Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així és la joia per reconèixer el treball dels sanitaris durant la pandèmia

Ja s'han fabricat 70.000 joies a tot el món que es repartiran a partir del 8 de novembre

Escrit per
Helena Morena
Publicitat

'Hand Medal Project' neix de la voluntat de Jimena Ríos i Iris Eichenberg, amigues i joieres, d'agrair tota la feina feta dels sanitaris durant la pandèmia de la Covid-19 amb una joia simbòlica artesanal. Les dues artistes van tenir aquesta idea en ple confinament i en cap moment van imaginar la repercussió que acabaria tenint a escala global. 

El disseny en forma de mà, molt senzill, però afectiu s'inspira en els exvots i pretén representar en una sola peça l'amor i el respecte cap a tots els membres de la comunitat mèdica. "Els exvots són diferents de qualsevol altra joia, són ofrenes per expressar la devoció i la gratitud, i això és el que volem que les nostres medalles expressin", confessen les creadores. 

El projecte consisteix en la col·laboració altruista de joiers per crear les medalles i posteriorment enviar-les als sanitaris, la qual cosa està prevista pel dia 8 de novembre. Actualment, ja hi ha més de 60 països dels cinc continents i 3.000 professionals del sector de la joieria involucrats. 

Medalla
Foto: Hand Medal Project

Com funciona? 

Qualsevol joier de manera voluntària pot realitzar el nombre de medalles que desitgi amb un missatge inscrit: "gràcies". De tota manera, per tal de garantir un disseny altruista les fundadores del projecte van crear una plantilla fàcil de reproduir per a tothom. 

Un cop la joia ha estat polida i acabada, entra en joc la figura del 'Hand Keeper', qui s'encarrega de recol·lectar totes les medalles i distribuir-les als 'Hand Givers', els escollits per entregar-les als professionals de la Salut. A Barcelona, Grego García d'Amaranto Joies és una de les 'Hand Keepers' responsables de rebre les peces ultimades i guardar-les fins al moment de l'enviament. 

Entrega de la medalla
Foto: MaxiRios

La joiera barcelonina Trinidad Contreras també ha participat en el projecte "Hand Medal" i es mostra orgullosa de la unió entre els professionals del sector. Tanmateix, també admet que la iniciativa només ha tingut repercussió entre els companys d'ofici. "En el món de les joies ha tingut molt èxit, però no ha anat més enllà, als ciutadans", afirma Contreras. 

I un cop arriba als sanitaris? 

Després d'un llarg viatge, els últims en rebre la medalla són els grans homenatjats de la iniciativa: els sanitaris. Però això no acaba aquí, la gran sorpresa és la possibilitat de rastrejar i identificar el dissenyador de la joia, facilitant una relació més pròxima entre professionals. 

Es tracta d'un projecte molt ambiciós que requereix la cooperació de moltes persones per poder tirar-ho endavant. Però parteix d'una mateixa base, el reconeixement a tots els sanitaris que han estat a primera fila i han lluitat incansablement per salvar totes les vides. 

Hand Medal Project
Foto: MaxiRios

NO T'HO PERDIS: Barcelona estrena un gran mural dedicat als sanitaris

Últimes notícies

    Publicitat