Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
T- Mobilitat
Foto: TMB

Adéu al cartró: els bitllets integrats de l'ATM només es vendran amb la T-Mobilitat a partir del 28 de novembre

El canvi serà progressiu i algunes màquines expenedores en seguirant venent fins a mitjans de desembre

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

La T-Jove va ser el primer títol veure desaparèixer el seu format en cartó, i sabíem què venia a continuació. La T-Mobilitat segueix guanyant terreny i avui hem sabut que, a partir del 28 de novembre la T-usual, la T-casual, la T-grup i la T-familiar es deixaran de vendre en cartró i, per tant, la T-Mobilitat ja incorporarà tots els títols de transport integrats. Les targetes antigues que tinguin els usuaris seran vàlides fins al 15 de gener del 2024.

Ara bé, tot i que la intenció és la implantació total de la T-Mobilitat i l'adeu definitiu als bitllets de cartró, de moment, el canvi serà progressiu. Fins a mitjans del mes de desembre, en algunes màquines expenedores encara s'hi podrà comprar títols en cartró amb banda magnètica, com els coneixíem fins ara. A partir d'aleshores, els bitllets de T-Usual, T-Casual, T-Grup i T-Familiar i només existiran en format recarregable, ja sigui a través de l’aplicació mòbil, la targeta de plàstic de la T-Mobilitat o una nova versió de targeta de cartró amb xip.

Un nou format de targeta de cartró amb xip

Així doncs, tot i que la venda dels bitllets en format magnètic quedarà enrere, la T-mobilitat oferirà un nou format basat en un suport de cartó que serà recarregable amb xip, que no requerirà inscripció prèvia i que costarà 0,50 € en la primera compra i que, després, es podrà carregar tantes vegades com calgui. Aquest nou suport oferirà diferents característiques segons el títol que s’hi carregarà.

D’aquesta manera, si s’opta per carregar-hi una T-usual, i en tractar-se d’un títol personal i intransferible, es demanarà el DNI o passaport de l'usuari en el moment de la compra, el disseny del suport serà específic i no acceptarà la recàrrega de cap altre títol de la gamma de títols integrats.

Pel que fa a la càrrega de la resta de títols (T-casual, T-grup i T-familiar), el nou format amb xip, a més de no requerir cap dada personal per ser expès, admetrà la recàrrega de diferents títols si l’usuari ho desitja per un canvi de necessitats. Això sí, aquest canvi només serà possible quan s’hagi esgotat el títol carregat prèviament. 

Noves targetes
TMBNoves targetes

Cada targeta és diferent

Cada tipus de format (la T-Mobilitat personalitzada, la targeta amb xip anònima o el format mòbil) tindrà diferents funcionalitats en funció del tipus de targeta. Per exemple, la targeta personalitzada de plàstic i el mòbil garanteixen alguns avantatges, com el de recuperar els viatges en cas de pèrdua o robatori, a més a més de fer altres gestions personals en línia, cosa que no es pot fer amb el format de targeta anònima amb xip. 

Noves targetes
TMBNoves targetes

NO T'HO PERDIS: Els millors plans per fer al novembre a Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat