Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Teresa Carles
Foto: Scott ChasserotTeresa Carles

Els millors restaurants vegetarians de Barcelona

Establiments nous i també grans clàssics de la cuina vegetariana i vegana més deliciosa de la ciutat

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Em recomanes un bon vegetarià? Amb l'exhuberància de l'escena 'veggie' barcelonina actual, fer aquesta pregunta és com demanar que et recomanin un bon disc de Bob Dylan o Neil Young. Ara bé, us hem fet una llisteta d'allò més complerta, amb un bon equilibri entre vegetarians moderns i alguns clàssics militants que encara estan molt en forma. 

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona.

  • Restaurants
  • Vegetariana
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4

Per començar, un que és i no és vegetarià. Després de guanyar la Michelin, Xavier Pellicer va tancar el restaurant Celerí, dedicat a la verdura, però amb l'opció de complementar els plats amb proteïna animal. Va tornar-hi a Provença, 310 sota el nom de Xavier Pellicer Restaurant i va guanyar el títol de Millor Restaurant de Verdures del Món. Hi trobareu plats a base de tomàquet rosa de Barbastre, carbassó i coliflor, i un tagín amb verdures de temporada, infusió masala, col kale i cuscús.

Teresa Carles
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 2 de 4

Tots els vegetarians volen ser diferents, però aquest ho és de veritat: el seu receptari, a mig camí entre la tradició catalana i la cuina d’autor, és sorprenent, saborós i sense dogmes. Menjar saludable i sostenible a base d’amanides, sopes i cremes, principals creatius i postres delicioses. Ho podeu regar amb sucs 'cold-pressed' i kombutxa.

Publicitat
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • Barcelona
  • preu 2 de 4

L’eslògan d’aquest restaurant càlid i d’ambient nòrdic no pot ser més clar: cuina vegetariana per a vegetarians i no vegetarians. Escèptics de la verdura: l’equip del The Green Spot té arguments molt sòlids per desmuntar-vos tots els prejudicis. Com? Amb més de 30 plats originals, suculents i temptadors entre aperitius, amanides, plats “del món”, pastes, pizzes i postres.

  • Restaurants
  • Vegetariana
  • El Parc i la Llacuna del Poblenou
  • preu 1 de 4

La terrassa és preciosa: taules entre la vegetació d’una masia urbana al bell mig del Poblenou. El Väcka és un restaurant vegà amb herbes i verdures collides de l’hort i una carta on el formatge vegà té una gran importància: en Max Boniface, el cuiner, és un dels grans elaboradors d’aquest aliment. Ara tenen un menú per emportar que pots reservar online.

Publicitat
Aguaribay
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • Sant Martí
  • preu 1 de 4

Plats vegetarians amb opcions veganes i sense gluten molt originals. Això és el que ofereixen en aquest restaurant del Poblenou, amb un menú de migdia de plats creatius i ben combinats, que defugen els tofus i seitans sense gràcia: cuina vegetariana amb color i gust.La carta és un repertori de cuina saludable de tot el món.

  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • El Gòtic
  • preu 2 de 4

Aquest fenomenal restaurant vegetarià, propietat dels presidents de Slow Food Barcelona, va deixar de servir menús al migdia per centrar-se en els vespres. És aleshores quan posen en marxa una carta plena de platets de cuina casolana d’aquí i d’arreu del món. La major part del producte ve del seu hort de Sant Feliu de Llobregat, i té un sabor immillorable, que es nota a la primera queixalada. També tenen vins sense sulfits i cerveses artesanes. Als antípodes del vegetarià avorrit, vaja.

Publicitat
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • El Raval
  • preu 2 de 4

El germà de Teresa Carles és aquest ambiciós espai que vol aglutinar totes les tendències de cuina sana: hi trobareu plats de 'raw food', vegans, sense gluten i també opcions de peix blau. Definits com a flexiterians –verdures amb un xic de peix del bo–, un dels seus trets distintius són els superaliments. També hi ha sucs de multivegetals premsats en fred, és a dir, que mantenen totes les seves propietats.

  • Restaurants
  • Vegetariana
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Rere l’èxit de Fat Barbies –un restaurant de carn feta amb brasa i fum– hi ha unes guarnicions vegetals extraordinàries. Tant, que ara tenen el seu propi 'spin-off' a Fat Veggies: el mateix principi aplicat al món vegetal. Podrien “haver fet verdures a la brasa, vinagretes i tira milles”, però s’han complicat la vida amb una cuina vegetal complexa i saborosa, amb molta influència de l’Orient Mitjà i una importància cabdal del fumat i la fermentació. 

Els plats són abundants però complexos. Per exemple, una coliflor feta amb tres punts de cocció diferents, sobre un puré de coliflor –fet del tronc de la verdura– amb xocolata blanca; és cruixent, cremós, deliciós, canvia la teva percepció d’una verdura avorrida. O una crema de pebrots amb espàrrecs a la brasa, que es converteix en un estudi de la combinació del pebrot amb el rave, i que escuro amb un pa de patata violeta fermentada brutal.

Publicitat
  • Restaurants
  • Vegetariana

Un restaurant senzill i acollidor que té l'honor de ser el millor valorat del món a Happy Cow, l'aplicació de referència en restauració vegana. Les claus del seu èxit són el menjar casolà de qualitat, bona relació qualitat-preu i molta personalitat. La lasanya és el seu plat estrella.


L'Hortet
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 2 de 4

Ja fa temps que ocupa un lloc en l’imaginari de la restauració vegetariana barcelonina, després de gairebé 30 anys en actiu. El menú de migdia ofereix amanides i cremes més un plat del dia i postres, en un ambient molt tranquil. Una gastronomia vegetariana tradicional amb oferta per a vegans i elaborada cercant el producte ecològic.

Publicitat
  • Restaurants
  • Pizza
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El tercer Flax & Kale és monumental: 600 m² que abracen el passatge de les Manufactures, dividits en dues estances. Són l’avantguarda del tema 'healthy' a casa nostra, però l’epicentre aquí és un forn on busquen “el futur saludable de la pizza napolitana”, explica la Mar Barri. Van anar a fer un curs a Nàpols, i van fer recerca per trobar una massa elàstica, de textura plaent i que s’elevés, però sense fermentació a l’estómac (ho han aconseguit combinant farines integrals i el 'psyllium', la clova de la llavor del 'plantago'). Dit així no sona gaire atractiu, però és excel·lent: a més de textura que evita el gust planer del blat, hi descobrireu matisos de sabors de cereals poc habituals. Sorprenent.

Amaltea
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • Eixample
  • preu 1 de 4

Aquí s’opta per una cuina que respecta tots els gustos: opcions ovolactovegetarianes, veganes, i plats que puguin agradar als no vegetarians. Eviten l’excés de productes potents (vinagres, sucres, sal...); elaboren ells mateixos el seitan, el quefir, el pa i les postres; i ofereixen begudes amb baix contingut alcohòlic. Amb diferents opcions de menú al migdia i als vespres.

Publicitat
Sopa
  • Restaurants

De restaurants que es diguin Sopa n'hi ha dos a Barcelona, dos a Bali i un a Madrid, i tenen en comú els brous i les cremes vegetarianes i veganes de temporada com els autèntics protagonistes. Al menú del migdia sempre hi trobareu quatre opcions soperes per fer de primer. N'hi trobareu unes quantes de molt familiars, com la de carabassa i pastanaga de tota la vida, al costat d'altres de més exòtiques.

  • Restaurants
  • vegana

Un portal discret et porta a un altre món, amb una clientela civilitzada que hi fa cua amb safata. Menú i 'take away' on podeu triar entre quatre primers (sopes, cremes i sucs), quatre segons (arrossos, cuscús, lasanya...) i quatre postres (pastissos amb combinacions creatives: carabassa amb poma i garrofa, civada i cacau...). Tot estrictament vegà i macrobiòtic; quin plaer, dinar al Berlín del 79.

Publicitat
Sésamo
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 2 de 4

És un restaurant vegetarià i, a més, un bar de copes animat per prendre una copa o picar alguna cosa... Al fons hi ha una sala íntima ben decorada on podeu fer un àpat més tranquil i, fins i tot, romàntic. Especialitats internacionals amb tendència a la cuina italiana que alegren el concepte de menjar vegetarià, encara que amb poques opcions per a vegans. Bona selecció de vins. –M.G

  • Restaurants
  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 1 de 4

Va ser un dels primers vegetarians de Barcelona, però va més enllà del vegetarianisme i el veganisme i aposta per una cuina sana a bon preu que pot agradar a tothom. Al migdia, diferents fórmules segons la gana que es tingui. Es pot triar una crema de verdures o el bufet d’amanides amb plats del dia, que elaboren de manera casolana. Funciona a l’estil d’un 'self-service' durant tot el dia (de 12.30 a 21.30 h excepte diumenges, fins a les 16.30 h).

Publicitat
Arco Iris
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 1 de 4

Sota aquest nom una mica hippie s'amaga un petit restaurant d'estil bistro familiar, molt lluminós i animat. Serà per la seva ubicació, propera a oficines i negocis, per la seva cuina senzilla i saborosa –amanides, sopes i cremes, búrgul, mussaca... i també opcions veganes–, però el fet és que als migdies no hi ha ni una taula buida. Això sí, hi ha molta rotació i és fàcil seure al cap de poca estona. Tranqui·llitat i bons aliments.

  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 1 de 4

Aquest petit bar-restaurant vegà té esperit punk: les parets semblen portades de Black Flag protagonitzades per gats. I cerveser: disposen de nou bones cerveses artesanes catalanes i també en ampolla la molt punk i escocesa cervesa Brew Dog. Hi trobareu un menú de migdia on no hi falta mai una hamburguesa vegetariana (la millor de la ciutat en aquest estil, quasi es podria dir) i plats senzills però que sempre venen de gust. Serveixen menjar i cervesa tot el dia, fins a l'hora de tancament.

Publicitat
La Vitamínica d'Horta
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Horta - Guinardó
  • preu 1 de 4

La Vitamínica és un local amb personalitat. No es té la sensació d'entrar ni estar en un lloc on es prediqui el vegetarianisme i els cuiners i consumidors semblen més de capipota que no pas de vegetals. De fet, la part de la barra és un bar-cerveseria on se serveixen entrepans per a omnívors. I és a dins, al menjador, on se serveix un menú de migdia, íntegrament vegetarià, pel qual val la pena pujar al barri. Ara mateix estan fent menús per emportar.–M.G

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat