Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bicing
Foto: Shutterstock

Així afectarà els usuaris la vaga indefinida dels treballadors del Bicing a Barcelona

La plantilla reclama millores com una pujada de salari generalitzada i la recuperació de l'antiguitat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Ja ha arrencat la vaga indefinida dels treballadors del Bicing de Barcelona després d'haver fracassat l'últim intent de mediació. Aquest dimarts 14 de novembre membres de l'empresa ja s'han concentrat a la plaça Sant Jaume per reclamar una millora de les condicions econòmiques i laborals per als 155 treballadors de l'empresa. Segons el comunicat que ha publicat CGT Barcelona a les seves xarxes socials, els sindicats demanen un conveni de cinc anys que inclogui una pujada de salari generalitzat a tota la plantilla i la recuperació de l'antiguitat, entre altres demandes.

L'aturada ja s'ha vist reflectida a les estacions de Bicing de la ciutat, que algunes s'han quedat sense bicis des de primera hora del matí i no les han reposat. Com no hi haurà una distribució de bicicletes, algunes estacions quedaran desertes, com ha passat a les de la zona alta, i altres estaran plenes i sense cap alternativa per deixar el vehicle. El president del comitè d'empresa, Julio Moreno, va avançar a l'ACN que recomanaven als usuaris "buscar un transport alternatiu al Bicing" i va afegir que preveien que "les bicis s'aniran acumulant en determinades zones i no es podran aparcar, i en altres estacions no hi haurà cap bici per recollir".

A diferència de les vagues a altres transports com el metro o Rodalies, el Bicing no gaudirà de serveis mínims durant el període que duri la vaga, ja que no es considera un servei essencial per la ciutadania. A més del col·lapse de bicicletes, les que estiguin avariades tampoc es repararan per la falta de mecànics i tallers disponibles. Segons el comitè d'empresa, la vaga té un seguiment del 90%, el que significa que només uns 10 dels més de 150 treballadors són contraris a l'aturament.

NO T'HO PERDIS: Aquests són els nous senyals de Barcelona que obliguen a baixar de la bici o el patinet

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Tardor

    Últimes notícies

      Publicitat