Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Love Local shopping illo
Illustration: Geo Law

Love Local: per què hauries comprar en comerços locals durant aquest Nadal

Oferim suport als negocis locals, al seu menjar i a la cultura de les ciutats de tot el món i per això ens és imprescindible la teva ajuda

María José Gómez
Escrit per
María José Gómez
Publicitat

Hola, Barcelona

Ha estat un any ben llarg, oi? Després dels constants confinaments i desescalades en totes les ciutats de món, per fi estem entrant en una temporada festiva esperada per tothom. El distanciament social és un fet que haurem d'acceptar en un futur immediat i, per desgràcia, això significa un perill per a les botigues i els llocs locals que fan que la vida a la ciutat valgui la pena.

Per això, durant les festes d'aquest any, us demanem que feu les compres a les botigues locals per donar suport al comerç de la vostra ciutat. Al llarg de novembre i desembre, donarem suport a les empreses locals en ciutats de tot el món, utilitzant la nostra plataforma per promoure els petits empresaris i les seves botigues locals.

A través de les nostres plataformes, durem a terme esdeveniments digitals, amb la col·laboració de petites empreses, per donar suport als diversos espais locals de les diferents ciutats.

També t'indicarem els millors regals amb els quals podràs tornar a gaudir de la teva ciutat després d'una època dura, ja sigui una llaminadura d'un productor local, un val per un dinar en un restaurant, una entrada per veure obres d'art d'una galeria independent o entrades per a un concert del 2021. (I per descomptat, també farem tot el possible per oferir-sucoses ofertes.)

Per què? Perquè els nostres editors han estat buscant el millor de la vida de la ciutat des del 1968. Sabem que les nostres ciutats no són res sense les seves botigues, restaurants, cafès, bars, pubs, teatres, locals de música, clubs nocturns, cinemes, galeries d'art –i altres locals–, tots ells administrats de forma independent i que depenen de la regularitat i la despesa dels clients.

Estem decidits a ajudar. Durant el mes de maig, vam llançar la nostra iniciativa Love Local per donar suport als petits negocis que representen l'ànima de la ciutat. I en aquesta temporada de festes, estem intensificant la campanya.

Mira què estem fent a la resta de ciutats Time Out:

New York
Chicago
Los Angeles
Miami
Boston
Montreal
London
Madrid
Singapore
Hong Kong
Sydney
Melbourne

Siguis on siguis, t'ajudarem a descobrir i donar suport als increïbles negocis locals que fan grans les nostres ciutats.

Al llarg del 2020 i 2021, ens dedicarem a donar suport i patrocinar les petites botigues i els diferents establiments de menjar, beguda, art i cultura. Els nostres editors a tot el món donaran a conèixer els negocis que necessiten la teva ajuda, promocionaran els llocs que mereixen el teu suport, donaran a les empreses una plataforma per arribar a nous clients i et descobriran els millors llocs de cada ciutat.

I, finalment, ens dirigim als negocis que ara mateix estan passant per un moment complicat: estem amb vosaltres. Entre tots plegats ens en sortirem.

Love local a Barcelona

  • Restaurants
  • Beure

Com a veí de Poblenou, em passa sovint: vas cercant un lloc per esmorzar o prendre un cafè, i caus de cap en una cafeteria o bar de disseny impecable, cafè d'especialitat i bikinis a 6,30, on una petita multitud d''expats' (és a dir, immigrants occidentals amb diners) beu i mastega amb entusiasme. Davant la perspectiva de deixar-te quatre euros en una canya o sis en cafè-croissant, un decideix cercar un bar manolo. I mira, amb el que em vaig topar va ser amb Henry's Bar (Llacuna, 92), una cocteleria i bar d'hamburgueses que, tot i que sembla sortit directament de Brooklyn o The Bowery, és un negoci fundat per un fill de Poblenou, en Carles Vélez, i la seva parella, la britànica Sen Enver. La parella va obrir Henry's Bar a finals de l'estiu passat, i aquesta és la seva versió del 'dive bar' d'Estats Units, és a dir, el que aquí coneixem com a bar de barri o bar manolo, "un lloc d'aquells on tant et fan un entrepà com et posen una cervesa o un còctel", explica Vélez. I de fet, abans ja hi havia un bar de tota la vida, del qual han conservat una bonica barra de metall. L'interior de Henry's és bonic fins a dir prou i té un punt d'acollidora sordidesa que recorda les sèries de David Simon (ja sabeu, 'The Wire' i 'Deuce'): sofàs de cuir taronja, llum vermella, una bola de discoteca, cadires de fòrmica...  La història podria ser un bon argument de comèdia romàntica: quan tenien vint anys, Enver i Vélez es van conèixer perquè treballaven en bars de Nova York, un davant de l'altre. I

  • Restaurants
  • Menjar

El xuixo és un dels productes més representatius i el dolç per excel·lència de Girona. Una de primeres empreses que va començar a fer-lo ha acomplert 125 anys, i per celebrar-ho ha inaugurat l'únic obrador del món que dedicat en exclusiva a l'elaboració d'aquest producte i de forma artesana. El Xuixo de Can Castelló és conegut per fer "l'autèntic xuixo de Girona" gràcies a una recepta centenària que ha passat de pares a fills. El nou obrador té una superfície de 500 metres quadrats, cinc cops més gran que el seu antic local, i està situat al Polígon Industrial La Farga de Banyoles. El trasllat ha estat una resposta a la gran demanda que ha rebut el negoci en els darrers anys i que no para de créixer. Amb la inauguració del nou espai milloraran les condicions de treball, disposaran de noves oficines i oferiran un servei renovat de transport i recollida del producte per part dels camions. A més, un cop deixin enrere les vacances de Nadal, podran ampliar la plantilla de treballadors.   Foto: Raquel Ginés   Com han avançat els propietaris de l'empresa, Julià Castelló i Pilar Camps, continuaran elaborant els xuixos amb productes de proximitat. com ara la farina i pomes de Girona, la llet fresca del Baix Empordà i els ous del Pla de l'Estany. A més de fer els seus xuixos més característics, com el de cabell d'àngel o crema de ratafia, també prepararan xuixos de cinquena gamma, un aliment de consum immediat. Una nova botiga A més de l'obrador, El Xuixo de Can Castelló també celebr

Publicitat
  • Botigues
  • Tecnologia

La intel·ligència artificial (IA) està a l'ordre del dia, i cada cop són més les empreses i professionals que experimenten amb aquesta tecnologia. La IA ha permès crear des del famós ChatGPT fins al nou model d'ulleres Ray-Ban que permeten retransmetre en directe. I en aquesta línia de reduir costos i simplificar processos, l'enginyer català Mohsen Rahmanikivi ha creat un robot autònom per al repartiment de menjar a domicili d'últim quilòmetre i que es pot controlar en una ràtio de fins a cinc quilòmetres.  Rahmanikivi és membre del programa de doctorat de Tecnologies de la Informació i de Xarxes de la UOC i, segons ha avançat la mateixa universitat en un comunicat, l'enginyer es va quedar entre "sorprès i escandalitzat" en saber que els restaurants han de pagar entre un 30% i un 40% de comissió als serveis de lliurament de menjar a domicili. A més, el mateix investigador va descobrir que gràcies a aquestes comissions, el 2022 el sector d'Espanya va facturar 5.300 milions d'euros. Amb l'objectiu de reduir aquest cost, va començar a gestionar el projecte d'un robot que, segons explica Rahmanikivi al mateix comunicat, "pot transportar una càrrega de fins a quinze quilos i es desplaça d'un lloc a un altre gràcies a un sistema format per sensors, càmeres i GPS". Malgrat que la part mecànica i elèctrica del robot està pràcticament acabada, l'equip necessita un equip d'inversors que aportin uns 200.000 euros per poder fundar una empresa per entrar al mercat d'aquí a un any aproxima

  • Què fer
  • Ciutat

David Bisbal i Pasión Vega seran els protagonistes de la missa criolla benèfica 'Units per la pau' que acollirà la Sagrada Família el pròxim 12 de desembre. L'acte, organitzat per Sor Lucia Caram, de la Fundació Del Convent de Santa Clara de Manresa, i l'empresari del pernil Enrique Tomás, recaptarà fons per la construcció d'un segon hospital de campanya a Ucraïna, a més de servir com a homenatge del desè aniversari de pontificat del Papa Francesc. Durant la cerimònia, David Bisbal i Pasión Vega faran una interpretació conjunta en exclusiva, un tipus d'actuació que mai s'ha vist abans dins la Sagrada Família. Els dos artistes interpretaran un repertori de 10 composicions de música religiosa basades en ritmes musicals tradicionals d'Argentina. A més, també cantaran cançons populars profanes com 'Hallelujah', 'Hay que sembrar en Navidad', 'Gracias a la vida', 'Nana para un rey' o 'Solo le pido a dios'. Els cantants estaran acompanyats per la coral del Conservatori del Liceu i el director musical Jacob Sureda. La missa estarà oficiada pel cardenal Juan José Omella, president de la Conferència Episcopal Espanyola, i comptarà amb la presència de 150 sacerdots de diverses diòcesis catalanes. Aquesta serà la primera edició de la cerimònia, tot i que els organitzadors volen continuar i destinar les donacions de cada any a diversos projectes humanitaris que contribueixin a la pau mundial. Com assistir a la Missa Criolla? La cerimònia començarà a les 19 hores i tindrà una capacitat per

Publicitat
  • Restaurants
  • Menjar

Sí, per recurrent que sigui dir-ho, no és menys cert: la Guia Michelin ha tornat a ser gasiva amb les estrelles a Catalunya. Les rutilants (i merescudíssimes) tres estrelles del Disfrutar amaguen que els únics dos restaurants amb nova estrella a Catalunya són a Barcelona: Suto i Quirat (davant les cinc noves Michelin de Madrid o les tres noves al municipi de Jaén). Això sí, la guia francesa ha decidit premiar dos models de restaurants tant oposats com excel·lents, els dos plens de talent i joventut. D'una banda, tenim el Quirat, amb Víctor Torres al capdavant. El xef d'Horta el 2018 va aconseguir ser el cuiner més jove d'Espanya amb una Michelin. Ara conquereix el segon guardó als 30, un fet que tampoc no està gens malament. Quirat practica el vessant de la creativitat més aferrada al territori català i la cuina catalana.   Scott ChasserotQuirat (Poble-sec)     I ha aconseguit la primera Michelin amb un menú degustació ple d'al·lusions al receptari català més tradicional, com el pollastre de corral amb llagosta o un arròs melós d'anguila del Delta. Després d'anys fora de casa, el xef d'Horta torna per la porta gran. Ja el 2022, quan va obrir, va reivindicar que "a Barcelona falta una mica de cuina que doni valor al producte que tenim més a prop" (amb el permís de Jordi Vilà i altres, va puntualitzar).   Scott ChasserotSuto Barcelona (Sants-Hostafrancs)   I per la porta gran s'hi ha esmunyit un restaurant molt petit. Davant la cuina de 500 m² de Quirat –a l'Hotel Intercont

  • Què fer
  • Ciutat

No descobrirem res de nou si us diem que la plaça Reial és un dels llocs més mítics de Barcelona, plena d'històries de tota mena protagonitzades per personatges únics. La plaça Reial no és una plaça qualsevol i tothom qui hi passa s'hi queda, si més no, a contemplar-ne la tranquil·litat del seu moviment constant.  Per omplir-la de vida pels barcelonins i barcelonines i gaudir-la com toca, l'Associació de Comerciants de la plaça Reial presenta Reial Tapa Tour, una ruta per alguns dels bars i restaurants més emblemàtics de la plaça que oferiran una tapa i una consumició per 5 euros. La ruta començarà el 24 de novembre i durarà fins al 3 de desembre.  La tria de platets i el nom que porten els 19 locals tampoc és casual. És una manera de conèixer la història de la plaça mentre ens omplim la panxa.    19 tapes diferents! La tapa de l'Ocaña s'anomena Tapa de les Dides i porta escarxofes, cansalada, ou poché i puré refinat. Als anys cinquanta, la plaça era coneguda popularment com "la plaça de les Dides" (nodrisses), ja que les noies del servei domèstic s'hi trobaven allà amb els soldats que buscaven parella. Bar Ocaña   Al Ciao Ciao ens ofereixen com a tapa una pizza sencera al forn de pedra! A la plaça hi ha dos fanals creats per l'arquitecte modernista Antoni Gaudí que li donen nom. Ciao Ciao Restaurant   El bar Tobogán ofereix unes patates amb salsa brava de tota la vida amb oli casolà picant i caiena. Li dona nom el mercat de Numismàtica: un mercat de segells, monedes i t

Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat

En plena febre pel Black Friday, paga la pena preguntar-nos si necessitem tot el que comprem, si hi ha alternatives a la compra compulsiva. Sembla que sí, com demostren iniciatives com la nova Bibliocoses del Poble-sec, que es va inaugurar dissabte passat. Es tracta d'una iniciativa de l'associació Cooperasec que ha posat en marxa un local per préstec d'objectes domèstics per a usos esporàdics, situat al mateix edifici de la Biblioteca del barri (Blai 34). El catàleg, que es pot consultar en línia, ja consta de 45 objectes de categories diverses: des d'un trepant a una fotocopiadora, passant per una crepera. Objectes d'ús quotidià que s'hi donen d'alta per afavorir nous usos. Foto: CooperasecBibliocoses Per accedir al préstec i trobar l'objecte que necessitem, cal donar-se d'alta presencialment en l'horari d'obertura, que de moment serà els dissabtes d'11 a 13 h. La quota és de 10 euros anuals més el cost dels préstecs que oscil·la entre l'euro i els cinc euros, pagaments que contribueixen al manteniment i renovació dels objectes del catàleg.   NO T'HO PERDIS:Botigues per comprar sense plàstic Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

  • Botigues
  • Tendències

Si sou dels que acostumeu a elaborar una 'wish-list' (llista de desitjos), espereu-vos una mica més perquè d'aquí a no gaire podreu comprar alguns articles amb grans descomptes. El Black Friday és l'últim divendres de novembre, data en què els comerços ofereixen descomptes i rebaixes que donen el tret de sortida a la temporada de compres de Nadal; aquest any serà divendres 24. Malgrat que algunes de les principals empreses com Amazon, El Corte Inglés i Zara començaran a oferir descomptes uns dies abans, si hem de gastar, almenys que sigui per donar suport al comerç local barceloní.  ShutterstockBlack Friday Cultura  Casa del Llibre Moltes de les botigues de La Casa del Llibre fan descomptes en una selecció de llibres, ebooks, pel·lícules i altres objectes amb una rebaixa del 5%. A més, també podeu aprofitar els descomptes de fins al 40% en la seva pàgina web i l'enviament gratuït en totes les vostres compres.  The fork Més de 1.200 restaurants de Barcelona registrats en aquesta aplicació oferiran descomptes fins al 50%. Alguns dels establiments seran Rasoi Ghar, al carrer de la Reina Cristina 10, el Cibulet, al carrer de Francisco Giner 54, i el Vi Negre, al carrer de les Guilleries, 17.  Fnac Si busqueu descomptes en tecnologia i 'gaming', Fnac ofereix fins a un 50% de descompte en una selecció d'aquests productes i en marques com Apple, Playstation, Bosch, Philips, Cànon i HP, entre moltes d'altres. Entre els productes en oferta, trobareu una gran selecció d'electrodomè

Publicitat
  • Restaurants
  • Menjar

Una conversa recurrent a l'hora de parlar de menjar és la reivindicació del pa amb tomàquet i l'escudella en contraposició al brunch i el ramen. I ara, un dels principals xefs de Catalunya ha decidit passar a l'acció: en Jordi Vilà, que és a punt d'obrir la botiga de menjar per emportar Va de Cuina a Sant Antoni –Comte Borrell, 54, la segona després de Sarrià– aprofita l'obertura del negoci per posicionar-se a favor de l'escudella i carn d'olla i potenciar-la per davant dels caldos asiàtics. I una manera de fer-ho és convertir-la en menjar per emportar i portar-la al carrer. El plat estrella de Va de Cuina –que obrirà entre el proper dijous o divendres– és l'Escudella Street, una escudella catalana i cuinada per emportar. Feta al foc durant 15 hores, conté pollastre, careta, cap de llom i jarret, os salat i sagí, col, cigrons i pilota, naps, xirivies i pastanagues, patata i ceba i, per descomptat, galets. "Escudella street 1 - Ramen 0", diu sorneguer Vilà.  Fins i tot al nostre país som l'aspirant i ens hem de reivindicar davant l'èxit forà No és que el xef abomini el ramen. Fer la broma de partir de futbol de ramen contra escudella "és una constatació que fins i tot al nostre país, només som l’aspirant. A peu de carrer, a la ciutat, qui ha de reivindicar-se davant l’èxit forà som nosaltres. I, posats a triar, preferim l’escudella. Perquè, al capdavall, un ramen té molt d’escudella i una escudella molt de ramen", reflexiona i reivindica. Altres plats que hi trobareu són samfa

