Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

A Espanya es consumeix més del doble de carn de la recomanada per l'OMS

Castella i Lleó, Navarra i Aragó encapçalen el rànquing per comunitats autònomes

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

La campanya del ministre Alberto Garzón per reduir el consum de carn ha aixecat un gran enrenou, cosa predictible tenint en compte que Espanya és un dels països en què més carn es menja d'Europa (el primer o el segon, segons diverses fonts). A la llum de les dades del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, la companyia alemanya dedicada a l'anàlisi de dades Statista ha publicat que els espanyols van consumir gairebé 50 quilos de carn per persona el 2020, quan la recomanació de l'OMS és de 21 quilos per persona a l'any.

Aquesta xifra representa un augment de l'10,5% respecte al 2019 i equival a un total de 2.305 quilos. Per comunitats autònomes, encapçalen el rànquing de major consum de carn Castella i Lleó (57,5 kg per persona a l'any), Navarra (56,2 kg), Aragó (55,4 kg), Balears (53,9 kg), Castella-la Manxa (53,3 kg) i el País Basc (53,1 kg).

Infografía: En España se consumen casi 50 kilos de carne por persona al año | Statista Más infografías en Statista

La salut de les persones i del planeta són els motius pels quals ecologistes i nutricionistes adverteixen de la necessitat de reduir la quantitat de carn en la nostra dieta. La ramaderia emet el 14,5% dels gasos d'efecte hivernacle a escala global, amb el sector boví al capdavant, que és també el que més aigua necessita. Segons dades de Water Footprint Network, per produir un quilo de carn de vaca calen més de 15.000 litres d'aigua.

Infografía: Más de 15.000 litros de agua por cada kg de carne de vaca | Statista Más infografías en Statista

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants vegetarians de Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat