Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
 Ajuntament de Barcelona
Foto: Ajuntament de Barcelona

Així serà el nou passeig de la Mar Bella: verd i adaptat al canvi climàtic

Les obres podrien començar al segon trimestre de 2024 i tindrien una durada de 20 mesos

Escrit per
Mireia Servitje
Publicitat

El passeig Mar Bella ja està preparat per ser naturalitzat i adaptat al canvi climàtic de manera que millori la connexió amb el litoral dels barris de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou i el Besòs i el Maresme. 

 Ajuntament de Barcelona
Foto: Ajuntament de Barcelona

La transformació, que està dividida en tres parts, també inclourà la zona del camp de futbol municipal de Can Aranyó-Agapito Fernández i la de la plataforma marina. La millora del passeig busca fer més fàcil i accessible arribar al front marítim, canviar l’entorn perquè s'adapti davant els impactes del canvi climàtic i, per tant, a la pujada del nivell del mar

Nou Passeig de la Mar Bella
Ajuntament de BarcelonaNou Passeig de la Mar Bella

També té l'objectiu de promoure-hi usos esportius i espais que facin l’estada més agradable.

Quins seran els canvis més rellevants?

  • L’amplada del passeig per als vianants serà de més de dotze metres i estarà il·luminat per assegurar la percepció de seguretat. I a tot l’àmbit hi haurà un carril de quatre metres d’amplada per a bicicletes.
  • Les arribades des de la ciutat seran tres ponts: Bac de Roda, Selva de Mar i Josep Pla. Desembocaran en unes portes on hi haurà punts d’informació, jocs, pistes de voleibol platja, zones d’estada, miradors i aparcaments de bicicletes, entre altres. Per tal de baixar al nivell de la sorra, s'instal·laran quatre rampes i unes grades. Aquest canvi també s’adapta a possibles pujades de nivell del mar.
  • El verd en serà el protagonista de la zona: s'hi plantaran més de 1.000 arbres de 17 espècies diferents. Així, hi haurà ombra a primera línia, una de les demandes principals dels veïns.
  • Una de les portes inclourà una zona de joc amb un gran sorral pels infants i les seves famílies.
  • Per fer esport hi haurà dues àrees de sorra, que en total acolliran sis pistes de voleibol
    Nou passeig de la Mar Bella
    Ajuntament de BarcelonaNou passeig de la Mar Bella

NO T'HO PERDIS: 13 coses que passaran a Barcelona el 2023

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat