Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Així funciona l'aplicació que et permetrà detectar els contagis del teu voltant
Radar Covid: l'aplicació que rastreja infectats
FOTO: Shutterstock Radar Covid: l'aplicació que rastreja infectats

Així funciona l'aplicació que et permetrà detectar els contagis del teu voltant

Es diu Radar Covid, no estarà operativa 100% fins al setembre però ja és de les aplicacions més descarregades del mercat

Advertising

És un fet que vivim en l'era de les aplicacions, en tenim per fer gimnàs a casa, per mesurar una taula, per saber quina cançó sona a la ràdio o per lligar. La nostra vida, la terrenal, té una versió per a tot en format 'app'. Així doncs, la crisi sanitària més important de l'últim segle no podia afectar-nos de tal manera sense tenir la seva aplicació tecnològica al palmell de la mà. Des que el coronavirus està a les nostres vides han inventat diferents aplicacions però sembla que cap tan efectiva i desenvolupada com la que ha encarregat el Govern espanyol i que es pot descarregar des del passat dilluns 10 d'agost.

Arriba el Radar Covid, l'eina de rastreig de contactes que permet localitzar els mòbils de les persones que podrien estar infectades. Aplicacions similars ja s'utilitzen com a complement i assistència dels mateixos rastrejadors però aquesta vol arribar a tothom de forma generalitzada i gratuïta. Es calcula que si se l'arriba a descarregar entre un 20% de la població, es pot arribar a detectar un 30% més de contactes.

 

adar Covid: l'aplicació que rastreja infectats

 

adar Covid: l'aplicació que rastreja infectatsFOTO: Radar Covid

 

El doble d'eficaç que els rastrejos manuals

El Govern espanyol va anunciar a finals de juny que  iniciava una prova pilot a l'illa de la Gomera (Canàries) de l'aplicació oficial de rastreig. Un mes després d'aquell important primer pas ja s'han obtingut els resultats: l'app funciona, és efectiva, compleix amb l'objectiu de rastrejar i, el que és més important, ho fa millor que els rastrejadors manuals amb una mitja de 6,4 contactes per cada contagiat (els manuals n'obtenen una mitja de 3,5). La simulació va exigir la mobilització de 300 tècnics a l'illa canària per simular l'expansió del virus i verificar la seva funcionalitat.

L'executiu espanyol calcula tenir 100% operativa l'aplicació a partir del 15 de setembre.

 

adar Covid: l'aplicació que rastreja infectats

 

adar Covid: l'aplicació que rastreja infectatsFOTO: Radar Covid

 

 

 

Com funcionarà Radar Covid?

Funcionarà en tots els sistemes operatius d''smartphones', el seu ús serà en tot moment voluntari i, sobretot, anònim: no exigeix cap mena de dada de l'usuari ni noms ni informació addicional. A més utilitza un procediment descentralitzat, és a dir, la informació s'emmagatzemen en el dispositiu i no en el servidor. Un dels mínims que demana el sistema és tenir obert el Bluetooth en tot moment per poder detectar les persones que han estat a una distància mínima de 2 mestres de l'usuari.

Si un usuari ha estat en contacte amb un positiu, l'aplicació enviarà una notificació anònima als seus contactes amb les instruccions que cal que prengui. Segons els experts es tracta d'una aplicació intuïtiva i fàcil d'utilitzar. Haurem d'esperar al setembre per descobrir l'efectivitat d'una app que podria estalviar molts rebrots de cara a la tardor.

 

NO T'HO PERDIS: La mascareta de tela que neutralitza la Covid-19 ja es ven als supermercats de Catalunya

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time Out Pocket interactiva

 

 

Share the story
Últimes notícies
    Advertising