguda, art i cultura. Els nostres editors a tot el món donaran a conèixer els negocis que necessiten la teva ajuda, promocionaran els llocs que mereixen el teu suport, donaran a les empreses una plataforma per arribar a nous clients i et descobriran els millors llocs de cada ciutat.

I, finalment, ens dirigim als negocis que ara mateix estan passant per un moment complicat: estem amb vosaltres. Entre tots plegats ens en sortirem.

Love local a Barcelona

  • Restaurants
  • Menjar

Hi ha bars que fan barri: que amb el seu caràcter popular marquen una línia divisòria entre treballar per a tothom o només per al turista. I el Bar Núria (Rambla del Poblenou, 34. Cada dia d'11 a 23.30 h), que fa quatre dies literalment que ha aixecat la persiana a la Rambla del Poblenou, es posiciona en la primera opció. No és qualsevol lloc: el nou restaurant del grup Família Nuri –abans conegut com a grup Ca La Nuri– és on durant quasi quaranta anys va exercir La Tertulia, un restaurant de tapes i menús que fou tota una institució popular al barri i que va tancar el passat març.  El Bar Núria significa un retorn als orígens del grup de restauració arrosser per excel·lència de Barcelona: la Laura Noguera, cap de màrqueting i vendes de l'empresa, explica que "el Bar Núria fa un homenatge al primer restaurant que van obrir els meus avis, que era un bar que van tenir a Espronceda, entre Pujades i Llull, del 1962 al 1976". Era, diu, "un bar senzill on la gent passava la tarda jugant al dòmino i menjant tapes". De fet, en les tapes d'aquell bar hi ha l'origen dels arrossos: "amb les puntes de marisc que sobraven de les tapes, la meva àvia va començar a fer uns arrossos molt bons, i la cosa va agafar embranzida", diu la cap de negoci d'un grup de restauració que amb Ca la Nuri, Sal Mar, Xiroi i Arrozal  és sinònim de bons arrossos.  Foto: Bar NúriaBar Núria I el lífting de La Tertulia a Bar Núria ha sigut quirúrgic, però encertat: han fet més lluminosa l'entrada, han renovat el

  • Què fer
  • Ciutat

El dilluns 4 de juliol comença la primera fase de treballs del túnel, de 4,1 km, que unirà les estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Plaça Espanya i Gràcia. Les obres no estaran acabades fins al 2027 i la inversió serà d'uns 400 milions d'euros.  L'objectiu de les obres és ampliar la línia Llobregat-Anoia de FGC, l'L8, d'aquesta manera es podrà connectar amb la de Barcelona-Vallès. Els 4,1 km de túnel nou incorporaran tres noves estacions: Gràcia, Francesc Macià i Hospital Clínic. L'estació d'Hospital Clínic es trobarà al carrer Comte d'Urgell, entre Rosselló i Còrsega, i permetrà connectar amb l'L5 de metro. La parada de Francesc Macià també estarà situada a Comte d'Urgell, entre el carrer de Buenos Aires i Francesc Macià, i es podrà fer l'intercanvi amb el Tram. L'estació de Gràcia, situada a Travessera de Gràcia, connectarà l'L8 amb la línia Barcelona-Vallès.  Els treballs previs que s'inicien dilluns serveixen per preparar les obres del túnel i de les estacions, que es licitaran de cara a la tardor. La transformació requerirà la utilització d’una tuneladora per poder obrir-se camí entre els poc més de quatre quilòmetres que separen les dues estacions barcelonines. NO T'HO PERDIS: Barcelona és la segona ciutat més feliç del món Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Publicitat
  • Restaurants
  • Menjar

La Bodega Montferry de Sants –un dels líders de la revifalla de les bodegues, el capipota i el vi a doll de principis de la dècada passada– tancarà el proper divendres 22 de juliol. I ho farà perquè se'ls acaba el seu contracte de lloguer –expira el 2023– i el propietari de l'immoble enderrocarà l'edifici. La part bona d'aquest drama urbà és que en Marc Miñarro i la Raquel Bernús, propietaris de la Monferry, ja han trobat una nova seu, sense marxar del barri: es traslladen on ara hi ha el Bar La Montañesa, al Passatge de Serra i Arola, 13. "En un principi, la propietat ens va dir que volia rehabilitar l'edifici i conservar la bodega. Però el gener passat ens va comunicar que l'edifici anava a terra. I no hi podem fer res perquè la bodega no està protegida, i la propietat no incompleix cap norma", explica Miñarro.  La Montferry va formar part d'aquell grup de 31 bodegues que es van protegir durant un any, el 2019. Però si mires el document del patrimoni arquitectònic de l'Ajuntament, molt poques han passat de la protecció temporal a la catalogació patrimonial permanent (i fins i tot alguns que hi són, com Can Lluís, no han pogut evitar el tancament).  Segons Miñarro, l'edifici nou allotjarà "sis vivendes de 50 m²". I es lamenta preguntant-se quin model de ciutat "expulsa el comerç de proximitat per construir pisos petits a 400.000 euros. A Sants!". La pèrdua de la seu original de la Montferry és trista per partida doble. Primer, és una pèrdua patrimonial: oberta l'any 1930 –fo

  • Restaurants
  • Menjar

Aquesta notícia interessa a tothom a qui li agradi menjar (és a dir, al 99% de la humanitat): heu de saber que ja està a la venda la Guia de Restaurants i Bars de Time Out Barcelona 2022-2023, una curada i curosa tria de més de 400 restaurants, cellers i bars escollits pels crítics gastronòmics de Time Out Barcelona. I tu, que ets molt llest/a, diràs... I per què me l'he de comprar? Et donem cinc motius. 1. És independent i fiable. A les webs de recomanacions hi opina fins i tot la portera de Núñez, que deien (i sovint amb fosques intencions, que dic jo). La nostra guia ha estat escrita i editada per periodistes especialitzats en gastronomia i centrats en l'àmbit de Barcelona, sense agendes ocultes.    2. És molt ordenada. Està organitzada per barris perquè sigui més fàcil de consultar i puguis trobar els locals que més t'agraden segons el tipus de cuina. En aquests temps d'informació acumulativa és d'agrair.  3. Sabem de què parlem. A cadascuna de les fitxes de la guia llegiràs la nostra opinió i informació bàsica perquè puguis triar, reservar i gaudir de la millor cuina de la ciutat (i quedar com un 'connaisseur' a les sobretaules). Fa quasi quinze anys que a Time Out fem crítiques i ressenyes de Barcelona ciutat, coneixem el panorama.  4. Està actualitzada. Hem comprovat tota la informació que llegiràs, i ens hem trencat les banyes rastrejant els barris i afegint les novetats de restaurants més interessants.   5. És una ganga. Només 9,95 € per a una edició de luxe plena de

Publicitat
  • Restaurants
  • Beure

Han sigut dos anys molt durs, i necessitem allunyar-nos de nosaltres mateixos (o de la versió de nosaltres mateixos que la pandèmia ha passat per la piconadora). “El temps que ens ha tocat viure és la meva vida, i ara sé com la vull viure”. Aquest és el leitmotiv d’ 'Aquí, ara i així', el nou anunci de televisió i campanya d’Estrella Damm (que com molt bé sabeu, funciona com a tret de sortida oficiós de l'estiu).    L'anunci narra la història de l’Èric, un jove forner que decideix emprendre un viatge d’autodescobriment a través del territori català. Recorrent Catalunya amunt i avall, l'Èric passa pels paisatges més espectaculars de la nostra terra, com el Congost de Mont-rebei, la Vall d’en Bas o l’Empordà, entre d’altres, fins a arribar al Cap de Creus, destí final del seu viatge.  I mentre el jove pedala per fons naturals espaterrants, sentim el missatge de veu que li ha enviat a algú abans d'emprendre el viatge; són sentències que semblen sorgir de l'egoisme profund: "No em cal anar-me'n lluny d'aquí, el que em cal és anar-me'n ben lluny de tu", "no necessito el teu pessimisme ni les teves pors", "ara necessito el teu costat bo"... Però hi ha un gir inesperat que capgira aquest aparent egoisme i el reconverteix en un missatge d'esperança i autoconeixement.  Foto: Estrella DammAnunci d'Estrella Damm 2022 Aquesta vegada no hi ha una reivindicació mediambiental explícita; però que el mosso recorri tot el territori català en bicicleta i faci amistat –despulla

  • Què fer
  • Ciutat

Fins a finals d'agost, el Park Güell ofereix un 50% de descompte en les visites guiades que es facin en català. L'objectiu d'aquesta iniciativa és apropar la història i els valors patrimonials d'aquest recinte a la ciutadania.  Les visites tenen una durada aproximada d’una hora, permeten conèixer els espais més emblemàtics del parc i endinsar-se en la Barcelona de finals del segle XIX. El recorregut desvela els secrets de l’arquitectura de Gaudí i pretén connectar els participants amb els valors del modernisme.  Amb el descompte, el preu de la visita guiada en català passa a ser de 16 euros (10 euros l'entrada, més 6 la visita guiada), quan normalment és de 22 euros (10 euros l'entrada més 12 euros la visita guiada). El descompte s'aplicarà tots els diumenges a les 13.30 h i les entrades estan ja a la venda a la web del Park Güell.  NO T'HO PERDIS: Cinema a la fresca a Barcelona: tota l'agenda Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Publicitat
  • Art
  • Centres d'art

Que l'art té una presència indiscutible a la ciutat no és cap novetat. Tenim museus de tota mena que atresoren col·leccions molt valuoses; galeries d'art que serveixen d'aparador per a nous talents i també per a artistes consagrats; exposicions gratuïtes i fins i tot art al carrer que et sorprèn a casa pas. Però encara hi ha més, i dins de la programació artística de Barcelona trobem exposicions que, ja sigui per la seva temàtica, per la disciplina de l'artista o pel seu contingut, les hem catalogat com les més curioses de la ciutat. Deixeu que us sorprenguin! NO T'HO PERDIS: Les exposicions de Barcelona que has de veure.

  • Restaurants
  • Menjar

Si algú més es presenta a un sopar de 'traje' –on tothom porta alguna cosa que ha preparat– amb un bol de guacamole i un altre d'hummus, em tallaré les venes. Però una cosa molt diferent és tastar la salsa reina mexicana segons la recepta de Joan Bagur: el cuiner del restaurant Oaxaca és potser el xef a Barcelona que entén millor la cuina d'aquest gegant gastronòmic.  I la recepta de guacamole que Bagur ens proposa és la simplicitat mateixa. "Cal tenir en compte", explica Bagur, "que l'alvocat és un greix vegetal, una mena de mantega vegetal que els mexicans posen fins i tot a la sopa. Cal acompanyar-lo amb ingredients que no tapin el sabor de l'alvocat, sinó que el potenciïn". Aquí teniu la seva fórmula per a un guacamole de manual en tres passes.  1. Fes servir un alvocat mitjà per persona –"a Màlaga fan uns alvocats que estan molt bé", recomana el xef– i el peles (no t'explicarem com pelar un alvocat, per Déu). Ha d'estar en el seu punt òptim de maduració. Això significa que no estigui verd –ens referim a la maduració, pelat sempre serà verd!– i que no tingui punts negres. Som en el millor moment d'alvocat de l'any, hauria de ser fàcil. Foto: OaxacaGuacamole de Oaxaca 2. Poses els trossos de l'alvocat en un bol o morter on es pugui aixafar –Bagur utilitza un 'molcajete', un rotund morter mexicà de pedra– i afegeixes una cullerada sopera de coriandre, una altra de ceba tendra i una altra de 'chiles serranitos' tallats fins i un mica de sal al gust (no gaire, perquè l'alvo

Publicitat
  • Restaurants
  • Menjar

Més o menys tots estem acostumats que ens encolomin un gelat de galeta Oreo amb encenalls de xocolata blanca amb peta zetas. Es pot fer qualsevol cosa amb textura de gelat. Però el que no és tan habitual és que els sabors poc ortodoxos s'enfonsin en especialitats de dolç –i salat– catalanes. A això es dedica l'acabada d'obrir Baboia (Canvis Vells, 2), en una cantonada del Born: hi trobareu gelat de ratafia, de gaspatxo, aquests dies de coca de Sant Joan, de cabell d'àngel... De pet de monja! La propietària de l'establiment, la francesa Laurence Mikalonis m'explica –en un català perfecte– que aquesta és una manera "de fer gelats originals i d'apropar a la gent que passa per Barcelona, sense cap mena de pretensió, els dolços i tradicions d'aquí". Pot sonar maximalista, però la veritat és que he repassat quasi tots els 23 sabors de la carta i estan tots molt ben trobats i definits.  Foto: BaboiaBaboia El gelat de cava amb mandarina té un toc de bombolla final. El gelat de ratafia té l'inequívoc sabor entre dolç i amargant del licor d'herbes. El gelat de cabell d'àngel és una passada: clava el sabor i la textura d'un dolç que a algunes persones fa angunieta (a mi em sembla deliciós). I el gelat de pet de monja, doncs això: té el sabor potent i dolç de la galeta amb un toc de cremositat. I aquests dies, res millor que tastar un gelat de coca de Sant Joan, on pots gaudir del sabor del brioix i la fruita confitada, però ben fresquet. El de mel i mató és un deliri de bo. I el gelat

