Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mercat de l'Abaceria
Foto: Ajuntament de Barcelona

Així serà el nou Mercat de l'Abaceria de Gràcia (i aquestes les afectacions mentre durin les obres)

L'equipament torna al seu emplaçament original amb 1.500 metres quadrats més d'espai públic amb vegetació

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

L'històric Mercat de l'Abaceria torna al seu emplaçament original. Al llarg d'aquesta setmana es donarà el tret de sortida de les obres que començaran el projecte de reforma del mercat, a l'espai delimitat per la Travessera de Gràcia i els carrers de Torrijos, Mare de Déu dels Desemparats i Puigmartí. El projecte està impulsat per l'Ajuntament de Barcelona, que ha treballat conjuntament amb els veïns de la zona i els comerciants del mercat i de l'entorn. La reforma farà que l'equipament guanyi 1.500 metres quadrats d'espais verds i públics, que era la petició principal del veïnat. 

Mercat de l'Abaceria
Foto: Ajuntament de Barcelona

El teixit associatiu del barri també guanyarà espai, uns 6.000 metres quadrats on es duran a terme diverses activitats. Alguns dels canvis que es faran per aconseguir augmentar l'espai serà la instal·lació d'un nou accés, encara no existent, a la façana del carrer Torrijos. Això crearà un vestíbul ampli per fer altres activitats temporals, una millora que convertirà el mercat en un espai pel qual la ciutadania podrà travessar i passejar.

L'objectiu d'oferir productes de proximitat i de qualitat i mantenir els petits comerços i els seus llocs de treball continua com a prioritat, però a més, el nou equipament funcionarà com a punt de trobada veïnal i tindrà un ús multifuncional pel teixit associatiu de la zona. Per poder gaudir-ne, però, encara haureu d'esperar uns 24 mesos, que és el que es preveu que durin els treballs.

Afectacions per les obres

L'inici de la construcció obligarà a fer un canvi de sentit de la Travessera de Gràcia, entre el carrer del Torrent de l'Olla i el carrer Roger de Flor. Per gestionar el pas de les persones, s'instal·laran un semàfor i un gual de vianants a la cruïlla de Torrent de l'Olla amb el carrer Penedès/Puigmartí. A més, el sentit del carrer de Ciudad Real també variarà, entre la Travessera de Gràcia i el carrer de Ramón y Cajal.

Pel que fa al transport públic, els treballs afectaran el recorregut del bus 114 i, puntualment, també el del 39. Per fer la zona més accessible per les bicicletes, també s'allargarà el carril bici bidireccional de la Travessera de Gràcia fins al carrer de Montmany.

Com serà el nou mercat?

L'edifici del nou Mercat de l'Abaceria tindrà 14.350 metres quadrats repartits en un altell dividit en dues alçades, una planta baixa on hi haurà el mercat d'alimentació amb 55 establiments, i tres plantes subterrànies.

La rehabilitació integral de l'edifici també tindrà com a objectiu convertir-lo en un mercat sostenible, per aquest motiu, la coberta alternarà peces ceràmiques i panells fotovoltaics. Mitjançant aquesta tecnologia, es generarà energia sense sobrecobertes ni peces que siguin visualment agressives.

NO T'HO PERDIS: Time Out obrirà un gran mercat gastronòmic a Barcelona el 2024

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Tardor

    Últimes notícies

      Publicitat