Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així serà el nou tramvia que circularà per la Diagonal

Es mostren les imatges del centre de Barcelona travessat pels nous combois

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Ha estat un dels projectes més discutits de la història recent de l'urbanisme barceloní, una patata calenta que no tots els governs ha pogut gestionar i sortir indemnes –recordem el referèndum de Jordi Hereu i la crisi política que va provocar el seu fracàs–.

Finalment, i no sense problemes, l'equip d'Ada Colau sembla que tirarà endavant el tramvia que unirà Glòries i Francesc Macià, un projecte del qual ja hem vist algunes imatges de la primera fase.

Tramvia de la Diagonal
Foto: Ajuntament de Barcelona

Aquesta versió, que es començarà a construir durant el primer semestre de 2021, adoptarà la forma de plataforma reservada independent, segons les recomanacions en aspectes econòmics, ambientals i urbanístics. A banda del pas dels trens elèctrics, es preveu també la construcció de nous carrils per a bicicletes i la reducció dels espais per a cotxes, que quedaran restringits als laterals.

El primer tram que es preveu construir és el que unirà Glòries i Verdaguer amb una distància total d'1,8 quilòmetres. S'hi inclouran tres parades: Monumental, Sicília i Verdaguer. Es calcula que el nou traçat suposarà un augment diari de 19.000 passatgers gràcies a la millora de les connexions amb les línies de metro L1 a Glòries i L4 i L5 a Verdaguer.

Tramvia de la Diagonal
Foto: Ajuntament de Barcelona


L'Ajuntament obrirà el concurs públic per a la urbanització d'aquest tram la pròxima tardor. Es preveu que les obres triguin 21 mesos i mig.

Tramvia de la Diagonal
Foto: Ajuntament de Barcelona

NO T'HO PERDIS: Cinema a la fresca a Barcelona: tota l'agenda

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva 

Últimes notícies

    Publicitat