Cia Periferia, 'Núvol Núvol' I Foto: Rafa Marquez
Cia Periferia, 'Núvol Núvol' I Foto: Rafa Marquez
Cia Periferia, 'Núvol Núvol' I Foto: Rafa Marquez

Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Activitats gratuïtes per fer a Barcelona: concerts, exposicions, tallers i altres propostes que pots fer sense pagar

Eugènia Güell
Publicitat

Què podeu fer gratis avui a Barcelona? Moltes coses. A la ciutat hi ha un munt d'activitats gratuïtes, propostes culturals molt interessants que no necessiten grans quantitats de calés. De fet, tenim obres de teatre, museusexposicions gratis, concerts, mercats i encara moltes altres propostes que no costen ni un cèntim. Us fem una tria d'activitats perquè les gaudiu sense treure el moneder. 

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Fes clic aquí si vols més informació sobre els nostres estàndards editorials i les nostres directrius ètiques per crear aquest contingut.

Time Out Market Barcelona
  • Què fer
  • El Gòtic

Time Out Market és un concepte únic que té l'objectiu de celebrar els sabors més autèntics i reunir el millor menjar i cuiners d'una ciutat sota un mateix sostre. El trobareu a la terrassa-mirador del Maremàgnum, en un espai de 5.250 metres quadrats que acull una acurada selecció de 14 xefs, un restaurant de servei complet i quatre bars: dos d'ells a l'aire lliure, amb vistes espectaculars al mar i la ciutat. Cal esmentar que un dels bars és a càrrec de Paradiso, una de les millors cocteleries del món. A més d'aquesta impressionant conjunció de grans cuiners i plats deliciosos, al centre del mercat hi ha un escenari amb una visió de 360º, que ofereix una programació de cultura i espectacles a càrrec de la redacció de Time Out Barcelona. I una altra bona notícia: està obert 364 dies l'any, de 10 del matí a les 12 de la matinada (fins a la 1 en el cas del Paradiso).

Coses per fer gratis a Barcelona

  • Beure

Barcelona és una ciutat referent en l’àmbit mundial per prendre bons còctels, i ara en podreu tastar un dels millors completament gratis. Florería, la millor cocteleria argentina del món, segons la llista dels World’s Best Bars del 2023, ha anunciat que per celebrar el seu segon aniversari a Barcelona i agrair als barcelonins l’acollida i connectar-hi, convidarà a tothom al seu primer còctel amb ells. 

Des de l’1 de maig –i durant tot el mes– Florería regalarà un còctel a tots els clients que s’apropin al local que tenen al costat de l’estació de França, al número 19 de l’avinguda Marquès de l’Argentera. Per aconseguir la vostra beguda de franc, només haureu de mostrar el vostre DNI per demostrar que el codi postal correspon a un barri de Barcelona. Un cop comprovat, podreu escollir un dels 50 còctels –amb alcohol i sense– de la carta de Florería.

  • Art
  • El Raval

El Virreina Centre de la Imatge acull, del 8 de febrer a l’11 de maig de 2025, l’exposició I després de Le Corbusier? Michel Ragon, dedicada a les relacions entre Michel Ragon (Marsella, 1924 - Suresnes, 2020), un dels crítics d’art i arquitectura més influents de la segona meitat del segle XX, i el Grup Internacional d’Arquitectura Prospectiva (GIAP), fundat el 1965 a París per joves arquitectes com Yona Friedman, Paul Maymont, Ionel Schein, Nicolas Schöffer, Walter Jonas i Georges Patrix.

Publicitat
  • Viatge
  • Transports i viatges

Després de mesos en què els preus del transport públic no paraven de variar, a finals del mes de febrer es van anunciar les noves tarifes de Rodalies. El secretari de Mobilitat i Infraestructures, Manel Nadal, va confirmar que, com s’havia previst, els abonaments per viatjar amb Rodalies deixaran de ser gratuïts, i s’establirà una tarifa estàndard de 20 euros a partir del juliol. 

Fins que arribi aquesta data, però, els usuaris podran continuar viatjant de franc amb Rodalies i Mitjana Distància; això sí, cal que sol·licitin l’abonament pertinent. Renfe ha anunciat que tothom qui vulgui fer ús dels serveis, ja pot adquirir l’abonament gratuït per als pròxims mesos de maig i juny a través del web de Renfe i de la seva aplicació. A més, els usuaris també podran adquirir els abonaments d’Avant amb un descompte de fins al 50%. 

Si trieu fer-ho a través de l’aplicació, cal que introduïu les vostres dades i es generarà un codi QR que haureu de descarregar-vos al vostre mòbil i que podreu utilitzar per entrar a totes les estacions. Si ho preferiu, també podreu sol·licitar-lo a les taquilles de Renfe i a les màquines d’autovenda que hi ha a totes les estacions de Rodalies i Mitjana Distància.

  • Música
  • Música

Amb l'objectiu de "sensibilitzar el públic sobre les virtuts del jazz com a eina educativa i com a motor per a la pau, la unitat, el diàleg i el reforç de la cooperació entre pobles", les Nacions Unides van declarar el 30 d'abril com el Dia Internacional del Jazz. I és pels volts d'aquesta data que Barcelona acollirà per tercer any consecutiu una marató de deu hores de concerts gratuïts i oberts a tothom. 

Serà diumenge 4 de maig, des de les 12 del migdia fins a les 22 h, al tram del Passeig de Gràcia que va de Gran Via a plaça de Catalunya i amb un cartell de luxe que inclou artistes de primera líniea, internacionals i locals, com la Sant Andreu Reunion Band, Lucia Fumero, Andrea Motis, Cucurucho Valdés i membres de Snarky Puppy.

Publicitat
  • Cine
  • Infantil
  • El Raval

El CCCB continua amb el seu programa Cinema 3/99, una iniciativa que ofereix cinema familiar amb una selecció de vuit curtmetratges. Els dies 1 o 2 de març, 12 i 13 d'abril i 3 i 4 de maig, el CCCB presenta El bosc encantat, una col·lecció de deu films que ens endinsen en la profunditat del bosc i els seus misteris.

Els curtmetratges inclosos en aquesta edició són obres de reconeguts cineastes internacionals com Jonathan Schwartz, Dóra Keresztes, Alisi Telegut, Xiana do Teixeiro, Anu-Laura Tuttelberg, Ute Aurand, Detel Aurand, Evelyn Lambart i Zdeněk Miler. En aquests films aprendrem sobre l'equilibri dels ecosistemes i la biodiversitat, com podem enfortir el nostre vincle amb la natura i com ho feien les cultures ancestrals.

  • Art

Barcelona té una gran tradició literària. Ha estat font d'inspiració per a molts llibres i, alhora, els llibres també l’inspiren, deixant una forta empremta a la ciutat. S'escriuen, es compren i generen intensos debats que comencen a les llibreries i arriben a grans esdeveniments com el dia de Sant Jordi. El festival En altres paraules és un d'ells i té lloc del 6 al 27 de maig al CaixaForum.

L'esdeveniment va més enllà: estableix ponts amb la música i les arts vives per tal de comprendre tot allò que les paraules no poden explicar. Una experiència artísticament molt nutritiva, que organitza trobades tan divertides com vermuts poètics, espectacles musicals, estrenes teatrals, xerrades amb personalitats o activitats familiars.

Publicitat
  • Música
  • Clàssica i òpera
  • Ciutat Vella

Els primers diumenges de mes, entre octubre i juliol, el Palau de la Generalitat acull una proposta dins la temporada de Concerts de Carilló, a càrrec d'Anna Maria Reverté, carillonista titular del Palau. En aquesta ocasió, comptarà amb la presència de la mezzosoprano Montserrat Bertral per oferir un programa que s'ha titulat 'Les Nuites d'Été. La mélodie francesa i l'art de la suggestió', que inclou peces de Massenet, Berlioz, Satie, Fauré, Debussy i Poulenc. L'entrada és lliure però cal fer la reserva de les invitacions a través de la pàgina web presidencia.gencat.cat/carillo o bé trucant al 012.

  • Art
  • Digital i interactiu

El museu de Disseny Hub de Barcelona (DHUB) presenta del 8 al 10 de maig el festival internacional de creativitat, la IA, l'art i el disseny digital OFFF Barcelona, que enguany bufa 25 espelmes.

Durant aquest cap de setmana, la ciutat acull 70 ponents vinculats a l'àmbit de la creativitat, el disseny, l'art visual i la cultura digital, i ofereix conferències, tallers, classes magistrals i activitats dirigides especialment als creadors, però obertes per tothom que hi vulgui participar. Alguns dels noms més destacats entre el llistat d'artistes són: Anna Ginsburg, Boldtron, Brosmind, DixonBaxi, Domestic Data Streamers, FIELD, Ines Alpha, Marina Willer, Marshmallow Laser Feast, Mat Voyce, Natalie van Sasse van Ysselt, Niceaunties, Paul Trillo, Samar Maakaroun, Territory Studio. A més, hi participen estudis de creació de diferents disciplines: 3D, direcció d'art, branding i estratègia, comunicació, disseny gràfic, art digital, il·lustració, papelcraft, fotografia, vídeo, impressió i gràfiques en moviment. 

Publicitat
  • Música
  • Festival de música
  • Sant Martí

Més enllà de les jornades de pagament, el Primavera Sound 2025 torna a omplir Barcelona amb una programació de concerts gratuïts. El 4 de juny, el Parc del Fòrum acollirà la tradicional jornada inaugural, d’accés lliure però amb reserva prèvia, amb un cartell de luxe encapçalat per Caribou, el projecte electrònic de Dan Snaith que promet una experiència sonora hipnòtica i envoltant. L’acompanyarà La Casa Azul, que transformarà l’escenari en una festa de pop lluminós i melodies enganxoses.

  • Art
  • El Gòtic

L'exposició 'Dones de paraula', comissariada per Maria Garganté i disponible fins al 25 de maig de 2025 al Museu Frederic Marès, explora la reivindicació de la paraula des d'una perspectiva femenina. Tot i que el llenguatge ha estat històricament dominat per homes, s'aprèn principalment de la mare, qui transmet la capacitat de comunicar, interpretar i mediar. L'exposició destaca com la paraula femenina ha estat sovint oculta, negada o desacreditada en la història, la literatura i els relats bíblics i mitològics.

La mostra es divideix en tres àmbits. La primera s'anomena 'Virtut o vici: el llegat de les dones lectores i escriptores', la segona, 'De santa Anna a Maria: la transmissió del coneixement matern', i la tercera, 'La paraula negada: l’ocultació i qüestionament de la veu femenina.' Protagonistes com Santa Teresa de Jesús, Santa Anna, Maria Magdalena o les sibil·les exemplifiquen l'apropiació de la paraula com a acte d'afirmació i llibertat. Es reivindica la necessitat d'una genealogia femenina que reconegui aquestes veus com a referents, posant en relleu el valor de l’ordre simbòlic matern i la resistència cultural de les dones a través de la paraula.

Amb un marc històric centrat en els segles XVI al XVIII, l'exposició traça vincles amb el món contemporani per visibilitzar la rellevància d’aquest llegat avui. Per aquest motiu, la selecció d'obres és diversa i sorprenent. Parteix de peces com una Immaculada Concepció de Luis Fernández de la Vega de la col·lecció del Museu Frederic Marès, per ensenyar-nos imatges úniques com petit dibuix de Picasso on l'artista va plasmar 'Santa Anna ensenyant a llegir la Verge', un autoretrat que Caterina Albert i Paradís (Víctor Català) va fer d'ella mateixa l'any 1890, dibuixos de la mística Josefa Tolrà i obres de les artistes contemporànies Eulàlia Valldosera i Kima Guitart. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat