Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així serà el nou passeig verd a la Mar Bella adaptat al canvi climàtic

El disseny del nou passeig marítim de Barcelona connectarà litoral de la ciutat de cap a cap

Escrit per
Ainhoa Echeverría
Publicitat

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat l'avantprojecte per convertir la zona de la Mar Bella en un gran passeig verd. La proposta projecta un passeig per vianants de 12 m d'amplada com a mínim, naturalitzat amb més de 800 arbres i 25.000 m² de zones verdes, i un carril bici a tot el traçat. Aquest disseny busca millorar la connexió amb el litoral dels barris de Diagonal Mar i el Front Marítim de Poblenou i el Besòs i el Maresme, acabant així de dignificar el litoral barceloní.  

Estat actual Mar Bella
Ajuntament de BarcelonaEstat actual Mar Bella

L'objectiu principal del projecte és convertir el que fins ara ha estat un lloc desertitzat en un nou passeig humanitzat i ben comunicat. A més, el Govern municipal també vol adaptar l'entorn al canvi climàtic i a la pujada del nivell del mar. Per això, es pretén suprimir el desnivell que separa la sorra de l'espai de pas, fusionant el passeig amb la platja i garantint la total accessibilitat. En aquesta zona es crearan baixades àmplies amb rampes accessibles i talussos amb vegetació i llocs per seure.

Disseny del passeig verd a la Mar Bella
Foto: Ajuntament de Barcelona

A la platja de la Mar Bella s'hi fan moltes activitats i per descomprimir la platja s'ha definit una segona línia amb espais de lleure i pràctica esportiva, amb camps de vòlei i zones de joc pels infants. Paral·lelament a la construcció del passeig verd, es pretén unir el passeig amb la rambla de Prim i els banys del Fòrum. D’aquesta manera, s’allargarà un traçat que avui dia acaba a l'altura de Bac de Roda perquè arribi a connectar amb la plaça de Llevant. Aquesta actuació permetrà finalitzar l’obertura de la ciutat al mar amb la integració del front del litoral en l’entorn del barri de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou. 

Passeig Mar Bella
Ajuntament de BarcelonaPasseig Mar Bella

L'Ajuntament de Barcelona preveu que les obres de transformació comencin entre finals de 2023 i principis de 2024, i s'estima que la inversió total rondarà els 44,3 milions d'euros. En paral·lel, també es començarà a redactar l’avantprojecte que connecti la rambla de Prim i la plaça de Llevant amb el litoral. Però, mentrestant, aquest estiu es preveu crear dues pistes de vòlei-platja, i de cara a la temporada 2023 es ressituaran les guinguetes al seu lloc definitiu per alliberar el passeig. 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al maig

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat