[title]
El dilluns 28 d’abril, el país es va quedar a les fosques amb una apagada que també va afectar altres països com Portugal. Malgrat que la llum no va marxar més de dotze hores, van ser més que suficients per convertir l’aturada en un moment inoblidable.
Sense llum ni cobertura, els carrers es van omplir de gent i, malgrat que els nervis van ser els protagonistes en molts moments, també ho van ser la música, el bon temps i la solidaritat. Ara, per no oblidar la reacció de la gent durant l’apagada, una gelateria del Poblenou ha convertit els records en un gust de les postres italianes.
La gelateria Mamá Heladera –la primera neurogelateria del món– ha inclòs en el seu taulell un nou gelat que s’anomena Apagón. “La nostra intenció era fer un regalet a tots els clients que es van bolcar per ajudar-nos quan va marxar la llum” explica la gelatera Irene Iborra a Time Out Barcelona.
Per agrair la solidaritat als clients, l’endemà la Irene va crear un gelat elaborat amb crema d’avellana i festuc, amb una salsa amb els mateixos dos ingredients i xocolata. El procés d’elaboració del gust, però, ha estat una mica diferent de com ho fan habitualment.
“Nosaltres fem els gelats sempre basant-nos en la història de les persones”, explica la Irene. En aquest cas, però, “hem prioritzat els gustos que més agraden als nostres clients per crear un nou gelat en forma de gratitud cap a ells (...) tenim els millors clients del món”, conclou.
Gràcies a la creació de la gelateria, tothom que hi vagi podrà associar el moment de comunitat que es va viure al barri a un gust i tastar-lo els cops que vulguin, perquè la Irene assegura que, davant la bona rebuda, “haurem de deixar-lo aquí per sempre”.