Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Senyal bicis i patinets
Foto: Ajuntament de Barcelona

Aquests són els nous senyals de Barcelona que obliguen a baixar de la bici o el patinet

La nova mesura de circulació s'ha implantat a set punts de la ciutat i forma part de les actuacions del Pla Endreça

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona compta amb nous senyals que us obligaran a baixar de la bicicleta o el patinet i continuar una part del vostre trajecte a peu. L'Ajuntament ha iniciat la implantació de la nova mesura, que s'emmarca dins les actuacions previstes del Pla Endreça, i que té com a objectiu reduir els conflictes de convivència entre vianants i bicicletes i vehicles de mobilitat personal. Aquest dilluns 13 de novembre ja hi ha set punts de la ciutat on es poden veure els nous senyals, que es dirigeixen específicament als conductors d'aquests models de transport.

Com són els senyals?

Els nous senyals són rodons i de color blau i anuncien als usuaris de les bicicletes i també als dels vehicles de mobilitat personal l'obligació de baixar-hi i continuar a peu per la via senyalitzada. El departament de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona ha elaborat aquesta senyalització específica d'acord amb el senyal R-422, adreçat a bicicletes i elaborat per la DGT. El nou model s'incorporarà aviat al Reglament General de Circulació i al Manual de Senyalització de l'Ajuntament de Barcelona.

Senyal bicis i patinets
Foto: Ajuntament de Barcelona

On estan?

Els primers punts de la ciutat escollits per implantar aquest tipus de senyalització han estat: la plaça de Ferran Reyes 2-8; el carrer de Ferran Junoy-carrer de Sao Paulo; la Passarel·la de la Maquinista; a l'Avinguda Meridiana 276; i a l'Avinguda Meridiana 285, tots dins el districte de Sant Andreu. A més, també s'han instal·lat al carrer de les Agudes, 92, al districte de Nou Barris, i a la Gran Via Carles III- carrer de Sabino Arana, a les Corts.

Tots els punts ja disposaven d'algun tipus de prohibició de circulació a bicicletes, però s'ha volgut reforçar la indicació per les condicions de les vies. El nou indicatiu no restringeix el pas ni obliga a buscar un itinerari alternatiu, sinó que determina que l'usuari de bici o patinet ha de passar per aquell tram de via o de carrer baixant del seu vehicle. El Consistori vol implantar 30 senyals més abans de final d'any, tot i que encara s'estan concretant a quins punts de la ciutat són més necessaris.

NO T'HO PERDIS: Barcelona estrenarà un nou carril bici la primavera del 2024

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat