Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així és la primera foto que ha captat el Perseverance a Mart

La NASA aconsegueix culminar amb èxit la missió de fer arribar a Mart un robot de tecnologia molt sofisticada

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

S'han viscut mesos de tensió i 7 minuts, els de l'aterratge, de verdader infart però finalment la NASA s'apunta un altre èxit inèdit en el seu llarg historial de missions a l'espai. Fa 9 anys, al 2012, la NASA anunciava la primera missió que permetria aterrar un robot sobre la superfície de Mart, recol·lectar material i trobar, si es dóna el cas, mostres de l'antiga habitabilitat del planeta vermell. Els científics confien que la presència i la feina que té al davant el Perseverance demostrarà l'existència de formes de vida microbiana d'un passat molt remot.

La sonda espacial, després de 9 mesos de viatge per l'espai i 480 milions de kilòmetres, no solament ha sobreviscut sencera sinó que ha superat els maleïts "7 minuts de la mort", el període més arriscat de descens en l'atmosfera on la màquina agafa es torna totalment autònoma. Aquest moment ha arribat a les 21.48 (hora espanyola) i ha sigut el moment que tot l'equip de la NASA ha esclatat en felicitacions i alegria. La mateixa màquina compta amb un perfil de Twitter, plataforma on ha publicat la primera imatge que ha captat només aterrar i l'ha acompanyat de la següent frase: "Hola món, la meva primera imatge a la meva casa per sempre". 

La NASA ha emès en tot moment l'aterratge del Perseverance i a Barcelona s'ha viscut amb especial atenció i emoció des de l'auditori del CCCB que, per cert, inaugura la setmana que ve l'exposicó 'Mart: El mirall vermell'. Podeu recuperar la retransmissió comentada del CCCB en la seva web.

NO T'HO PERDIS: LG crea una mascareta electrònica connectada al mòbil i amb sistema antibaf

Últimes notícies

    Publicitat