Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Nou Port Vell
Foto: Port de Barcelona

Així serà el nou Port Vell de Barcelona quan arribi la Copa Amèrica

19 projectes i 120 milions d'euros d'inversió transformaran aquest racó emblemàtic de la ciutat

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Sabem que Barcelona canvia a cop d'esdeveniment: exposicions universals, jocs olímpics, Fòrum de les Cultures. El nou projecte cridat a transformar la ciutat arriba per mar i mogut pel vent. La Copa Amèrica de vela (o com s'hauria de dir més apropiadament Copa de l'Amèrica) arribarà a la ciutat l'any 2024 després que la ciutat fos l'escollida en competició amb altres candidatures com les de Màlaga, Cork (Irlanda) i Yedda (Aràbia Saudí).

Marina Vella de Barcelona
Foto: Port de BarcelonaMarina Vella de Barcelona

L'esdeveniment tindrà lloc entre agost i octubre del pròxim any i es calcula que tingui un impacte econòmic de mil milions d'euros, que esperem que no acaben en part balafiats com va passar a València, seu de l'esdeveniment el 2007.

Nou Port Vell
Foto: Port de Barcelona

Què costarà la Copa Amèrica?

Acabem de saber, a més, que els treballs de preparació avancen a bon ritme i ja es compta amb una inversió de 120 milions d'euros per fer una vintena d'actuacions de millora i condicionament de les instal·lacions.

El 50% de la inversió l'aporta capital privat, especialment les concessionàries del port que han cedit els espais que hauran d'ocupar els equips que hi participen.

Nou Port Vell
Foto: Port de Barcelona

Els treballs més importants i costosos seran els del Maremàgum (17 MEUR), el Club de Natació de Barcelona (20 MEUR) i l'Aquàrium (13,7 milions). Altres treballs rellevants seran la remodelació del World Trade Center (10,2 milions), els 'tinglados' del Moll Oriental (5,7 milions), l'estabilització del tram final de la platja de la Barceloneta allargant l'Espigó de Sant Sebastià (5,7 milions més) i la construcció de la nova llotja de pescadors que es calcula costarà 7,5 milions.

Nou Port Vell
Foto: Port de Barcelona

NO T'HO PERDIS: la Barcelona del futur que ja guanya premis d'arquitectura

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat