Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així serà el nou parc de 21.000 m² que s’està construint a la Marina del Prat Vermell

Comencen les obres del parc de les Tretze Roses, que es vol convertir en un pulmó verd

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

S’està construint un nou gran parc a Barcelona. Durà el nom del parc de les Tretze Roses i es convertirà en un gran pulmó verd (21.000 metres quadrats!) del barri de la Marina del Prat Vermell, que actualment s’està urbanitzant al districte de Sants-Montjuïc. 

Aquesta gran plaça verda s’ubicarà entre els carrers de Pontils, Ulldecona, Cal Cisó, Ferro i Arnès. El nom l’han escollit els mateixos veïns de la zona en una consulta oberta, i fa referència al grup de tretze noies, algunes d’elles membres de les Joventuts Socialistes Unificades (JSU), afusellades pel règim franquista a Madrid el 5 d’agost de 1939. 

Parc de les Tretze Roses
Ajuntament de BarcelonaParc de les Tretze Roses

El parc comptarà amb diverses zones verdes, places i àrees de joc. Hi haurà dos prats principals: un de petit, destinat a l’estada i el joc, i un segon prat més gran definit per dos murs vegetals que farà de dipòsit de filtració de les aigües fluvials. El punt de trobada del parc serà una placeta central, que servirà de mirador d’aquests dos prats. 

Parc de les Tretze Roses
Ajuntament de BarcelonaParc de les Tretze Roses

A més, aquest nou gran pulmó verd de la ciutat tindrà dos grans jardins. Un farà pendent i estarà ple de vegetació diversa: espígol, romaní, margarides grogues i cirerers del Japó, entre altres plantes. L’altre jardí serà a la zona d’absorció d’aigües i tindrà la vegetació característica dels aiguamolls i les llacunes: hi haurà còdols de riu, tamarius i jocs. 

Pel que fa a les infraestructures, al nou parc s’hi instal·laran gronxadors, una tirolina i altres elements de fusta que senyalitzaran un recorregut circular per a curses. També hi haurà mobiliari urbà per afavorir l’estada dels veïns: 108 bancs, 76 cadires, aparcaments de bicicletes, fonts i elements d’il·luminació. A més, s’hi plantaran 220 arbres. 

Parc de les Tretze Roses
Ajuntament de BarcelonaParc de les Tretze Roses

El parc significa un impuls en la transformació de la zona de la Marina del Prat Vermell, on actualment s’hi està construint un nou barri que preveu acollir uns 28.000 habitants i 12.000 habitatges, generar entre 8.000 i 11.000 llocs de treball i dinamitzar un entorn de 75 hectàrees, equivalent a 40 illes de l’Eixample. S’hi invertirà uns 5,35 milions d’euros i es preveu que estigui finalitzat a l’estiu de 2023.

NO T'HO PERDIS: 10 jardins i espais verds amb encant de Barcelona

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat





Últimes notícies

    Publicitat