Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Radar Covid: l'aplicació que rastreja infectats
FOTO: ShutterstockRadar Covid: l'aplicació que rastreja infectats

Així funciona l'aplicació que et permetrà detectar els contagis del teu voltant

Es diu Radar Covid, no estarà operativa 100% fins al setembre però ja és de les aplicacions més descarregades del mercat

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

És un fet que vivim en l'era de les aplicacions, en tenim per fer gimnàs a casa, per mesurar una taula, per saber quina cançó sona a la ràdio o per lligar. La nostra vida, la terrenal, té una versió per a tot en format 'app'. Així doncs, la crisi sanitària més important de l'últim segle no podia afectar-nos de tal manera sense tenir la seva aplicació tecnològica al palmell de la mà. Des que el coronavirus està a les nostres vides han inventat diferents aplicacions però sembla que cap tan efectiva i desenvolupada com la que ha encarregat el Govern espanyol i que es pot descarregar des del passat dilluns 10 d'agost. Per fi l'anunciada aplicació s'activa a Catalunya, l'última comunitat autònoma que encara no tenia disponible una eina que pretén detectar més contactes amb covid-19 que un rastrejador. Es calcula que si se l'arriba a descarregar entre un 20% de la població, es pot arribar a detectar un 30% més de contactes.

El doble d'eficaç que els rastrejos manuals

El Govern espanyol va anunciar a finals de juny que  iniciava una prova pilot a l'illa de la Gomera (Canàries) de l'aplicació oficial de rastreig. Un mes després d'aquell important primer pas ja s'han obtingut els resultats: l'app funciona, és efectiva, compleix amb l'objectiu de rastrejar i, el que és més important, ho fa millor que els rastrejadors manuals amb una mitja de 6,4 contactes per cada contagiat (els manuals n'obtenen una mitja de 3,5). La simulació va exigir la mobilització de 300 tècnics a l'illa canària per simular l'expansió del virus i verificar la seva funcionalitat.

adar Covid: l'aplicació que rastreja infectats
adar Covid: l'aplicació que rastreja infectatsFOTO: Radar Covid

Com funciona Radar Covid?

Funciona en tots els sistemes operatius d''smartphones', el seu ús és en tot moment voluntari i, sobretot, anònim: no exigeix cap mena de dada de l'usuari ni noms ni informació addicional. A més utilitza un procediment descentralitzat, és a dir, la informació s'emmagatzema en el dispositiu i no en el servidor. Un dels mínims que demana el sistema és tenir obert el Bluetooth en tot moment per poder detectar les persones que han estat a una distància mínima de 2 mestres de l'usuari.

Si un usuari ha estat en contacte amb un positiu, l'aplicació envia una notificació anònima als seus contactes amb les instruccions que cal que prengui. Segons els experts es tracta d'una aplicació intuïtiva i fàcil d'utilitzar. Haurem d'esperar al setembre per descobrir l'efectivitat d'una app que podria estalviar molts rebrots de cara a la tardor.

NO T'HO PERDIS: La mascareta de tela que neutralitza la Covid-19 ja es ven als supermercats de Catalunya

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat