Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Love Local shopping illo
Illustration: Geo Law

Love Local: per què hauries comprar en comerços locals durant aquest Nadal

Oferim suport als negocis locals, al seu menjar i a la cultura de les ciutats de tot el món i per això ens és imprescindible la teva ajuda

María José Gómez
Escrit per
María José Gómez
Publicitat

Hola, Barcelona

Ha estat un any ben llarg, oi? Després dels constants confinaments i desescalades en totes les ciutats de món, per fi estem entrant en una temporada festiva esperada per tothom. El distanciament social és un fet que haurem d'acceptar en un futur immediat i, per desgràcia, això significa un perill per a les botigues i els llocs locals que fan que la vida a la ciutat valgui la pena.

Per això, durant les festes d'aquest any, us demanem que feu les compres a les botigues locals per donar suport al comerç de la vostra ciutat. Al llarg de novembre i desembre, donarem suport a les empreses locals en ciutats de tot el món, utilitzant la nostra plataforma per promoure els petits empresaris i les seves botigues locals.

A través de les nostres plataformes, durem a terme esdeveniments digitals, amb la col·laboració de petites empreses, per donar suport als diversos espais locals de les diferents ciutats.

També t'indicarem els millors regals amb els quals podràs tornar a gaudir de la teva ciutat després d'una època dura, ja sigui una llaminadura d'un productor local, un val per un dinar en un restaurant, una entrada per veure obres d'art d'una galeria independent o entrades per a un concert del 2021. (I per descomptat, també farem tot el possible per oferir-sucoses ofertes.)

Per què? Perquè els nostres editors han estat buscant el millor de la vida de la ciutat des del 1968. Sabem que les nostres ciutats no són res sense les seves botigues, restaurants, cafès, bars, pubs, teatres, locals de música, clubs nocturns, cinemes, galeries d'art –i altres locals–, tots ells administrats de forma independent i que depenen de la regularitat i la despesa dels clients.

Estem decidits a ajudar. Durant el mes de maig, vam llançar la nostra iniciativa Love Local per donar suport als petits negocis que representen l'ànima de la ciutat. I en aquesta temporada de festes, estem intensificant la campanya.

Mira què estem fent a la resta de ciutats Time Out:

New York
Chicago
Los Angeles
Miami
Boston
Montreal
London
Madrid
Singapore
Hong Kong
Sydney
Melbourne

Siguis on siguis, t'ajudarem a descobrir i donar suport als increïbles negocis locals que fan grans les nostres ciutats.

Al llarg del 2020 i 2021, ens dedicarem a donar suport i patrocinar les petites botigues i els diferents establiments de menjar, beguda, art i cultura. Els nostres editors a tot el món donaran a conèixer els negocis que necessiten la teva ajuda, promocionaran els llocs que mereixen el teu suport, donaran a les empreses una plataforma per arribar a nous clients i et descobriran els millors llocs de cada ciutat.

I, finalment, ens dirigim als negocis que ara mateix estan passant per un moment complicat: estem amb vosaltres. Entre tots plegats ens en sortirem.

Love local a Barcelona

  • Restaurants
  • Menjar

"En dic cuina d’autor no pas per cap pretensió, sinó perquè m’invento plats, barrejo coses i hi poso de la meva collita. Si fas unes llenties amb xoriço i hi afegeixes una variació, ja estàs fent literalment cuina d'autor", m'explica el cuiner Jonatan Izquierdo, que amb la seva sòcia i parella, la Laura Humanes, acaben d'obrir el restaurant Oníric a Gràcia, on hi hagué la primera Panxa del Bisbe: aquell restaurantet deliciós amb ulls de bou, on seus en una penombra acollidora i veus passar la gent per l'alta Gràcia com si veiessis una pel·lícula. És el seu primer negoci propi, "obert sense estudis de mercat. Si esperes el moment just d'estar preparat, mai ho estaràs", riu.  Irene FernandezOníric Venen de l’alta cuina –han passat per Moments, Atempo, Baló, el Michelin d'Orense Nova– i la seva intenció és reptar el comensal amb avantguarda i provocació. Però que s’ho pugui permetre: menú degustació ¡a 38 euros! I un de migdia a 18. Exemples? Un intens tàrtar de cor de vaca amb maionesa de kimchi, amb rovell d’ou curat en soja que et ratllen al moment i afegeix melositat a un sabor fèrric potent i fresc, o un calçot juganer, entre la melositat de confit i ricota i el sabor auster d’un praliné de civada (aquest darrer plat del menú de migdia).  A vegades es pensa que cuina d'autor és pagar 200 euros i quedar-te amb gana Creativitat de la bona: amb substància i els peus a terra, han embastat un menú de vuit passes on vesteixen amb imaginació producte que pot ser noble (llom de v

  • Restaurants
  • Menjar

Els anglosaxons tenen interioritzat el 'tea-time' (bé, forma part del seu ADN, vaja), i certs hotels de Barcelona han incorporat aquest ritual a la seva oferta. Però el berenar, costum antropològic barceloní, no és que sigui moneda de canvi habitual als hotels de luxe de Barcelona. Fins ara: l'hotel Mandarín Oriental tindrà Lluc Crusellas, millor mestre xocolater del món del 2022, a càrrec dels berenars fins el 26 d'abril. Crusellas, que amb 26 anys va guanyar la World Xocolata Masters del Món, estarà a càrrec dels berenars de l'hotel Mandarín Oriental en una franja àmplia: cada dia de 15 a 19 h. L'oferta es concreta en una carta de quatre especialitats que ja són clàssiques de Crusellas. Les peces que es podran menjar, en format individual, són una tatin de poma caramel·litzada amb galeta speculoos i chantilly, un sacher de textures de cacau amb compota d'albercoc –que qui escriu confirma que és una meravella– un bombó gegant Ferrero de mousse de xocolata amb llet que vessa semilíquid d'avellana i un xocosú (cruixent de cacau amb mascarpone i cafè). La cinquena peça és un pastís que ha creat especialment per a les tardes del Mandarín: un pastís de xocolata negra, avellana i galeta de mantega. Foto: Mandarín OrientalPastissos de Lluc Crusellas per al Mandarín Oriental Josep Esturi, cap de pastisseria del Mandarín, i que ha treballat estretament amb Crusellas, explica que "la idea de la col·laboració amb en Lluc és per activar els berenars, una franja que té molta més tirada

Publicitat
  • Restaurants
  • Beure

Què fa que una bodega antiga sigui molt més que un bar? Per qui escriu, un carisma popular que s'imbrica en el fet sentimental. Entre l'olor de botes de roure plenes de vi ranci, hi trobem el mateix aire d'hipnòtica venerabilitat que transmet una cocteleria veterana, però una certesa sura en la penombra fresca: aquí et serviran vermut i vi a dojo o a copes i menjar bo a preus molt raonables. Una bodega antiga és molt més que un bar. Són dècades d’història al marbre i una clientela heretada d'avis a nets. Són precioses, el cor que bomba la sang dels bars de Barcelona. "Però allò que ens dona valor a la vegada ens perjudica", m'explica la Verònica Puig, copropietària amb en Gustavo González de la Bodegueta de Cal Pep, un negoci quasi centenari –obert el 1927– a Mercat Nou, que han rehabilitat amb un treball d'amor. Han sanejat terra i parets, han buscat peces per reconstruir la Iaia –la gegantina nevera de fusta que té els anys del local!– i busquen una empresa que els faci el manteniment de les botes. Foto: Irene FernándezEn Gustavo González i la Verónica Puig de Cal Pep, apassionats de la cuina i el vermut "Això no és comprar una cafetera nova i repintar", exclama González. "Després de la mort de l'Àngel, vam fer fotos del local per escometre la renovació i poder reobrir-ho igual però millor", prossegueix. Puig és una apassionada de la cuina, i tot el menjar (bombes i braves d'autor, capipota, morralla de peix, orella guisada, fumats...) es fan des de zero i amb producte fr

  • Què fer
  • Ciutat

Fanàtics de l'adrenalina, ja sabíem que el Tibidabo estrenaria una nova atracció que oferirà una vista 360 de la ciutat des de l'aire, però ara sabem quan: aquesta primavera podreu pujar 52 metres d'alçada per viure el que el parc vol que sigui una de les seves propostes estrella i que substituirà el ja desaparegut Hurakan, que va ser enderrocat fa uns dos anys pel mal estat en el qual es trobava. L'atracció tindrà una capacitat per a 24 persones per viatge i ja es troba en fase d'instal·lació i, tot i que encara no hi ha una data concreta d'inauguració, podem assegurar que des de tan amunt tindreu unes vistes privilegiades de la ciutat, tot i que no sabem quant temps tindreu per contemplar-les abans de caure al buit. La torre principal s'integrarà dins el disseny de l'entorn i estarà il·luminada amb llums LED. Foto: Tibidabo El Tibidabo inaugurarà la nova temporada el pròxim dissabte 2 de març. Mentre s'espera l'arribada de la nova atracció, el parc obrirà les portes amb un nou espai educatiu de Sala Lego, que tindrà una programació dirigida al foment de les vocacions científiques. La decoració de CreaTibi by Lego està inspirada en l'arribada de la dona a la lluna i tindrà diversos materials didàctics perquè els infants interactuïn amb el món de la robòtica. Altres novetats del parc Segons també han anunciat, les plantes del Tibidabo també estrenaran un nou nomenclàtor, que passaran a anomenar-se Àrea Panoràmica, Somnis, 666, Xerinola, i Aventures. L'atracció de l'hotel de

Publicitat
  • Restaurants
  • Menjar

No són bons temps per a l'escena de l'entrepà creatiu a Barcelona. Haver-n'hi, n'hi ha, però molt per darrere de les omnipotents hamburgueses. I recentment, els que preferim aferrar-nos a un bon entrepà hem patit un cop: el clàssic Sants Es Crema va anunciar el seu tancament per al nou de març vinent, i l'exquisit Walló de Lollo Vuoturni liquidarà el negoci en aquestes mateixes dates. Però quan es tanca una porta s'obre una finestra: a escassos metres de Walló, en una cantonada del carrer Casanova, acaba d'obrir Dillos, un bar d'entrepans d'autor que ens donarà moltes alegries. La infraestructura és mínima, però suficient: rere l'aparador de vidre, una barra amb quatre tamborets i un taulell després del qual preparen i despatxen els entrepans: la majoria de la clientela compra els entrepans per emportar. Foto: Ricard MartínMarien i Hanibal a Dillos: un food-truck cantoner aparcat Dillos és l'invent d'una parella de veneçolans, la Marien i l'Haníbal, que després de deu anys treballant en food-trucks a Argentina, van decidir fer el salt a Barcelona. "Com veuràs, hi ha una línia molt fina entre el fet artesanal, l'industrial i allò cutre", riu Haníbal, rere de la barra d'un local que han fet amb les seves mans: sembla un 'food-truck' incrustat en una cantonada de l'Eixample, amb xapa de contenidor portuari barrejada amb fusta i rajoles. Foto: DillosDillos, sandwich cubà! "Aquest és el concepte", explica la Marien, "oferir el mateix que fèiem al 'food-truck', però sense rodes

  • Restaurants
  • Menjar

La creativitat desbordant de Matteo Bertozzi no es pot encapsular en una única definició. El seu nou projecte es diu Assalto (Nou de la Rambla, 44. 938 823 813. De dt. a ds. de 12 a 24 h) i va començar com un bar de vins amb alguns platets al bell mig del Raval. Però la seva facilitat per capgirar receptes, explorar fermentacions i jugar amb capes de sabors ha fet variar el concepte original al de gairebé una barra d’autor. "La idea era un fer un lloc més relaxat que My Fucking Restaurant, tenir més llibertat", apunta el xef, que ha obert el nou establiment a pocs metres del seu primer local. "Però he de confessar que… se me n'ha anat de les mans!". Foto: Jairon GarcíaAssalto, una barra de vins d'autor Aquest 'anar-se’n de les mans' implica que Bertozzi i el seu equip no volen repetir i perpetuar receptes comunes. Més aviat, reinterpreten la tradició i sorprenen amb braves amb quatre coccions i pa amb tomàquet transformat en una salsa cuita durant 12 hores. El més divergent, però, arriba amb uns plats de temporada que, com la corbina arrebossada en blat de moro i 'chutney' de coriandre, canvien de sabor a mesura que es masteguen. Kimchis, gàrums i raiforts s’utilitzen així per adormir, refrescar o activar les papil·les obligant el comensal a aturar-se, interpretar i qüestionar. Un assalt en tota regla.  Foto; Jairon GarciaAssalto: plats que evolucionen en boca seguint el vi! Però tornem a l’inici del projecte: el bar de vins. Amb gairebé 200 referències, que es poden tast

Publicitat
  • Restaurants
  • Menjar

Hi ha moments en què cal parar-se a escoltar el que el cos demana. Fer un balanç dels dies, setmanes i mesos, i prendre decisions. Els propietaris del restaurant Sants es Crema, en Jordi Bernús i l’Alberto Garcia, ho saben bé: perquè parant i escoltant-se han decidit tancar el seu local. El desgast físic i anímic al qual han arribat després de 6 anys des de l’obertura els ha portat a prendre aquesta decisió, que es farà efectiva el pròxim 9 de març. "Arriba un moment en què has de dir: 'fins aquí hem arribat'", ens explica Garcia, qui a banda de ser bodeguer també és advocat laborista. Després d'anys d'aprenentatge i amor per la feina, els socis han perdut la motivació per seguir endavant. © Maria DiasSants Es Crema Les portes del Sants es crema van obrir l’any 2017 amb un projecte culinari de degustació i alta cuina de brasa. Però, quan tot just el negoci arrencava amb força, la pandèmia va irrompre al panorama. Els dos socis van haver de reinventar-se, per això van canviar la idea principal per convertir-se en un restaurant d'entrepans a la brasa. O més aviat, entrepans d'autor amb un toc de brasa. El canvi els va funcionar i estaven contents. Però, de nou, un gir dels esdeveniments els ha fustigat: la pujada de preus.  Ver esta publicación en Instagram Una publicación compartida de Sants Es Crema (@santsescrema) No és cap secret que el cost de vida ha augmentat. Cada vegada veiem més locals abaixar les persianes. I si bé el tancament d’aquest re

  • Què fer
  • Ciutat
  • preu 0 de 4

El pròxim dissabte 2 de març farà 50 anys de l'execució de Salvador Puig Antich en mans del règim franquista al centre penitenciari barceloní La Model. Per commemorar l'aniversari, la presó organitzarà un seguit d'actes durant sis dies, del 2 al 7 de març, on participaran diversos referents de la cultura, el dret i la societat civil. Sota el títol 'El compromís vigent. 1974-2024', una trentena de personalitats reflexionaran sobre diversos temes relacionats amb la lluita de Puig Antich i del seu llegat en l'actualitat. Tots els debats seran conduïts pel periodista, activista i expolític David Fernández i es duran a terme a la quarta galeria del centre, on podran assistir fins a 300 assistents cada dia de manera gratuïta. Entre totes les figures del món del pensament, el dret, la literatura, el cinema, el teatre i la música que intervindran, destaquen nom com el d'Anna Sallés, Carles Vallejo, Lluís Llach, Francesc Esbribano, Jordi Panyella, Núria Cadenes, Ferran Rañé, Gloria Rognoni, Jordi Coca, Sergi Belbel, Fernando León de Aranona, Manuel Huerga, Xavier Arbós, Sònia Olivella, a més de les germanes Puig Antich. A més, la il·lustradora Maria Corte realitzarà un mural a l'exterior de la presó uns dies abans, el 28 de febrer, per inaugurar les jornades. Foto: Laura Guerrero Tot i que els debats es faran dins la quarta galeria del centre, que va ser la dels presos polítics anys enrere, també hi haurà diverses recreacions a espais emblemàtics de la presó, com el panòptic central

Publicitat
  • Restaurants
  • Menjar

Un dels restaurants mítics del Raval torna a obrir les portes el pròxim 18 de març. Es tracta de Casa Leopoldo, que recupera la seva essència original gràcies al Banco de Boquerones, un grup de restauració format pel matrimoni de Sofia Matarazzo i Bruno Balbás. Els empresaris ha adquirit el local amb l’esperança de reanimar aquest espai que havia estat punt de trobada d’escriptors com Manuel Vázquez Montalbán, Maruja Torres o Eduardo Mendoza. Foto: ScottChasserottRosa Gil el 2009 a Casa Leopoldo Banco de Boquerones pretén mantenir l’esperit d’aquells temps passats i, alhora, oferir una carta assequible. Potser aquesta fórmula serà la definitiva perquè l'establiment visqui una etapa de calma: des que va obrir l’any 1926, ha canviat de mans moltes vegades, sobretot en els darrers anys. De fet, la inestabilitat va començar amb la jubilació de Rosa Gil, neta dels fundadors i ànima del local, el 2015. En el transcurs del temps va ser propietat del cuiner francès Romain Fornell i el seu soci Òscar Manresa, que van voler retornar a la carta original (actualitzada), però la pandèmia els va portar moltes complicacions. Dos anys després el local es va convertir en un restaurant xinès que proposava menú de migdia, que tampoc va prosperar.   Segons recull Betevé, Bruno Balbás ha assegurat que el nou projecte se sustenta per la gastronomia, la història i la literatura. També ha explicat que l’oferta culinària es nodrirà de productes de proximitat i que la carta comptarà amb plats origin

  • Restaurants
  • Menjar

No és qualsevol cosa: el 'cocido madrileño' de La Ancha, una de les grans cases de menjars tradicionals de Madrid, ja es pot menjar a Barcelona. El serveixen els dijous a Molino de Pez, el restaurant que va obrir la família de La Ancha a Barcelona amb l'objectiu de portar la cuina de cullera madrilenya a la capital catalana. I després de dos anys d'haver consolidat una oferta de tradició d'alta volada (els seus callos, truites i llenties són finíssims i inapel·lables) arriba el 'cocido madrileño' a una ciutat on es pot menjar escudella i carn d'olla, cocido gallego i fins i tot 'cocido maragato' -a Can Cuxart (Costa i Cuxart, 37)- però cal buscar el castís potatge sota les pedres. Foto: Molino de Pez'Cocido' madrileny de La Ancha: primer pas Nino Redruello, quarta generació de La Ancha, una casa de menjars oberta a Madrid el 1919, explica que el desembarcament del 'cocido' a Barcelona ve per haver detectat "el delit que senten molts catalans, molts d'ells diputats, per la cullera i el guisat madrileny. Al català li encanta el torrezno, l'orella fregida i els callos. I vam pensar: per què no traslladem el cocido a Barcelona?" Foto: Molino de PezSegona passa: verdura (amb, ehem, botifarró i xoriço) Aquest plat contundent i exquisit se serveix en tres passes. El primer és una sopa amb carn picada en una olla de fang amb pernil ibèric, ou cuit i un toc de fi de camamilla. El segon pas inclou cigrons pedrosillanos amb col, patata, pastanaga, botifarra i xoriço. I la tercera sa

  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes

Farts de barallar-vos a la cua del supermercat i els seus horaris especials? No, en aquestes botigues no podreu comprar ni paper higiènic ni crema hidratant, però sí que us portaran a casa la millor matèria primera per a què podeu cuinar, beure i menjar a casa com uns reis: carn, peix, verdures, llegums, cereals, el bon menjar fresc en la seva millor versió, de temporada i proximitat. Que d'arròs i pasta seca ja en teniu! Sapigueu que estareu consumint a comerços locals, sense aixecar-vos del sofà.  

Publicitat
  • Restaurants

Als barcelonins ens encanten les terrasses. En tenim de tota mena i per tot arreu, però sovint triem la que més a prop tenim per prendre un cafetó. Aquí trobareu les més carismàtiques; terrasses amagades on pots estar pràcticament sol, terrasses on menjar paelles excel·lents i prendre canyes amb un dit d'espuma (o dos, va a gustos), terrasses amb bones vistes i a places precioses. Us hem parlat de les millors terrasses per gaudir a l'hivern i dels millors rooftops d'hotels per fer un vermut. Ara toca una selecció d'establiments on podreu gaudir del bon temps com tant ens agrada, a l'aire lliure! Comenteu-nos les vostres preferides o si ens n'hem deixat alguna a Twitter amb el hashtag #TimeOutBCN!

NO T'HO PERDIS: Passeja per 9 llocs on la vegetació triomfa


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


  • Música
  • Festival de música

ATENCIÓ: Els concerts d'aquesta llista es poden veure afectats per les cancel·lacions a causa de la situació d'excepcionalitat actual.

Si en comptes de consumir la música en viu en porcions individuals prefereixes gaudir dels concerts en gotims, l'un darrere l'altre, en jornades maratonianes de música en directe, o en cicles de concerts, no et perdis la nostra llista de festivals de música a Barcelona, i dels més importants que es fan a la resta de Catalunya. Pop, rock, jazz, electrònica, música d'arrel, clàssica i contemporània, de tot i força i tots els mesos de l'any, faci fred o calor.

NO T'HO PERDIS:  Els concerts del mes a Barcelona

Publicitat
  • Restaurants

Fins fa quatre dies, només podies encarregar per emportar sushi, pizza o hamburgueses i tots els derivats de 'street food'. Ara, la restauració de Barcelona ha trobat una sortida en el menjar per endur: restaurants que van des de l'alta cuina amb Michelin fins a la tradició basca, passant per la barbacoa i els fumats, us esperaran amb la comanda encantats: només l'haureu d'encarregar amb antelació i recollir-la.

  • Botigues
  • Decoració

Com es mesura la creativitat i l'excel·lència en el disseny? Aquestes botigues podrien ser un bon termòmetre: aquí trobareu propostes de moda, accessoris, mobles i decoració que destaquen per la seva singularitat i originalitat, la qualitat dels materials i la factura contemporània i impecable.

Publicitat
  • Botigues
  • Botigues vintage

Vestir de segona mà és una aposta estilística, econòmica, sostenible i per què no, també una forma de reivindicar la indumentària original, ben feta, amb història. En aquestes botigues saben com triar-la: la seva selecció i col·lecció esdevé una petita joia per als que busquen roba i complements diferents.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat