Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Autobús Moncloa Madrid EMT
EMT (©Shutterstock)

Així és el bus del futur gratis que ens agradaria tenir a Barcelona

Madrid implanta un autobús "a demanda" sense ruta fixa, amb trajectes personalitzats, reserva via app i gratis

Clara Martorell
Escrit per
Clara Martorell
Publicitat

El taxi és molt car i l'autobús molt lent, l'eterna discussió. És per això que Madrid ha llançat una iniciativa molt interessant: el 'EMT Smart Bus' o autobús "a demanda". L'autobús intel·ligent va ser una idea nascuda en plena pandèmia (el que confirma que de les crisis sempre surten oportunitats), amb la intenció d’escurçar temps i distàncies entre trajectes hospitalaris. 

L''smart bus' és com un autobús taxi en el qual són els usuaris els que dissenyen diàriament la ruta en funció de les seves necessitats. En el cas de Madrid hi ha només una condició: que l'inici o el final del trajecte siguin els hospitals Doce de Octubre (Usera) o Infanta Leonor (Vila de Vallecas). L'autobús comunica els dos centres sanitaris a través d'una xarxa de 73 parades coincidents de la línia EMT Madrid, per tant serà el mateix sistema el que indiqui a l'usuari quina parada és la més pròxima a la direcció introduïda a través de l’aplicació mòbil de manera gratuïta.

El cas de Barcelona

El més semblant a un 'smart bus' que tenim a Barcelona és l'autobús que es va implantar fa dos anys a Torre Baró, al districte de Nou Barris, per comunicar la part alta i baixa del barri. Aquest autobús, anomenat 'El Meu Bus', funciona d'una manera molt similar al 'EMT Smart Bus Madrid', els veïns del barri el sol·liciten anticipadament mitjançant una aplicació o trucant a un telèfon gratuït.

El bon funcionament del bus a demanda de Torre Baró ha empès a l’Ajuntament de Barcelona a plantejar-se aplicar aquest servei en altres punts de la ciutat. Encara no sabem ni on ni quan serà però algunes de les possibles ubicacions podrien ser Alarcón, Horta-Guinardó o Sarrià-Sant Gervasi. Esperem que, com a Madrid, a la ciutat comtal aviat puguem gaudir d'un smart bus que de ben segur ens facilitarà el dia a tots.

 

NO T'HO PERDIS: Com demanar la compensació dels tiquets de metro i bus

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat