Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona estrena un gran mural dedicat als sanitaris

Un homenatge en forma de mural de 60 m de llarg que firma l'artista nord-americà Philip Stanton

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

No hi ha homenatges ni actes simbòlics suficients per agrair tot el que han fet els professionals sanitaris durant les setmanes més dures de la pandèmia. L'exposició diària a un virus letal en unes condicions molts cops precàries els ha transformat en els autèntics herois d'un 2020 que tenim ganes que passi de pressa. Per no oblidar el valor d'aquests professionals TMB, amb la col·laboració de Titanlux i l'Escola EINA, va encarregar a l'artista Philip Stanton un mural-homenatge als professionals de la sanitat. Després de setmanes de treball, l'obra colorista i plena de llocs reconeixibles de la ciutat, ja llueix al vestíbul de l'estació de metro Guinardó-Hospital de Sant Pau (L4).

Mural dedicat als sanitaris al vestibul del metro Guinardó-Hospital de Sant Pau
Mural dedicat als sanitaris al vestibul del metro Guinardó-Hospital de Sant PauFOTO: Time Out Barcelona

Inspirat en Matisse i ple de positivismes

L'artista nord-america establert a la capital ha volgut fugir del pessimisme dels últims mesos i, tot i ser un homenatge i un record a uns moments durs, el mural "és un cant a l’esperança, al positivisme i a la felicitat". En ell s'hi poden reconèixer monuments, racons i centres hospitalaris de la ciutat, a la vegada que aquests conviuen entre formes simbòliques que evoquen la natura. La peça, que es va començar el passat 25 de juny, també recorda les formes oníriques i sinuoses del mestre Henri Matisse, font d'inspiració per Stanton.

El mural encara no té títol, ja que es decidirà entre totes les propostes que els usuaris de TMB hagin enviat a través del concurs que es va posar en marxa a principis de juliol a les xarxes socials.

Mural dedicat als sanitaris al vestibul del metro Guinardó-Hospital de Sant Pau
Mural dedicat als sanitaris al vestibul del metro Guinardó-Hospital de Sant PauFOTO: Time Out Barcelona

NO T'HO PERDIS: Així quedarà el nou Port Olímpic sense discoteques i més zones verdes

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva 

Últimes notícies

    Publicitat