  • Restaurants
  • Menjar

Potser el nom dels guardons no us soni, però els premis JRE (Jeunes Restaurateurs Awards, és a dir, Premis dels Restauradors Joves) tenen un gran prestigi i una llarga tradició: aquesta associació de cuiners i restauradors joves reuneix 390 restaurants i 160 hotels de tota Europa, repartits entre setze països. I el proper set d'abril del 2024 celebrarà a París el congrés que celebra els 50 anys de l'associació i on entregaran uns premis individuals que reconeixen l'excel·lència culinària jove en aquestes categories: Talent o Chef de l'Any, Empresari de l'Any, Sommelier de l'Any, Premi a la Sostenibilitat, Premi a la Innovació, Premi a la Sostenibilitat i Taste of Origin, un reconeixement per als xefs que mantenen les tradicions vives.  I Barcelona fa triplet de nominacions en les categories més importants: el duet de socis i xefs Carles Ramón i Manú Núñez del bistrot Besta, es postulen com a Empresaris de l'Any. Segons la JRE, aquest premi reconeix "l'equip de professionals guiats per un xef talentós que treballa entre bambolines per garantir els paràmetres més alts de cuina".  Com a Talent o Xef de l'Any, un dels nou nominats de la categoria és Rafa de Bedoya del restaurant Aleia, el jove xef de Jerez de la Frontera que va conquerir la Michelin del restaurant de l'Hotel Casa Fuster el novembre de l'any passat. Aquesta categoria premia "el talent jove motivat pel desig, que crea una cuina que harmonitza amb els valors personals i la filosofia, per oferir una experiència incom

  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes

Farts de barallar-vos a la cua del supermercat i els seus horaris especials? No, en aquestes botigues no podreu comprar ni paper higiènic ni crema hidratant, però sí que us portaran a casa la millor matèria primera per a què podeu cuinar, beure i menjar a casa com uns reis: carn, peix, verdures, llegums, cereals, el bon menjar fresc en la seva millor versió, de temporada i proximitat. Que d'arròs i pasta seca ja en teniu! Sapigueu que estareu consumint a comerços locals, sense aixecar-vos del sofà.  

Publicitat
  • Restaurants

Als barcelonins ens encanten les terrasses. En tenim de tota mena i per tot arreu, però sovint triem la que més a prop tenim per prendre un cafetó. Aquí trobareu les més carismàtiques; terrasses amagades on pots estar pràcticament sol, terrasses on menjar paelles excel·lents i prendre canyes amb un dit d'espuma (o dos, va a gustos), terrasses amb bones vistes i a places precioses. Us hem parlat de les millors terrasses per gaudir a l'hivern i dels millors rooftops d'hotels per fer un vermut. Ara toca una selecció d'establiments on podreu gaudir del bon temps com tant ens agrada, a l'aire lliure! Comenteu-nos les vostres preferides o si ens n'hem deixat alguna a Twitter amb el hashtag #TimeOutBCN!

NO T'HO PERDIS: Passeja per 9 llocs on la vegetació triomfa


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


  • Música
  • Festival de música

ATENCIÓ: Els concerts d'aquesta llista es poden veure afectats per les cancel·lacions a causa de la situació d'excepcionalitat actual.

Si en comptes de consumir la música en viu en porcions individuals prefereixes gaudir dels concerts en gotims, l'un darrere l'altre, en jornades maratonianes de música en directe, o en cicles de concerts, no et perdis la nostra llista de festivals de música a Barcelona, i dels més importants que es fan a la resta de Catalunya. Pop, rock, jazz, electrònica, música d'arrel, clàssica i contemporània, de tot i força i tots els mesos de l'any, faci fred o calor.

NO T'HO PERDIS:  Els concerts del mes a Barcelona

Publicitat
  • Restaurants

Fins fa quatre dies, només podies encarregar per emportar sushi, pizza o hamburgueses i tots els derivats de 'street food'. Ara, la restauració de Barcelona ha trobat una sortida en el menjar per endur: restaurants que van des de l'alta cuina amb Michelin fins a la tradició basca, passant per la barbacoa i els fumats, us esperaran amb la comanda encantats: només l'haureu d'encarregar amb antelació i recollir-la.

  • Botigues
  • Decoració

Com es mesura la creativitat i l'excel·lència en el disseny? Aquestes botigues podrien ser un bon termòmetre: aquí trobareu propostes de moda, accessoris, mobles i decoració que destaquen per la seva singularitat i originalitat, la qualitat dels materials i la factura contemporània i impecable.

Publicitat
  • Botigues
  • Botigues vintage

Vestir de segona mà és una aposta estilística, econòmica, sostenible i per què no, també una forma de reivindicar la indumentària original, ben feta, amb història. En aquestes botigues saben com triar-la: la seva selecció i col·lecció esdevé una petita joia per als que busquen roba i complements diferents.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat