Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així serà el nou interior d’illa enjardinat de l’Eixample

L'interior d'illa de la cruïlla Londres-Muntaner es transformarà en un espai verd obert al veïnat

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

L’interior d’illa que delimiten els carrers de Londres, Casanova, París i Muntaner es transformarà en una zona verda d’accés públic. Així ho ha decidit la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona, que ha aprovat un pla urbanístic per obrir a la ciutadania aquest espai d’uns 2.146 metres quadrats.

Interior d'Illa carrer Londres
Ajuntament de BarcelonaInterior d'Illa carrer Londres

 Aquest nou interior d’illa és el vuitè espai enjardinat que ha guanyat el districte de l’Eixample des de l’any 2015 i se sumarà als Jardins d’Anaïs Napoleón, Montserrat Figueras, Mª Assumpció Català i Poch, Agustí Centelles, l’Antic Cinema Urgell, l’Antic Cinema Novetats i l’Antic Cinema Niza, tots ells recuperats en els últims anys. En total, es preveu l’Eixample recuperi 46 interiors d’illes de cara al futur. 

Interior d'Illa carrer Londres
Ajuntament de BarcelonaInterior d'Illa carrer Londres

 La creació d’aquest espai verd és un pas important en el programa de recuperació d’interiors d’illa, ja que la cruïlla Londres-Muntaner no disposava de cap jardí públic a menys de 200 metres. L’interior d’illa serà cedit gratuïtament a l’Ajuntament i a canvi, es dotarà d’usos comercials i d’aparcament el subsòl i les plantes baixes. L’accés públic tindrà lloc pel passatge del número 86 del carrer de Londres i el celobert es dotarà d’elements de verd i mobiliari urbà pel gaudi veïnal.

Des de l’any 1986, l’Eixample treballa per recuperar els interiors d’illa que Ildefons Cerdà va dissenyar, i que han anat perdent el seu valor original. Els propers espais d’ús públic que el Districte preveu guanyar són l’interior de l’antiga seu de l’editorial Gustavo Gili i el de l’avinguda de Vilanova 3-11.

www.amacaestudio.com
Ajuntament de BarcelonaInterior d'Illa carrer Londres

 Aquest projecte és complementari a la creació de noves places i jardins, amb la Model i la plaça de les Glòries com a grans espais verds projectats, i al gran projecte de transformació Superilla Barcelona, que permetrà reduir el trànsit, millorar la vida de barri i fomentar el comerç de proximitat.

NO T'HO PERDIS: 10 parcs i jardins amb encant de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.  

Últimes notícies

    Publicitat