0 M'encanta
Guarda-ho

Què fer a Barcelona a l'abril

Exposicions, concerts, teatre, festes, activitats... Abril arriba carregat d'activitats interessants. No et perdis cap!

©Time Out

Exposicions, cicles de cine, activitats familiars, obres de teatre i dansa, concerts, música clàssica... i a la nit, les millors sessions de DJ i festes. Hi ha moltes coses per fer i veure a Barcelona durant aquest abril. Aquesta és l'agenda cultural de la ciutat!

Activitats a la ciutat

World Press Photo 2018

Barcelona és una de les primeres ciutats a acollir el World Press Photo 2018, exposició on es mostren les fotografies guanyadores del prestigiós premi de fotoperiodisme, i també és de les poques ciutats que exposen els treballs guanyadors del concurs de Narrativa Digital. La catorzena edició del World Press Photo s'instal·la al CCCB amb les 134 fotografies guanyadores i un programa d'activitats paral·leles i visites comentades per aprofundir l'experiència. Sota el lema #veureientendre, l'exposició mostra treballs majoritàriament inèdits al nostre país, oferint la possibilitat d'accedir a històries sense manipulacions, enriquint els diferents punts de vista sobre l'actualitat.

Llegir-ne més
CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona , El Raval Dissabte 28 abril 2018 - Diumenge 27 maig 2018

Van Van Market 2018

Tornen les caravanes gastronòmiques del Van Van Market, un dels mercats gastronòmades amb més èxit de la ciutat. Per la seva nova edició, s'instal·larà per primera vegada al Moll del Rellotge del port de Barcelona els dies 7 i 8 d'abril amb entrada gratuïta. Els visitants podran accedir a més, gràcies a la aliança amb la Confraria de pescador de la ciutat per promoure el coneixement i el consum dels peixos autòctons de la zona a visites guiades (amb reserva prèvia i amb el preu de 10 €) fetes pels mateixos pescadors de la confraria. El recorregut finalitzarà amb un tast gastronòmic d'espècies autòctones de la zona cuinat pels mateixos pescadors. El Van Van ocuparà el Moll del Rellotge amb el seu convoi de 15 foodtrucks i 10 cuines internacionals diferents.

Llegir-ne més
Ds Abr 28 - Dg Abr 29
Advertising

GIVE'ME 5: Supermarket

Nova edició de Give'me 5, un mercat que reuneix propostes vintage, segona mà, art, música i gastronomia a la Nau Bostik. Un altre dels plats forts del mercat és espai d'outlet. Tot el que trobareu aquí ho podreu adquirir per 5 euros o menys!

Llegir-ne més
Nau Bostik , La Sagrera Diumenge 13 maig 2018
Advertising

Els jardins del museu

Al llarg de la història, els artistes de disciplines diverses, pintura, escultura, música, cinema, literatura..., han trobat en els jardins reals, mítics o imaginats, font d’inspiració per a les seves creacions. D'aquí és d'on surt aquest itinerari temàtic per l'exposició permanent del Museu Frederic Marès amb una selecció de 17 peces amb iconografia del jardí que proposa descobrir jardins, paradisos perduts i retrobats a partir dels objectes i obres d’un dels museus de col·leccionisme més importants de la ciutat i que es pot visitar dins l'horari del Museu.

Llegir-ne més
Museu Frederic Marès , El Gòtic Fins al Diumenge 30 desembre 2018

Tot a 1€ by Two Market

Tot el que vulgueu imaginar per un euro o menys, des de roba fins a parament de llar, productes d'electrònica i més. Si aposteu per l'estalvi i els productes de segona mà, sou practicants de la filosofia del reciclatge i la reutilització i voleu reviure l'esperit que tenien els Encants d'antany, visiteu Two Market. A primera hora podeu fer-vos amb tresors a preus tancats i irrisoris...

Llegir-ne més
L'Ovella Negra , Sant Martí Dissabte 5 maig 2018 - Diumenge 6 maig 2018
Advertising

Feria de Abril 2018

Barcelona s'omplirà del caloret del sud d'Espanya del 27 d'abril al 6 de maig amb la 47a edició de la popular Feria de Abril de Catalunya al Parc del Fòrum, on podreu accedir a gairebé un centenar de bars i casetas de forma lliure i gratuïta. No hi faltaran els vestits de flamenca, el 'rebujito' i 'pescaíto frito'. Hi haurà actuacions musicals de cada entitat que hi participa i tindreu l'oportunitat de gaudir i de ballar sevillanes. També podreu degustar menjar tradicional andalús i hi trobareu activitats per als més petits.