  • Art
  • Art

Vols entrar gratis a la Fundació Miró? Del 21 al 26 de juny, aquelles persones que es diguin Joan o Joana (i tots els seus derivats) podran fer-ho ensenyant el seu DNI a l'entrada del museu. D'aquesta manera obtindran dues entrades gratuïtes per visitar la Col·lecció Miró i l'exposició 'Miró. El llegat més íntim'. Al llarg de l'any, però, hi ha altres oportunitats de visitar aquest espai dedicat a l'artista Joan Miró que poden ser de franc. Per exemple, poden visitar el museu de manera gratuïta els menors de 15 anys, persones aturades, membres de l'ICOM i el CIMAM, Amics i Benefactors. També podeu aconseguir una entrada reduïda si sou estudiants entre 15 i 30 anys, els visitants més grans de 65 anys i els titulars del carnet de Biblioteques de Barcelona. A més, les exposicions de l'Espai 13 de la fundació són gratuïtes per a tothom, i l'emblemàtic edifici té altres espais que també es poden visitar lliurement, sense pagar entrada, com la botiga, la llibreria i el restaurant.    NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes

Farts de barallar-vos a la cua del supermercat i els seus horaris especials? No, en aquestes botigues no podreu comprar ni paper higiènic ni crema hidratant, però sí que us portaran a casa la millor matèria primera per a què podeu cuinar, beure i menjar a casa com uns reis: carn, peix, verdures, llegums, cereals, el bon menjar fresc en la seva millor versió, de temporada i proximitat. Que d'arròs i pasta seca ja en teniu! Sapigueu que estareu consumint a comerços locals, sense aixecar-vos del sofà.  

Publicitat
  • Restaurants

Als barcelonins ens encanten les terrasses. En tenim de tota mena i per tot arreu, però sovint triem la que més a prop tenim per prendre un cafetó. Aquí trobareu les més carismàtiques; terrasses amagades on pots estar pràcticament sol, terrasses on menjar paelles excel·lents i prendre canyes amb un dit d'espuma (o dos, va a gustos), terrasses amb bones vistes i a places precioses. Us hem parlat de les millors terrasses per gaudir a l'hivern i dels millors rooftops d'hotels per fer un vermut. Ara toca una selecció d'establiments on podreu gaudir del bon temps com tant ens agrada, a l'aire lliure! Comenteu-nos les vostres preferides o si ens n'hem deixat alguna a Twitter amb el hashtag #TimeOutBCN!

NO T'HO PERDIS: Passeja per 9 llocs on la vegetació triomfa


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


  • Música
  • Festival de música

ATENCIÓ: Els concerts d'aquesta llista es poden veure afectats per les cancel·lacions a causa de la situació d'excepcionalitat actual.

Si en comptes de consumir la música en viu en porcions individuals prefereixes gaudir dels concerts en gotims, l'un darrere l'altre, en jornades maratonianes de música en directe, o en cicles de concerts, no et perdis la nostra llista de festivals de música a Barcelona, i dels més importants que es fan a la resta de Catalunya. Pop, rock, jazz, electrònica, música d'arrel, clàssica i contemporània, de tot i força i tots els mesos de l'any, faci fred o calor.

NO T'HO PERDIS:  Els concerts del mes a Barcelona

Publicitat
  • Restaurants

Fins fa quatre dies, només podies encarregar per emportar sushi, pizza o hamburgueses i tots els derivats de 'street food'. Ara, la restauració de Barcelona ha trobat una sortida en el menjar per endur: restaurants que van des de l'alta cuina amb Michelin fins a la tradició basca, passant per la barbacoa i els fumats, us esperaran amb la comanda encantats: només l'haureu d'encarregar amb antelació i recollir-la.

  • Botigues
  • Decoració

Com es mesura la creativitat i l'excel·lència en el disseny? Aquestes botigues podrien ser un bon termòmetre: aquí trobareu propostes de moda, accessoris, mobles i decoració que destaquen per la seva singularitat i originalitat, la qualitat dels materials i la factura contemporània i impecable.

Publicitat
  • Botigues
  • Botigues vintage

Vestir de segona mà és una aposta estilística, econòmica, sostenible i per què no, també una forma de reivindicar la indumentària original, ben feta, amb història. En aquestes botigues saben com triar-la: la seva selecció i col·lecció esdevé una petita joia per als que busquen roba i complements diferents.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat