Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Parc Jardins de Sant Pau del Camp
Foto: Ajuntament de Barcelona

Així serà el nou parc de gairebé 1.000 metres quadrats del Raval

El projecte inclourà la construcció una nova zona infantil amb tobogans i àrees d'escalada, entre d'altres

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Si teniu canalla, segur que us passeu els dies pensant nous plans per gaudir en família i, tot i que a Barcelona hi ha una gran llista d'opcions, un que mai falla és anar al parc. Si fa uns dies vam anunciar que Barcelona va inaugurar un nou parc de 10.000 metres quadrats, ara en podreu afegir un altre a la llista. L'Ajuntament ha aprovat el projecte de millora dels Jardins de Sant Pau del Camp, al Raval, que actuarà sobre una superfície de 813 metres quadrats i inclourà tres nous espais d'estada i de joc.

El primer serà una nova zona de jocs infantils de 257 metres quadrats que es dividirà en tres àmbits, on destacarà l'àrea de pau, on les lletres de la paraula 'pau' s'inclouran en format gegant en acer i cadascuna tindrà una funció: la P serà l'escala per accedir a un tobogan, la A serà una retícula de cordes per escalar, i la U, un balancí. Els altres dos espais seran una zona amb un tobogan cilíndric i tancat i una altra en forma de piràmide amb parets d'escalada i desnivells.

Parc Jardins de Sant Pau del Camp
Foto: Ajuntament de Barcelona

La zona d'escena serà un altre dels espais del parc, on hi haurà una plataforma que funcionarà com una mena d'escenari a prop de la xemeneia que ja existeix als jardins, que van ser reformats fa un temps. La xemeneia formava part de la Fàbrica de teixits Nicolau Tours i Soler i l'Ajuntament li va atorgar el nivell de protecció C per conservar-la. A més de la nova plataforma, també es modificaran i eliminaran alguns parterres per donar pas a nous recorreguts i espais d'estada.

La darrera àrea que inclou el projecte de millora dels jardins és la zona de circuit. Aquest espai inclourà diversos recorreguts i un paviment amb una forma ondulada destinat al joc amb bicicletes i altres vehicles amb rodes i que també connectarà amb els jardins. L'Ajuntament destinarà 1.167.026,79 euros per a la reforma i, tot i que encara no hi ha dates oficials per a l'inici dels treballs, es preveu que comencin el mes de setembre per poder acabar abans de l'estiu de 2025.

Parc Jardins de Sant Pau del Camp
Foto: Ajuntament de Barcelona

Uns jardins amb polèmica darrere

Els Jardins de Sant Pau del Camp es van inaugurar l'any 1992 i, al llarg dels anys, han servit de refugi per a persones sense sostre i en situació de vulnerabilitat. L'any 2019, la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional va expulsar els "nens del carrer", un grup de nois que vivien a un centre de menors de la ciutat, però que, quan van complir 18 anys, van quedar-se al carrer sense cap sistema de protecció. Els joves van formar una mena de campament als jardins, un espai que les forces de seguretat van desallotjar i que la fundació Arrels va catalogar com "una vulneració dels drets de les persones sense llar".

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona a l'abril

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat