Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bus 100% Elèctric
Foto: TMB

Així és el primer minibus 100% elèctric que ja circula per Barcelona

TMB aprofita l'agost per fer les proves d'un vehicle impulsat per complet per energies renovables

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Agost és un mes complicat per a la mobilitat a la ciutat, amb talls freqüent a les línies de metro. El bus sempre és una bona alternativa, més ara que sabem que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) està fent les proves del primer minibus 100% elèctric de la seva flota.

Si voleu estrenar-lo, us haureu de desplaçar fins al districte de Gràcia, en concret als carrers de la Salut per on circula en la Línia 116 que ha posat en servei el nou bus.

Bus 100% Elèctric
Foto: TMB

Com és el primer minibus 100% elèctric?

Segons especifica TMB, la carrosseria del nou vehicle té segell català, en concret de l'empresa INDCAR. Al ser completament elèctric comporta zero emissions, amb la consegüent millora de la contaminació en les zones que cobreix.

Entre les especificacions tècniques, el seu temps de càrrega és de 6,5 hores i la seva autonomia de 250 quilòmetres. Disposa d'espai per a cadira de rodes i incorpora el sistema Kneeling, per reduir l'alçada de l'accés.

Les proves es fan a l'agost justament per coincidir en una època de gran consum d'energia, amb el vehicle fent servir l'aire condicionat a ple rendiment. De moment no hi ha hagut cap incidència, per la qual cosa el futur sostenible dels busos a Barcelona té tot el camí al davant.

NO T'HO PERDIS: Així és la Barcelona del futur que ja guanya premis d'arquitectura

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat