Els millors restaurants vegetarians de Barcelona

Els millors restaurants de Barcelona per menjar sa i verd
The Green Spot
© Maria Dias The Green Spot
Per Manel Guirado i Ricard Martín |
Advertising

Em recomanes un bon vegetarià? Amb l'exhuberància de l'escena 'veggie' barcelonina actual, fer aquesta pregunta és com demanar que et recomanin un bon disc de Bob Dylan o Neil Young. Ara bé, us hem fet una llisteta d'allò més complerta, amb un bon equilibri entre vegetarians moderns i alguns clàssics militants que encara estan molt en forma. Ara, si el que us ve de gust és el rollo dur, mireu-vos aquesta llista de vegans-vegans. O si no, cap aquí a fer una cervesa artesana i tapes 'veggies'

Restaurants, Vegetariana

Aguaribay

icon-location-pin Sant Martí

El millor que es pot dir d'un vegetarià és que no ho sembla. Defugen la cuina del vegetarià de batalla estil tofu arrebossat, i cada migdia hi podem trobar un molt menú amb plats imaginatius, saborosos i nutritius, com les mongetes amb crema de polenta i sàlvia, o pasta farcida artesanal, sempre amb una tapa d'aperitiu inclosa. Per la nit triomfa un repertori de tapes com les 'papas arrugás', les empanades argentines i fajites i burritos. Petita i acurada sel·lecció de vi i cervesa.

Restaurants, Vegetariana

Teresa Carles

icon-location-pin El Raval

Tots els vegetarians volen ser diferents, però aquest ho és de veritat: el seu receptari, a mig camí entre la tradició catalana i la cuina d'autor, és sorprenent, saborós i sense dogmes vegetarians. Tasteu les faves a la catalana o el seu timbal d'escalivada i figues i ja em direu. I tenen una bona bodega.

Advertising
Restaurants, Vegetariana

Raso Terra

icon-location-pin El Gòtic

Aquest fenomenal restaurant vegetarià, propietat dels presidents de Slow Food Barcelona, té dos fronts oberts: el del migdia, on preparen un menú fantàstic i econòmic, on es pot triar tres variants (un, dos o tres plats) sempre amb intenció gastronòmica, amb sopes i plats que s'escapen del clàssic mengar vegetarià, ja sigui per imaginació o recuperació de receptes en desús. A la nit posen en marxa una carta plena de plats de pasta casolana i de cuines d'arreu del món. La majoria del producte vé del seu hort de Sant Feliu de Llobregat, i té un sabor immillorable, que es nota a la primera queixalada. També tenen vins i cervesa artesanes. A les antípodes del vegetarià avorrit, vaja.

Time Out diu
Flax & Kale
© Maria Dias
Restaurants, Cuina creativa

Flax & Kale

icon-location-pin El Raval

El germà de Teresa Carles és aquest ambiciós espai que vol aglutinar totes les tendències de cuina sana: hi trobareu plats de raw food, vegans, sense gluten i també opcions de peix blau. Es defineixen com a flexiterians -vegetals amb un xic de peix del bo- i un dels seus trets distintius són els 'superaliments', menjar que té molts nutrients, com l'alga espirulina. I això és bo? Doncs sí, les seves receptes no són barates però sí delicioses. Per si fos poc, disposen de sucs de multivegetals premsats en fred, és a dir, que mantenen totes les seves propietats. Fora d'hores de dinar i sopar hi podreu esmorzar o berenar, i fan brunch els caps de setmana.

Advertising
The Green Spot
© Maria Dias
Restaurants, Vegetariana

The Green Spot

icon-location-pin Barcelona

El clàssic mantra de “volíem un restaurant vegetarià que no semblés vegetarià” es queda curt quan t’asseus a The Green Spot. De fet, el 80% dels restaurants de Barcelona no s’assemblen en res amb aquest espectacular oasi lumínic –a mig camí entre l’hacienda colonial i la part rural de 'Star Wars'– obra de l’arquitecte brasiler Isay Weinfeld. I la cuina a la vista et desencaixa la mandíbula. Però, i la teca? L’altre tòpic referent als vegetarians, “el volem que sigui per a tothom”, també salta pels aires quan hi menges. L’experta en menjar vegetarià, l’alemanya Julia Kleist, i el xef Marcelino Jiménez han endegat una carta que val més la pena qualificar de vegetal que de vegetariana: el rendiment que extreuen de llegums, llavors, fruits secs, brots, herbes i cereals, trenca esquemes per sabor i diversió. La coartada de la carta és senzilla: “Agafar receptes de tot el món i trasplantar-les al fet vegetal”, explica Kleist.

Macrobiotic Zen
© Macrobiotic Zen
Restaurants, vegana

Macrobiotic Zen

Un portal discret et porta a un altre món: clientela civilitzada hi fa cua amb safata. Tries entre cinc elements principals, i t’hi afegeixen la guarnició: dues menes de verdura, llegums i amanida. Tot estrictament vegà i macrobiòtic. No tinc espai per desglossar els bàsics de la macrobiòtica, però un platàs deliciós de raviolis farcits de carxofa, guisat de tofu i carxofa, carbassa rostida amb alvocat i 'frijoles' em fa un massatge a la panxa i a l’ànima. La majoria menja en silenci, les converses són de biblioteca i el pastís de plàtan és tan bo que crida dins teu. Quin plaer, dinar al Berlín del 1979.

Advertising
Restaurants, Vegetariana

L'Hortet

icon-location-pin El Raval

Un clàssic de Barcelona amb més de 20 anys d'història d'ambient familiar i tranquil. El barri aporta un tipus de fauna diversa: treballadors del CCCB, veïns més o menys antics, un modern que s'acaba de llevar... I sempre sota aquesta tranquil·litat i respecte envers els altres. Gastronomia vegetariana tradicional amb oferta per a vegans i elaborada cercant el producte ecològic. I la veritat és que l'èxit incomparable dels seus migdies –si no hi vas aviat lleparàs– certifica la bona forma de la seva cuina. Menú esplèndid.

Restaurants, Vegetariana

Biocenter

icon-location-pin El Raval

Un dels pioners a la ciutat des de fa més de trenta anys. Encara que hem trobat referències del Biocenter com un "lloc tranquil", per nosaltres no seria aquest l'adjectiu adequat. I no és cap crítica. Al nostre entendre és un lloc ben animat, amb una decoració cuidada, espaiós i, en definitiva, agradable. Quan s'hi entra es té la intuïció que és un restaurant no només per a vegetarians, sinó per a tots aquells que volen menjar bé, amb bones quantitats, sa, ràpid i a bon preu. A la nit destaca una il·luminació suggerent i bona música. Funciona com un self service a base de diferents formats de menú: complet per 10 euros, combo (amanida més plat principal) per 8 euros... Per sopar podeu menjar a la carta per uns 18 euros. L'amanida, la crema i les postres són bufet lliure i el plat principal el serveix directament el cuiner a través d'una finestra que comunica amb la cuina. A més d'una oferta vegetariana de qualitat i tradicional amb opcions per a vegans i ovolactovegetarians cal destacar la recerca de productes ecològics i naturals.

Advertising
Restaurants, Vegetariana

Sésamo

icon-location-pin El Raval

És un restaurant vegetarià i, a més, un bar de copes animat per prendre una copa o picar alguna cosa... Al fons hi ha una sala íntima ben decorada on podeu fer un àpat més tranquil i, fins i tot, romàntic. Especialitats internacionals amb tendència a la cuina italiana que alegren el concepte de menjar vegetarià, encara que amb poques opcions per a vegans. Bona selecció de vins. –M.G

Restaurants, Vegetariana

Arco Iris

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Sota aquest nom una mica hippie s'amaga un petit restaurant d'estil bistro familiar, molt lluminós i animat. Serà per la seva ubicació, propera a oficines i negocis, per la seva cuina senzilla i saborosa –amanides, sopes i cremes, búrgul, mussaca... i també opcions veganes–, però el fet és que als migdies no hi ha ni una taula buida. Això sí, hi ha molta rotació i és fàcil seure al cap de poca estona. Tranqui·llitat i bons aliments.

Mostra'n més
Advertising
Aquesta pàgina ha migrat al nostre nou disseny de manera automàtica. Si hi veus res d'estrany, avisa'ns a feedback@timeout.com