Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Superilla Parlament
Foto: Maria Dias

Així és la superilla del carrer Parlament que divideix els veïns

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

La previsió era finalitzar els treballs al maig. Després se'n va parlar de juliol. Però finalment les tanques de l'obra han desaparegut d'un dia per l'altre i els veïns han començat a ocupar l'espai de la nova superilla del carrer Parlament amb Comte Borrell, una ampliació de la zona ja oberta als voltants del nou Mercat de Sant Antoni que té l'objectiu de pacificar el trànsit i crear nous espais lúdics per als vianants, amb l'objectiu final de guanyar per a usos recreatius unes 2,6 hectàrees en total.

El tram és la primera remodelació d'aquest tipus que es fa al centre de la ciutat després de la polèmica estrena de la superilla del Poblenou. A la nova i preuada cruïlla de Parlament tot just s'acaben de col·locar les últimes plantes i encara no hi hagut cap inauguració oficial. Des de l'Ajuntament confirmen que tot i que ja es pot utilitzar la zona de Parlament encara queden alguns detalls per acabar abans de donar les obres per finalitzades. Altres trams dels carrer Comte Borrell encara mantenen les tanques d'obres.

Foto: Mria Dias

Així que aquests dies les noves zones de joc per a la canalla conviuen amb els repartidors que no tenen clar on trobar les zones de càrrega i descàrrega. Els veïns –com va passar en un primer moment al Poblenou– estan dividits entre qui ho veuen com un avenç i altres que ara només hi troben incomoditats.

A simple vista, la zona ara sembla parc amb tot de bancs per a la gent i vegetació espargida per diferents racons. Un senyal adverteix els conductors que aquella zona és prioritària per als vianants, i la part central de l'encreuament entre Parlament i Comte Borrell sembla una gran àgora. Sorprèn veure com la ciutadania ha fet seu tan ràpidament l'espai públic, fins i tot traient protagonisme a les terrasses dels bars que als últims temps han conquerit terreny als comerços tradicionals d'una zona en plena transformació.


Nit i dia, també en les opinions

Arribem a mitja tarda, mentre cau la nit. Els bancs i els espais per seure estan plens de gent de tota mena. Els nens corren, i la gent que no pot o no vol consumir en les terrasses dels locals ara pot seure a prendre la fresca amb una beguda. Hi ha gent que fins i tot ha baixat la carmanyola per recuperar el vell costum de sopar al carrer. "El barri ha guanyat aquest espai als cotxes", ens comenta una veïna que llegeix un llibre recolzada en una cantonada, "amb prou feina tinc lloc i llum al meu pis, per tant estic encantada amb aquesta nova zona". Un altre veí que vigila uns nens que juguen despreocupat ens comenta "millor persones que cotxes".

Foto: Maria Dias

Al matí tornem a fer la ronda. Preguntem sobre la superilla al Bar la Cañiza de Parlament, ple de treballadors que esmorzen a primera hora. L'encarregat es mostra descontent: "esperem que no serveixi perquè els del 'botellón' campin sense control. Cada matí m'he trobat la vorera plena d'ampolles". Abans de sortir del bar, Domingo Casas ens atura, vol dir la seva, treballa a una joieria pròxima i es queixa del descontrol, "els repartidors no saben on han d'aparcar, els veïns ocupen les zones de càrrega i descàrrega perquè no tenen cap altra opció". De moment, ens diuen, la policia no actua.


Una estrena un pèl caòtica

Preguntem pel suposat caos a una agent de trànsit de BSM que encara no té clara la senyalització d'estacionament que ha de regir a la zona: "de moment moltes queixes i una mica de descontrol". Queixes com la dels propietaris d'una matalasseria de la cantonada amb Viladomat, "així no podem treballar, no podem aturar els vehicles". Ivonne, propietària de la mítica orxateria Sirvent de Parlament, es queixa també: "ara els clients que venien a comprar en cotxe no es poden aturar".

FOTO: Maria Dias

Però no tot el comerç ho veu negre. A la Llibreria Calders es mostren optimistes, "sempre que desapareguin cotxes és positiu, perquè això voldrà dir que hi haurà més gent passejant". Divisió d'opinions que resumeix perfectament l'opinió d'un habitant de Poblenou, "al principi tothom es queixava també però ara hi ha una enorme acceptació al barri". Ho veurem.

NO T'HO PERDIS: les botigues més maques de Sant Antoni

Últimes notícies

    Publicitat