Llegir-ne més
Parc del Fòrum , Sant Martí Fins al Diumenge 6 maig 2018
Advertising

Art

Brassaï

4 de 5 estrelles

Brassaï (Brassó, 1899-París, 1984) siempre fue un extranjero. Extranjero de su nombre -se llamaba Gyula Halász-, de su patria -nació en Brassó, entonces parte de Hungría en el imperio austrohúngaro, luego a la Rumanía transilvana: no obtuvo la nacionalidad francesa hasta el 1949-, y de su arte: lo hacía todo bien menos lo que quería hacer.Y es que en 1924, cuando llega a París, lo hace con la idea de convertirse en pintor. Y se convertirá en un gran fotógrafo, un excelente escritor, gran empresario y relaciones públicas, incluso solvente escultor... Pero pintor, no.Al entrar a ver esta exposición sobre el Brassaï fotógrafo, dad por hecho que váis a ver una muestra de un artista consagrado, que dominaba un arte indiscutible como es la fotografía. Pero nada de esto es verdad. O lo era. El mundo tenía sed de imágenes, que se consumían en revistas como 'Paris Magazine' -llenas de imágenes "picantes" o morbosas-, la cosmopolita 'Harper's Bazaar', o la selecta 'Minotauro'. Un fotógrafo no vivía de exponer o de hacer fotolibros. En Europa, cuando Brassaï murió, la fotografía acababa de entrar en el museo...Brassaï, como extranjero, explora la noche de París -con chulos, prostitutas, "invertidos", y otras criaturas del subsuelo-, una madriguera de autenticidad que sobrepasa el escaparate de lo presentable. No es un cazador de imágenes, es un asesino con premeditación. No lo hace con la Leica, sino que carga una pesada cámara de placas de cristal con trípode y estudia y negocia cada i

Llegir-ne més
Fundación Mapfre , Dreta de l'Eixample Fins al Diumenge 13 maig 2018

Disney. L'art d'explicar històries

Disney és un imperi d'animació, una icona estètic de generacions i la prova de que el dibuix animat és art en la màxima extensió de la paraula. Deixant de banda llegendes urbanes sobre el geni Walt (que si era nazi, que si està criogenitzat, que si la seva obra amagava missatges perversos...) el que queda clar és que el nom de Walt Disney val milions, i que el seu talent també. Aquesta exposició que acull el Caixafòrum mostra la passió d'aquest creador pel dibuix i l'art d'explicar història a través de l'animació.

Llegir-ne més
CaixaForum , La Font de la Guatlla Fins al Diumenge 24 juny 2018
Advertising

Xavier Miserachs. Epíleg imprevist

Mostra dedicada a Xavier Miserachs (Barcelona, 1937-1998), un dels fotògrafs de referència del nostre país. La mostra es proposa reivindicar i redescobrir la prolífica trajectòria de Miserachs a través d'una selecció d'imatges del seu arxiu fent un recorregut pel temps que li va tocar viure a través del seu estil, els seus interessos íntims, els reportatges i els retrats lligats a la història de la segona meitat del segle XX, els gèneres i les diverses aplicacions de la fotografia, les tècniques i, sobretot, l'evolució d'una mirada compromesa i reflexiva, sempre de complicitat amb el públic més que no pas amb el tema.

Llegir-ne més
La Pedrera , Dreta de l'Eixample Fins al Diumenge 15 juliol 2018

Design does. Lo que el diseño hace

Exposición coproducida por el Museo del Diseño de Barcelona y Elisava Escuela Universitaria de Diseño e Ingeniería de Barcelona que dibuja, de forma colectiva, las fronteras de cómo el diseño da forma a los retos globales de nuestra sociedad, a veces para mejorar y de otros, por todo lo contrario. Un proyecto que quiere trascender los límites del espacio, el tiempo y los formatos convencionales y que explora la responsabilidad del diseño en su impacto en la industria, en el humano, en los sistemas sociales y en los valores culturales. Es un proyecto que se pregunta qué papel tiene y tendrá el diseñador, el de ser proveedor de soluciones, humanista, estratega y/o agente de cambio.

Llegir-ne més
Museu del Disseny de Barcelona , El Parc i la Llacuna del Poblenou Fins al Diumenge 13 maig 2018
Advertising

Toni Sánchez. Dots for pop

Exposición del valenciano Toni Sánchez, que expone por primera vez en Barcelona tras un amplio bagaje internacional y la reciente participación en ARCOMadrid 2018. El artista descubre el Pop Art en Estados Unidos. Es allí donde recibe de primera mano las influencias del movimiento en la creación estadounidense y aprende las técnicas de grandes maestros como Andy Warhol o Roy Lichtenstein. La trayectoria artística de Toni Sánchez explora la minuciosa técnica de puntos Ben-Day, propia del estilo Pop Art, pero reinterpretada de forma propia.

Llegir-ne més
Galeria Miguel Marcos , Ciutat Vella Fins al Dilluns 30 abril 2018

Francesc Torres. La campana hermética. Espacio para una antropología intransferible

Francisco Torres desempaqueta su archivo personal, cedido al MACBA, en una exposición que se convierte en un cuarto de maravilla donde se acumulan yacimientos y todo tipo de objetos y documentos. Desde páginas de revistas norteamericanas de los años 50, hasta cajas de coches de juguete, o hierros recuperados en el campo de batalla del Ebro.La obra política de Torres se ha expresado a través de instalaciones, vídeos y dibujos. Su nuevo proyecto para el MACBA se presenta inacabado y será completada por estudiantes del Programa de Estudios Independientes. Según Torres, es "como un acto de amor al arte".

Llegir-ne més
Macba. Museu d'Art Contemporani de Barcelona , El Raval Fins al Dilluns 10 setembre 2018
Advertising

Places & Spaces. Transversal Architectures

Exposición fotográfica a cargo de Nicanor García que plantea una reflexión visual del espacio urbano a través de diferentes momentos. En las fotografías de García, arquitecto, fotógrafo y profesor de proyectos arquitectónicos en la UPC, los espacios se encuadran con cuidado, atendiendo a su materialidad, escala y geometría, en ocasiones reforzadas por la presencia humana.

Llegir-ne més
Roca Barcelona Gallery , Les Corts Fins al Dijous 24 maig 2018

Teatre

Sé de un lugar

4 de 5 estrelles

'Sé de un lugar' és una obra directa, molt ben escrita, brillantment interpretada i dirigida amb una fluïdesa i veritat sorprenent tractant-se del debut com a autor i director de teatre del guionista i actor de cinema Iván Morales.  'Sé de un lugar' és una història d'amor contemporània. La història d'en Simó i la Berenice que es van conèixer, es van enamorar i van connectar un dia tot fent l'amor sota les notes d'una cançó de Triana.

Llegir-ne més
Sala Beckett - Poblenou , El Poblenou Divendres 4 maig 2018 - Diumenge 6 maig 2018

A Love Supreme

'A Love Supreme' és un quartet coreografiat per Anne Teresa De Keersmaeker i Salva Sanchis en què quatre intèrprets ballen al ritme de la peça musical de John Coltrane que dona nom a l’espectacle, una obra cabdal del jazz del segle XX.

Llegir-ne més
Mercat de les Flors , El Poble-sec Divendres 4 maig 2018 - Diumenge 6 maig 2018
Advertising

Temps salvatge

Una tranquil·la urbanització fronterera es disposa a organitzar una celebració que tindrà lloc al pavelló municipal, el qual es troba situat a la sortida de la localitat, a prop d’una zona boscosa per on es comenta que transiten persones estrangeres de manera irregular. Amb l’aparició de diverses pintades amb missatges amenaçadors, s’apoderarà de la població una espiral de por, suposicions i violència que no només trasbalsarà la vida rutinària dels seus habitants, sinó que acabarà pertorbant greument les seves normes de convivència.

Llegir-ne més
Teatre Nacional de Catalunya , Fort Pienc Dijous 10 maig 2018 - Diumenge 17 juny 2018

Esmorza amb mi

Set anys després de 'Sé de un lugar', Iván Morales obre un altre cicle i torna a parlar de la nostra quotidianitat, aquest cop des d’una nova mirada. Ara, però, ja no parla tant de com sobreviure a la mort de l’amor i a la ruptura dels vincles, sinó que se centra en allò que ens uneix, que és més complex. 'Esmorza amb mi' posa el focus en com podem tornar a creure i com pot tornar a néixer l’amor, com ens apropem a la maduresa però no volem deixar de jugar, per més difícil que sembli de vegades.

Llegir-ne més
Sala Beckett - Poblenou , El Poblenou Dimecres 16 maig 2018 - Diumenge 10 juny 2018
Advertising

La importància de ser Frank

Un dels retrats més àcids i divertits que s'han fet mai sobre la hipocresia social sobre els embolics amorosos de dos joves britànics i les seves secretes dobles vides, la qual anticipa algunes de les principals avantguardes del segle XX. La trajectòria d’Oscar Wilde va quedar arruïnada sobtadament amb la condemna a dos anys de presó que l’acusava d’indecència per la seva vida privada, només tres mesos després d’haver estrenat aquesta comèdia.

Llegir-ne més
Teatre Nacional de Catalunya , Fort Pienc Dijous 3 maig 2018 - Diumenge 10 juny 2018

Requiem for Evita

Tres personatges humils es reuneixen setmanalment en uns baixos. Després de menjar una mica es preparen per celebrar una missa particular. Idolatren Eva Perón. Canten passatges de la seva vida. Veuen en ella la figura ideal per purgar les seves ànimes. I sense haver trepitjat mai Buenos Aires aquests tres pecadors cantaran 'Don’t cry for me Argentina' pel mateix motiu que tot cristià recita el pare nostre: per una qüestió de fe. La fe només busca en allò intangible una raó de ser. Qui som nosaltres per qüestionar-ho? Avui en dia, hi ha qui creu en Messi, qui en Obi-Wan Kenobi o qui en Michael Jackson. Així doncs: Requiem aeternum dona Evita.

Llegir-ne més
La Seca , Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera Dimecres 9 maig 2018 - Diumenge 27 maig 2018
Advertising

Fairfly

4 de 5 estrelles
Recomanat

Potser que 'Fairfly' sigui una comèdia amb les cartes marcades en les seves directrius ideològiques, però el discurs de fons fa diana en la seva denúncia contra un sistema que –com els casinos– mai no perd. Joan Yago –autor de capçalera de la Calòrica– ha escrit un text sense fissures, amb personatges que conviden el públic a asseure's al costat per unir-se en la seva frenètica aventura per la selva de l'economia liberal. Un viatge que comença amb un ERO i acaba... Prohibit avançar el desenllaç.

Compra aquí Llegir-ne més
La Villarroel , L'Antiga Esquerra de l'Eixample Dijous 17 maig 2018 - Diumenge 17 juny 2018

Otel·lo

Otel·lo, general de l'exèrcit de la república de Venècia, i Desdèmona, filla del senador Brabancio, s'enamoren i es casen en secret. Iago, un dels lloctinents del moro, mogut per l'odi que sent cap a ell, intenta provocar la gelosia d'Otel·lo fent-li creure que la seva esposa li és infidel amb Cassio, el seu lleial tinent. Víctima de las seva terrible gelosia, Otel·lo acaba matant Desdèmona i després, en descobrir que tot ha estat un engany del malvat Iago, es suïcida.

Llegir-ne més
La Seca , Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera Dimecres 30 maig 2018 - Diumenge 24 juny 2018
Advertising

Madagascar El Musical en viu

Els personatges dels films animats de DreamWorks 'Madagascar' seran els protagonistes d'aquest nou musical que arriba a Barcelona: Alex el Lleó, Marty la Zebra, Melman la Girafa i Gloria la Hipopòtam són les grans estrelles del Zoo de Nova York. Units per una forta amistat, quan una nit la gàbia d'un d'ells apareix buida, els altres s'escapen per anar a buscar el seu amic desaparegut. Es trobaran junts en un vaixell camí cap a Àfrica, que serà desviat per un grup d'estranys pingüins que conspiren per arribar a l'Antàrtida. D'aquesta manera, els quatre amics, que sempre han viscut en captivitat, hauran d'aprendre que significa viure en la naturalesa salvatge.

Compra aquí Llegir-ne més
Teatre Victòria , El Poble-sec Divendres 18 maig 2018 - Diumenge 3 juny 2018

I want u back - Michael Jackson

El passat mes de juny es complien 8 anys de la mort del rei del pop, Michael Jackson. 'I want u back' és l'homenatge definitiu a l'ídol, al mite, al creador de 'Thriller'. L'espectacle compta amb una impressionant banda en directe que reproduirà amb gran fidelitat el repertori de l'artista amb la prodigiosa veu de Dabeat (David Ortigosa) i amb un espectacular cos de ball, encapçalat per SacMJJ, considerat com un dels millors artistes en el món capaç de recrear que no imitar- a Michael Jackson. Un complet recorregut de gairebé dues hores pels èxits que van fer gran la seva llegenda i el van consagrar com un gran artista, únic i irrepetible, a més d'un gran súper vendes.

Compra aquí Llegir-ne més
Teatre Poliorama , El Raval Dimecres 30 maig 2018 - Diumenge 24 juny 2018
Advertising

Comèdia

David Guapo

3 de 5 estrelles

Fa més de tres anys que David Guapo omple el Capitol i la resta de sales per on gira amb l’espectacle Que no nos frunjan la fiesta, amb el qual s’ha projectat per tot el país com el monologuista de masses del moment. David Guapo encarna la història del noi amb gràcia que mai no ha volgut, conscientment, convertir el seu do en un ofici, però que quan s’hi posa arrasa amb un públic que s’enamora perdudament de la gràcia natural que té, fins i tot quan no obre la boca.

Llegir-ne més
Club Capitol , El Gòtic Fins al Divendres 29 juny 2018

Miguel Noguera: Ultrashow

Miguel Noguera és un dels humoristes d'avantguarda i amb el seu espectacle aconsegueix apropar-se als límits de la gràcia. Pot semblar que repassi apunts com que faci grans reflexions teòriques... tot basat en la complicitat amb el públic. Els crítics han comparat el seu espectacle apocalíptic a '2001: Odissea a l'espai' i Noguera és el monòlit.

Llegir-ne més
Teatre Goya , El Raval Fins al Divendres 8 juny 2018
Advertising

Hollymoog

Nou espectacle de Toni Moog, aquest cop dedicat al món del cinema, en versió original sense subtítols, però amb renecs i onomatopeies.

Llegir-ne més
Club Capitol , El Gòtic Dissabte 28 abril 2018 - Diumenge 27 maig 2018
Advertising

Concerts

Festival Mil·leni 19: Dolo Beltrán

Dolo Beltrán s’estrena en solitari després del seu pas per Pastora, i en aquest nou vehicle musical de pop electrònic i guitarrer ha compost totes les cançons buscant l’equilibri entre les ganes de ballar i les ganes d’explicar històries. Amb el DJ i productor Sergio Fernández, han donat forma a 'Copilotos', que en directe defensa amb Jordi Busquets (guitarra), Narcís Corominas (teclat) i Xevi Camp (bateria).

Compra aquí Llegir-ne més
El Molino , El Poble-sec Divendres 27 abril 2018

Mússica clàssica

Demon

Recomanat

Un dels títols més sorprenents de la present temporada al Gran Teatre del Liceu és sens dubte aquesta òpera en tres actes d'Anton Rubinstein, inèdita fins ara al nostre país. 'Demon' es va estrenar el 1875 al Teatre Mariinski de Sant Petersburg i tracta de l'obsessió amorosa del dimoni. La versió que acull el teatre de la Rambla, té direcció musical de Mikhail Tatarnikov i d'escena de Dmitry Bertman. El repartiment l'encapçalen els cantants Alexander Tsymbalyuk, Asmik Grigorian i Igor Morosow.

Compra aquí Llegir-ne més
Gran Teatre del Liceu , El Raval Diumenge 29 abril 2018 - Divendres 11 maig 2018

Banda Municipal: La riquesa de la música escandinava

Recomanat

La Banda Municipal de Barcelona dedica el concert d'aquesta setmana a la música del nord d'Europa. El gran reclam és, sens dubte, el 'Concert per a piano i orquestra' d'Edvard Grieg, un dels més inspirats del repertori romàntic. El solista serà Marc Heredia, mentre la direcció musical anirà a càrrec de Salvador Brotons. A més hi sonaran altres obres de Hovland, Nielsen, i del mateix Grieg.

Llegir-ne més
L'Auditori , Eixample Diumenge 29 abril 2018
Advertising

Comentaris

1 comments
Ignasi R

 He vist diverses idees que em semblen molt interessants però he trobat a faltar algun centre de massatges com ara https://masajeshotel.com/ que és un dels referents a Barcelona pels turistes.