Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Macropou la Sagrera
Foto: Lluís Sibils / ACN

Així serà el centre de dades de 10.600 m² que es planeja construir a la Sagrera

El projecte seria totalment compatible amb altres usos del sòl que ja eren previstos

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Barcelona estudia construir un centre de processament de dades (CPD) al subsol de La Sagrera. Així ho ha anunciat l’Ajuntament, qui, en conveni col·laboratiu amb la Generalitat, treballa per explorar la possibilitat que es construeixi aquest espai de fins a 10.600 m² a la zona del macropou d’atac per a les obres al voltant de les línies L9 i L10 del metro. D’aquesta manera, s’abaratirien els costos de l’operació de manera significant, ja que l’equipament municipal Camp del Ferro 2 –el que l’acolliria al subsol– ja està construït.

Macropou la Sagrera
Foto: Lluís Sibils / ACN

Una altra oportunitat avantatjosa del projecte, segons ha assenyalat el consistori, és que la Xarxa Districlima que hi ha a la zona aportaria el valor afegit per fer una gestió eficient de l’energia, tenint en compte que la instal·lació del CPD tindria un consum elevat. En aquest sentit, també s’ha apuntat que les galeries de serveis que hi ha a la zona i les proximitats de la subestació elèctrica de La Sagrera simplificarien igualment la gestió del Centre. Altrament, l’Ajuntament ha valorat que el CPD podria jugar un paper important en el projecte d’aterratge a la zona del Besòs d’un cable submarí de telecomunicacions provinents de l’est del Mediterrani. 

Per tot això, i per fer-ho realitat, les dues administracions públiques han acordat un termini de dotze mesos per estudiar de manera col·laborativa què caldria per tirar endavant el projecte. Doncs, si bé ja s’han fet estudis preliminars, encara queden per fer anàlisis jurídiques, tècniques, de consultes amb el sector o de règim d’explotació de la infraestructura, entre d’altres.

Estudis preliminars

Els primers treballs de camp que s’han fet respecte a aquest centre de processament de dades apunten que podria tenir una dimensió de 10.600 m² dividit en dues plantes i una potència d’entre 12 i 15 megawatts, el que el convertiria en un dels centres més grans que hi ha a Barcelona i al conjunt de Catalunya. A més, s’estima que prop d’un 20% de les instal·lacions es reservarien per a les mateixes administracions públiques (2% per l’Ajuntament i la resta per la Generalitat).

Els estudis preliminars també han conclòs que, com que el Centre s’ubicaria al subsol en una zona ja construïda, el seu emplaçament seria totalment compatible amb altres usos del sòl que ja eren previstos, com per exemple el camp de futbol que s’ubicarà a la superfície, i tampoc suposaran cap retard a les obres pendents de la zona

Estudis preliminars centre de dades
Ajuntament de BarcelonaEstudis preliminars centre de dades

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat