Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

9 coses que no saps de la sèrie de moda 'Gangs of London'

Pura adrenalina, venjança i acció són els tres punts claus de 'Gangs of London', l'èxit britànic del confinament

Escrit per
Helena Morena
Publicitat

Si us agraden les sèries de crims i màfia, us donem nou motius per no deixar escapar aquesta nova producció que arriba a Espanya el 15 de novembre.

 

1- Un projecte que s'ha allargat deu anys

'Gangs of London' és una història de venjança, ambició i lluita per aconseguir el poder. La sèrie arranca quan en Finn Wallace, rei del submón de Londres i cap d'una complexa xarxa de bandes internacionals, és assassinat. El seu fill, Sean Wallace, es veurà sotmès a assumir el títol del seu pare, però abans haurà d'enfrontar-se amb uns adversaris molt perillosos.

És un projecte que es porta cuinant més d'una dècada. Va començar amb una idea hipotètica del cocreador de la sèrie, Gareth Evans, sobre què passaria si el cap de la màfia més important del món fos assassinat. Aquesta va ser la premissa que ha acabat desembocant en una sèrie de gran pressupost. Està basada en un Londres fictici, però es fonamenta en una recerca exhaustiva sobre la criminalitat de la capital anglesa amb els testimonis d'exmembres de grups organitzats, criminòlegs i detectius.

2- Compte amb un equip d'unes habilitats excepcionals

Si el que busques és acció, aquesta és la teva sèrie. L'escriptor, director i cocreador, Gareth Evans, és millor conegut per la pel·lícula 'Indonèsia', de 2011 'The raid'; una producció de culte que va consolidar el seu nom per les escenes de lluita coreografiades tan complexes. D'aquesta manera, també s'uneixen al director gal, l'anglès Corin Hardy ('La monja') i el francès Xavier Gens ('Aislados'). Us trobareu seqüències d'acció que aturen el cor i moviments propis d'arts marcials. 

3- Els actors no són aliens a les ficcions de crim organitzat

Si ets fan de 'Peaky Blinders', segurament t'enamoraràs de 'Gangs of London' i reconeixeràs gran part dels artistes. L'impulsiu i violent Sean Wallace és interpretat per l'actor londinenc Joe Cole, més conegut per haver fet de John Michael Shelby a 'Blinders'. I Emmett J Scanlan, conegut pel personatge de Billy Grade, dona vida al soci de Sean. 

La llista és infinita. Hi ha altres actors molt importants com Michelle Fairley (Catelyn Stark a 'Joc de trons') i Lucian Msamati ('Black earth rising').  

Gangs of London
Foto: StarzplayGangs of London

 

4- Noves promeses de la indústria cultural britànica 

Sope Dirisu és el coprotagonista juntament amb Joe Cole, qui interpreta a l'esbirro de l'estrella. Dirisu va rebre crítiques molt bones pel seu paper de Coriolanus a la tragèdia de Shakespeare de la Royal Shakespeare Company el 2017. També ha participat en altres projectes com 'Black mirror' i 'Les cròniques de Blancaneu: El caçador i la reina del gel'. Un altre personatge molt important és Paapa Essiedu qui va tenir l'honor d'interpretar Hamlet per la RSC el 2016. 

5- Alguns casos estan basats en crims reals

Per descomptat, tot el drama que es desenvolupa a 'Gangs' és fictici, però els creadors basen tots els punts argumentals en una investigació extensa sobre les operacions de bandes internacionals per fer-lo el més real possible. Es va consultar antics membres de bandes, inclosos Karl Lokko i Duro Oye, així com criminòlegs i detectius. No és una decisió aleatòria per a l’organització Wallace de dirigir un imperi de propietats legítim; els criminòlegs entenen que la majoria de les persones que participen en empreses il·legals utilitzen aquest tipus de fronts i, sovint, la propietat és una aposta segura. Una trama important és el contraban d’heroïna des de l'Àsia central fins a Europa, passant per la ruta dels Balcans. Tant a la vida real, com a la ficció, certes regions de Turquia són el punt de 'lliurement' cap a l'Oest. 

6- Alguns personatges es basen en criminals reals 

Parlant del comerç d’heroïna, un dels principals rivals de l’imperi Wallace és Asif Afridi, que controla la ruta de l’heroïna a Londres des del Pakistan i també té la seva (molt corrupta) mà en la política. Aquest personatge té el seu origen en el traficà de drogues Haji Ayub Afridi, que va dirigir la ruta de l’heroïna pel pas Khyber del Pakistan. A més va ser nomenat polític als anys 90. 

7- Coneixeràs llocs històrics de Londres

Com dèiem abans, 'Gangs of London' retrata una versió fictícia de Londres... Però això no vol dir que no es pugui detectar on s’han filmat les escenes. Es va rodar als racons més famosos de la capital, des d’Aldgate fins a Canary Wharf, des de Chinatown fins a Hampstead i passant per Hackney. És una increïble ruta transversal d’una ciutat excepcional.  

empty oxford street during London lockdown
Photograph: Andy Parsons

 

8- Al·lucinaràs amb la corrupció londinenca...

De fet, sens dubte, Londres és una de les ciutats més corruptes del món. El 2017, es va comprovar que cada any es blanquegen uns 90.000 milions de lliures esterlines. En particular, la capital és un mercat de drogues enormement rendible; des de l'origen, el preu augmenta un 2.000 per cent i costa el doble que a França. La població és immensa i la demanda és il·limitada. 

9- ...i el difícil que resulta enxampar els caps del crim organitzat 

Aquest és el punt clau: els caps de les màfies són els delinqüents més difícils d’atrapar. Aquestes persones sovint operen a un nivell per sobre dels límits nacionals, movent-se entre jurisdiccions, o bé gestionant empreses legítimes i rendibles amb moltes armes i molt personal. L'Agència Nacional per al Delicte es va crear el 2013 per combatre el crim organitzat i, malgrat els seus enormes recursos (uns 500 milions de lliures a l'any), encara tenen problemes. Segons els acadèmics John Arquilla i David Ronfeldt, les noves xarxes criminals no tenen "cap líder que pugui ser pres com a objectiu". Dit això, tots els caps del crim tenen un punt feble i totes les organitzacions són vulnerables des de l’interior, la qual cosa ja anireu descobrint mentre avanci la trama de 'Gangs of London'.  

NO T'HO PERDIS: Les millors sèries noves que has de veure

Últimes notícies

    Publicitat