Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mercat del Peix
Ajuntament de BarcelonaMercat del Peix

Així serà el Mercat del Peix, el nou centre de recerca i innovació de la Ciutadella

El complex d'investigació científica ocuparà uns 45.000 m² i tindrà 3 edificis i un gran aparcament

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Ja s’ha col·locat la primera pedra del Mercat del Peix, un complex de recerca a la Ciutadella que acollirà més de 1.200 investigadors i estarà plenament operatiu l’any 2026. Però, com serà aquest nou espai dedicat exclusivament a la investigació científica? 

Mercat del Peix
Ajuntament de BarcelonaMercat del Peix

El nou complex de recerca i innovació a la Ciutadella se situarà a la zona on antigament hi havia mercat, prop del Campus de la Ciutadella de la UPF i ocuparà uns 45.000 m², amb tres edificis i un pàrquing soterrat. La idea és que aquesta nova construcció el substitueixi espais i equipaments obsolets per convertir-se un dels grans nodes de coneixement científic, d’innovació de recerca i d’ensenyament superior d’Europa. Les investigacions que s’hi duran a terme estaran centrades en temes de biomedicina, biodiversitat i benestar planetari. 

Mercat del Peix
Ajuntament de BarcelonaMercat del Peix

El primer edifici del Mercat del Peix serà del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST). Els seus 24.700 metres quadrats acolliran uns 800 investigadors i una seixantena de grups de recerca. 

El segon edifici tindrà 7.300 metres quadrats i acollirà el Centre de Recerca i Innovació per al Benestar Planetari de la Universitat Pompeu Fabra. Serà un punt de trobada per a investigadors i s’hi duran projectes interdisciplinaris sobre salut planetària, ciència de dades, intel·ligència artificial, economia, governança del canvi climàtic, pèrdua de la biodiversitat, dret o governança global. 

Mercat del Peix
Ajuntament de BarcelonaMercat del Peix

Finalment, el tercer edifici tindrà 6.500 metres i acollirà la seu de l’Institut de Biologia Evolutiva, un centre de recerca mixt creat el 2008 per la UPF i el Consell Superior d’Investigacions Científiques.

A sota dels tres edificis, s’hi farà un aparcament de 7.000 metres quadrats que s’integrarà a la xarxa pública d’aparcaments i inclourà punts de càrrega elèctrica, serveis de lloguer de vehicles compartits, un espai segur per deixar-hi bicicletes i vehicles de mobilitat personal, així com punts de recollida de paqueteria accessibles per a la ciutadania.  

Mercat del Peix
Ajuntament de BarcelonaMercat del Peix

Com ha explicat l’alcaldessa Ada Colau, el Mercat del Peix forma part de la Ciutadella del Coneixement, “una iniciativa científica, cultural i urbanística que transformarà el parc i el seu entorn en un node de coneixement i recerca de referència al sud d’Europa”. La idea és que “la Ciutadella torni a respirar ciència, i que torni a ser un referent pel món científic, a Barcelona i a Europa”, en paraules de Janet Sanz, tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat. 

Mercat del Peix
Ajuntament de BarcelonaMercat del Peix

NO T'HO PERDIS: 13 coses que passaran a Barcelona el 2023

Llegeix el número de desembre i gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat