Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Ferran Adrià
Foto: IvánMorenoFerran Adrià

ElBulli1846 obrirà el juny del 2023

Ferran Adrià ens explica el futur l'equipament de Cala Montjoi, que obrirà al públic l'any 2023

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

El qui va ser el millor cuiner del món durant cinc anys consecutius acaba d'anunciar que ElBulli1846 obrirà portes el juny del 2023: cap al novembre del 2022 estarà acabat, i obrirà el mes de juny de l'any següent. Un museu dedicat a ElBulli ocuparà bona part d'ElBulli1846 (la nova encarnació del restaurant com a centre de creativitat interdisciplinari, dit així per la suma de tots els plats que van crear). 

El 2022 serà decisiu per a la museïtzació de l'abans restaurant. “El 30 de juliol del 2022 tindrem la museïtzació interior acabada. I diu que “el format és molt estrany: un restaurant que es transforma en una exposició. I més que resseguir la història cronològica d'ElBulli, explicarà la seva auditoria d’innovació i els processos creatius"

Hi haurà una part del museu dedicada a la participació del restaurant a la Documenta de Kassel el 2007 (un dels certàmens d'art contemporani més important del món) una altra amb totes les llibretes de creativitat que van fer servir per a les seves innovacions i una àrea centrada en el lligam entre la ciència i la cuina, també una altra basada en la relació d'ElBulli amb el Japó. El nou Elbulli tindrà un espai d'uns 4000 m2 que reproduirà la sala i la cuina del restaurant original. 

Amb aquest format tan singular, raona Adrià, "no ens podem permetre errors". Perquè de fet, espera que el futur museu a Cala Montjoi es converteixi en "una atracció turística de primera ordre. Perquè és un format únic al món: ElBulli en un parc natural. Però no volem milers de persones, sinó una experiència íntima de 200 o 300 persones al dia”. Tothom que vagi a menjar al Celler de Can Roca, per exemple, "passarà per aquí", creu.  

El Bulli1846
Foto: El Bulli1846El Bulli1846

Aquesta és una imatge del futur Elbulli1846: el museu ocuparà bona part de l'exterior de l'espai, i també una zona de la cuina, on també hi haurà l'equip de creativitat interdisciplinària: arquitectes, antropòlegs, historiadors, o periodistes que cooperen en diversos projectes d'intersecció de la seva disciplina amb la gastronomia. En la propera convocatòria, faran “un manual de buidatge de les receptes de llibres antics de cuina.

No hi haurà cap bar, només màquines de vènding!"

A l'antiga entrada del restaurant hi ha un cap de gos bulli que serà la sala de reunió i de pluja d'idees. L'antiga porta d'entrada, al final del recorregut, dóna pas a una rampa que condueix a la sortida. I no, no hi haurà ni bar ni restaurant. "Això ja sabem com acaba... Només hi haurà màquines de vènding, al Bulli1846", riu. Doncs ja sabeu: caldrà anar-hi amb la panxa plena!    

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona per Setmana Santa 

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

  

Últimes notícies

    Publicitat