Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aixeca la persiana el primer supermercat cooperatiu de Barcelona

La cooperativa compta amb 450 socis que ja poden fer ús del supermercat

Escrit per
Meritxell Palou
Publicitat

Foodcoop BCN, que va obrir el mes de febrer, és el primer supermercat cooperatiu i participatiu a Barcelona. Està situat al Passatge d’Aragó, 9, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample, en un local de 240 m² que anteriorment havia sigut una planxisteria. 

Actualment, la cooperativa compta amb 450 socis que ja poden fer ús del supermercat, i que també participen en el dia a dia del projecte treballant perquè el supermercat estigui en funcionament, de manera que s'abarateix el cost dels productes. 

El projecte té l'objectiu de donar resposta a les necessitats de compra de tots els socis, perquè ho puguin trobar tot en el mateix establiment. La gamma de productes va des de l’alimentació, fins a la higiene, la cosmètica o la neteja de la llar i, a més, l'espai prioritza els productes agroecològics i de proximitat.

Qui pot comprar en aquest supermercat?

Per comprar en aquest supermercat cal ser soci i, qualsevol persona pot ser-ne fent una única aportació al capital social de 90 €. Aquells que només vulguin contribuir en el projecte poden esdevenir socis col·laboradors i no hauran de complir més requisits.

En canvi, aquells que vulguin ser socis consumidors, a més de l’aportació inicial, hauran de contribuir en el funcionament del supermercat amb una dedicació de 3 hores al mes.El sistema autogestionat té per objectiu reduir costos i, per tant, aconseguir preus més assequibles, tot i no ser els més competitius del mercat.

FoodCoop és el primer supermercat d'aquest tipus a Barcelona, però model és un èxit a altres ciutats del món on, com La Louve a París (més de 6.000 sòcies) , Bees Coop a Brussel·les (més de 3.000 sòcies ), o La Cagette a Montpellier. També n'hi ha arreu de Catalunya i tota Espanya, a Manresa, Mataró, Madrid, País Basc, Saragossa o València.

NO T'HO PERDIS: Els 50 llocs imprescindibles de Barcelona

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat