Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Air
Foto: Sónar Air

Air celebraran els 25 anys del mític 'Moon safari' al Sónar Barcelona 2024

Els de Versalles s'afegeixen a un cartell encapçalat per artistes com Jessie Ware, Kaytranada, Folamour i Vince Staples

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Al Sónar 2024 li faltava un cap de cartell, la cirereta. Un d'aquells noms populars, intergeneracionals, que ajuden a explicar la història de la música electrònica i que generen consens. Doncs bé, aquest nom ha arribat, ve de Versalles i només té tres lletres. Sí, ho heu encertat són Air, el duo format per Nicolas Godin i Jean-Benoît Dunckel, que van endolcir el panorama de la música de ball amb la irrupció el 1998 del seu primer treball, l'ara ja mític 'Moon safari', que interpretaran sencer per primera vegada al festival. 

Han passat ja 25 anys des que l'element oníric entrés amb força en una escena dominada pel house gràcies a aquest disc. El 'french touch' no era només per ballar, sinó que també servia per deixar-se anar i volar. Referències al pop elegant de Burt Bacharach i a la 'chanson', veus amb vocòder i efectes espacials (amb 'a') captaven la bellesa de la incertesa del canvi de mil·lenni alhora que proporcionaven hits com 'Sexy boy', 'Kelly watch the stars', 'All I need' i 'La femme d'argent'. Tot plegat va fer que Sofia Coppola els encarregués la banda sonora de 'Les verges suïcides', una catifa vermella cap a la cultura popular més exquisida.

Set anys després de l'última visita

El concert d'Air, que celebrarà el 25è aniversari del disc a més de repassar altres èxits de la seva carrera, serà el divendres 14 de juny a l'escenari principal del Sónar de Nit, a la Fira Gran Via de l'Hospitalet, set anys després de la seva última visita a Barcelona. Els francesos se sumen als més de cent concerts i activitats de Sónar 2024, amb caps de cartell com Jessie Ware, Kaytranada, Folamour i Vince Staples.

NO T'HO PERDIS: Més festivals a Barcelona i Catalunya el 2024 

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat